keskiviikko 3. elokuuta 2011

Heiniä ja poron luita

Arki on aloitettu, ja tänä vuonna täytyy sanoa, että työrutiineihin oli vaikea palata. Mutta ulkona on yhä kesä, ja siitä voi toivon mukaan nauttia vielä pitkään. Sen jälkeen tulee syksy, ihanan raikas, kirpakka vuodenaika. Ei ihan vielä, mutta ajallaan tykkään siitäkin tosi paljon.


Olisin tässä lomamatkalla valmis lähtemään vähän kaupungille ostoksille, kun ihmiset ymmärtäis jo tulla.

Lomalla puhkesi koiralla taas ilmeisesti joka kesän allergia. Innostuimme juoksentelemaan heinäpellossa (tosin siitä oli heinät korjattu, mutta uutta kasvoi kovaa kyytiä), nurmikolla ja ylipäänsä kaikkialla, missä kukki ja siitepöly levisi... Olenkin hurjan kiitollinen, että nyt allergia tuntuu rajoittuvan kesään ja heinäaikaan. Ja näyttää myös talttuvan, kun ajoissa seerumilla suihkuteltiin kainalot ja huuhdeltiin korvat ja on pysytty poissa heinikosta. Pelkona oli, kun kainaloiden rapsuttelu alkoi, että koira kehittää taas itselleen kierteen: kainalo kutiaa > rapsutusta > yöllä on kuuma > kainalon mussutusta > kainalo muhii kosteassa > kutisee enemmän > rapsutusta enemmän > iho menee rikki ja tulehtuu jne jne jne. Mutta seerumi helpotti kutinaa heti alkuun, korvat olivatkin tällä kertaa pahimmat, jos ei hilseileviä ja kutiavia silmäluomia lasketa... Nyt ollaan voiton puolella, jatketaan barfausta ja otetaan rennosti aina kun voidaan :)


Citykoira lukee mun huivissaki...

Arttu on ollut puoliksi raakaruokinnalla jo kauan. Mutta muiden blogeista innostuneena sain taas uutta potkua barfaukseen ja lähdin metsästämään poron luita. Kaupoista siis :) Kiersin tosi monta paikkaa, mutta pakastealtaissa poroa oli vain käristyksen muodossa. Naudan luita löytyy melkein mistä tahansa, mutta ne luujärkäleet tukkivat Artun mahan kertaheitolla. Ja kesken syömisen on aina kurja vahtia, koska luu pitää korjata talteen. Jääkaappiin unohtuneena loput helteessä järsitystä luusta ei herättele kenenkään ruokahalua!
Poron luita löytyi lopulta nettikaupasta "suupalan kokoisina" pakasteina. Löysin poron luista lisäksi näin mainion kommentin: "Koirat rakastavat poronluun makua, raakana ja kypsennettynä. Runsaasti vitamiineja ja hivenaineita sisältävä poronluu on myös terveellistä."


Missä ne porot menee?

Savustettuja poron luita löytyi välipalaherkuksi eläinkaupasta, samoin kylkiluita, broilerin sydämiä, naudan keuhkoa jne... Arttu päivystääkin aina iltaisin sen kaapin luona, josta herkkujen tuoksut leijailee :) Luonnollisia herkkuja on mukava antaa, vaikka kohtuus silti siinäkin. Herkkujen lisäksi löysin apteekista Inupekt Fortea, ja kas kummaa, Artun maha ei ole ollut viikkoon kertaakaan löysällä! Kun pakastimesta löytyi vielä purkki tekemääni kasvissosetta ja kaupasta lihakasvispullia koiralle, olemme taas saaneet vaihtelua barfaukseen.


Heinämaalla oli kivaa!

Mukavaa elokuun alkua!

11 kommenttia:

  1. Täytyy varmaan meidänkin metsästää pakastealtaasta poron luita kun niitä on nyt kehuttu kahden mäyräkoiran suulla:) Terveiset M-L ja Ossi

    VastaaPoista
  2. M-L: Älä suotta metsästä pakastealtaista, se on toivotonta täällä etelässä. Vauhti-Raksun sivuilta löytyy pakasteauton aikataulu, jospa kulkisi teidänkin läheltä. Itse menen 50 kilsan päähän, mutta kun ostaa kerralla enemmän, ei haittaa. Ossille ja sinulle kesäisiä päiviä :)

    VastaaPoista
  3. Se Vauhti-Raksu, tosiaan. Miten voi olla näin vaikeaa tehdä tilaus...miljoona kertaa yritän muistaa ja mitä lyödään vetoa, että tämäkin kommentin jälkeen sen taas unohdan!:D

    Artusta upeat kuvat! On se vaan niin komea poika!!

    VastaaPoista
  4. Meilläkin lukee kauppalapussa "poronluita". Jospa niitä jostain marketista löydettäisiin.

    Hienoja kuvia, Marian sanoin voi vain sanoa, että komea mäyräkoira.

    VastaaPoista
  5. Kiitos, ihan ylpeänä lähdetään nyt lenkille ;))

    VastaaPoista
  6. Arttu söpöläinen!! Ihan oikeesti, tää mun lyhkärikuume vaan pahenee, että kiitos vaan tämmösistä komeista kuvista!!! ;)

    Huolestuneena oon seurannu mäykkyblogeista allergioiden, kutinoiden ja vatsavaivojen yleisyyttä! Westeillähän ko. vaivat on hyvin yleisiä ja jotenkin oon luullut (mututuntemuksiinhan kannattaa aina luottaa!), että mäykyt on noilta osin hyvinkin terveitä. No, nyt blogeja luettuani en tietysti enää moista luule.

    Barffaus kuulostaa kyllä NIIN fiksulta! Nostan sinulle, Marialle, jne. nöyränä hattua, kun olette asiaan vihkiytyneet ja saaneet hyviä tuloksia! Good for you!

    VastaaPoista
  7. Kiitos Mai tuosta Vauhti-Raksu vinkistä. Se tosiaan kiertää Kirkkonummen keskustan kautta "Turku"-kierroksellaan. Ihan lähellähän se ei ole mutta onhan meiltä lähimpään kauppaankin 13,5 km. Meitä lähellä kun ei ole yhtään mitään.No asuuhan ihmisiä ihan tuolla Porkkalan niemen kärjenkin tuntumassa:) ja sieltä vasta matkaa onkin "ihmisten ilmoille". Minulta jäi Artun kuvat kehumatta joten saatte plussia vasta nyt. Kehtaiskohan tuota sanoakaan, että tykkään tosi paljon tuosta takaapäin otetusta kuvasta. Sen takia, että siinä näkyy komeasti takareisilihakset. Minun mielestäni Ossikin on söpö peppua takaapäin katsoessa kun sen komeat takajalat vilkkuvat:) Varmaan aika monet tosi lihaksikkaat mäykyt ovat juuri takaapäin hauskoja katseltavia.:) Olenkohan minä friikki:) :)?

    VastaaPoista
  8. Poronluista vielä sen verran, että meillä päin löytyi niitä Prisman pakastealtaasta, siis ihmisten puolelta. Olli veteli yhden "kiekon" jäisenä, hyvin tuntui maistuvan. Toivottavasti ei ole aamulla keittiössä "yllätystä".

    VastaaPoista
  9. Maria: Muista tehdä tilaus ;) Jos muistutetaan sua, voi olla että Alfielle tulee herrrrkkuja.

    Olli: Te vissiin asutte lähempänä poroja, joten poloiset menevät teidän parempiin suihin ja meille etelän eläville jää vaan noi savustetut kuivat käntyt ;)) Kysyin Deliporosta, onko luita tilattavissa. Kuulemma lokakuussa vasta, mutta silloinkin menevät pääasiassa vakioasiakkaille. Tarttuvaa tää porokuume!

    annamari: Itselläsi on sellainen pentukuumeen nostattaja blogissasi, että KIITOS vaan sullekin ;D)))) Samanvärisiä vielä ilmoiteltiin tämän päivän lehdessä "ei-niin-kovin-kaukana", että pääsis helposti katsomaan, mutten mene, en, en, en... en kai...
    Allergiat on kurjia ja tosiaan olen jo muutamassa blogissa törmännyt kohtalotoverimäykkyihin. Ilman Artun allergioita en olis tainnut tajuta aloittaa minkäänlaista barfausta. Kiitos Marialle, kun innosti blogissaan uuteen alkuun meitä muitakin. Ja Artun vähäisemmät kutinatkin motivoi jatkamaan. Viime kesänä tuntui vielä siltä, että ihan sama mitä syöttää sille, aina se kutiaa kumminkin ;/

    M-L: Porokuume laajenee pohjoisesta etelään ;)) Kiva juttu, että Ossikin pääsee uusien herkkujen makuun!
    Tykkään itse kovasti Artun "takareisikuvista", ja kehtaan myöntää :) Ja erityisen hauska on minusta tuo vaalea poikkiviiva takalistossa, kuin olis istunut riu´ulla...
    Hyvä, että Artulla vielä on näkyviä lihaksia, vaikka liikuntamme oli lomalla aivan ala-arvoista.

    Olli again: Poron luut tuntuu sulavan paremmin kuin muut. Olen viikon verran tarkkaillut Artun kakkaa ;D)) ja se vain paranee noista luista ja Inupekt Fortesta. Toivotaan Ollille samaa vaikutusta.

    VastaaPoista
  10. Oot timmissä kunnossa. Minkäs ikänen sä nyt olitkaan?

    Mäkin olen rapsutellut pienestä pitäen ja nenän päälle tullee välill semmosia näppyjä. Äippä ei oo ollu vielä kauheen huolissaan, vain vähän.

    VastaaPoista
  11. Hyrskyn-Myrsky: Krhm, olen 2v 6kk 1vk noin suurin piirtein ;)
    Mulla oli näppynenä ennen kuin tulin tähän kotiin, ja kasvattaja vei mua ellille. Sain silloin eka antibiuuttokuurin karvatupentulehdukseen, jota lääkäri sanoi murkkuvaivaksi! Olen ollut varhaiskypsa jo silloin, nostin jalkaa 3kk iassa.

    (Aippa kaatoi vesilasin nappaimisolle ja nyt lakkas yks kirjain toimimasta! Hoopo aippa.)

    VastaaPoista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)