sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Vaaleanpunainen uni

Verkkainen lenkki koiran kanssa, juhannus on kääntymässä kohti arkea ja työtä.

Tien penkassa kasvaa siankärsämöitä. Mietin taas, miksi niin kauniilla kukalla on sellainen nimi. Muistelen rakasta, vanhaa tätiä, jonka tunsin liian vähän aikaa. "Vaaleanpunainen lapsen uni", hän sanoi, kun katselimme siankärsämöitä, niitä harvoja, joissa on valkoisten rinnalla hento prinsessan sävy. Hänen isoisänsä oli sen sanonut hänelle, hän minulle, ja lukuisille muille lapsille. Huomaan, että on taas ikävä.

Ajatukset karkaavat takaisin juhannukseen. Siihen lehden pääkirjoitukseen, jossa mainittiin juhannuksen merkitys. Toinen lause kutoi sen yhteen suomalaisen kostean juhannusperinteen kanssa. Tuntui pahalta, mutta onneksi kaikkien asioiden arvo ei katoa edes enemmistön mielipiteiden voimasta.

Lenkin jälkeen koira syö ja tulee kanssani lepäämään, etsii tyynyjen seasta pehmeän lepopaikan, huokaisee ja vaipuu uneen. Hymyilen. Sen rento, pieni keho on hellyttävä. Se näkee unta kuin prinssi pieluksellaan, huolehtimatta huomisesta. Luottamusta ainakin voisi oppia lemmikiltä. Ja niitä vaaleanpunaisia, huolettomia unia :)

4 kommenttia:

 1. Niin se vaan on, että muistot tulvivat mieleen pienistä asioista ja koiruli avaa silmät monen "uudenkin" asian ihmettelylle. Mainiota viikon alkua teille!

  VastaaPoista
 2. Suloinen postaus ja kaunis nimi siankärsämölle. Toivotaan täksi yöksi niitä vaaleanpunaisia unia :)

  VastaaPoista
 3. Minusta siankärsämö on ihan yhtä mainio nimi kuin vaaleanpunainen unikin. Taidan olla vähän outo. Siathan ovat mainioita eläimiä. Olen jopa haaveillut tälläisestä minipossusta.

  Kirkkonummen kunnaneläinlääkärillä on minipossu mutta se on kyllä kasvanut vähän isommaksi kuin "mini". Hyvää viikonalkua sinulle ja Artulle

  Terveisin Ossi ja M-L

  VastaaPoista
 4. Pau: Koirakaverin kanssa näkee ja ymmärtää enemmän, kun malttaa katsoa ja keskittyä :) Kaunis kesä ja luonto vaativat joskus pysähtymistä tullakseen nähdyiksi.

  Maria: Uni antaa odotella itseään, mutta nyt on ollut hyvää aikaa lukea, kuunnella radiota ja rauhoittua, kun aamulla ei ole kiire minnekään. Mukavaa uutta viikkoa teille:)

  M-L: Makuasioita nuo nimetkin, jotkut sanat sointuvat paremmin kuin toiset :) Kesäistä viikkoa teillekin, sitten ollaankin jo heinäkuussa!

  VastaaPoista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)