keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Lunta ja jäät(elö)ä

Tänään sateli isoja, keveitä lumihiutaleita. Jos ei tuulenpuhuri olisi häätänyt niitä vaakasuorassa pakoon, olisin jäänyt ihailemaan vähäksi aikaa. Kunnes pakkanen olisi häätänyt minut sisälle.

Ristiriitaista tai ei, ostin kotimatkalla jäätelöä ja marjapiirakkaa. Niin kuin kesä ja talvi samalla lautasella kohta. Sisällä on silti kesä, jäätelö ei pitkään sinnittele.

Mukavaa loppuviikkoa, pakkasesta huolimatta.

16 kommenttia:

  1. Aika hevii, kun tälläisellä pakkasella vetelee jätskii. Tosin minunkin tartti eilen tarjota kamulle jätskii teen kanssa, kun muuta ei ollut. Oli siis vaan talvee lautasella:) Terkkuja M-L ja Ossi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvi lautasella, kesä teekupissa, eikös vaan vastakohdat täydentäny hyvin toisiaan :)
      Tarkenemista Kirkkonummelle ja terkut Ossille :)

      Poista
  2. Maikkuli, hyrisevän hytisevää talvea♥ Haastan sinut osallistumaan blogissani jäähaasteeseen kun noin innolla Artun kanssa nautitte!
    Ota vaikka muovailusavelle Artun tassunjälkiä ja tee niistä jäädytettyjä ihanuuksia.Pliis!
    Pakkaspauketta Kaisalta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, ihana haaste <3 Mutta, mutta... toivotaan, että pakkasta on edes vähän vielä, kun Sir A kotiutuu. Hän on nyt ansaitulla lomalla Bassen luona ;) Basse asuu sen verran matkan päässä, että ei lähde velipoikaa palauttamaan ennen kuin isäntäväellään on muutakin asiaa stadiin ;))

      Poista
  3. Oi, kuulostaa herkulliselta!
    Mahtavaa, että A & B saavat viettää yhteistä aikaa. Ja sinä laatuaikaa itsesi, jäätelön ja marajapiirakan seurassa!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkutteluhetki on joskus paikallaan :) Ja kyllä, A & B saavat jokusen päivän nauttia toistensa seurasta =D

      Poista
  4. Pirteitä pakkaspäiviä teille ja makoisia herkutteluhetkiä! Tuo marjapiirakka kera jätskin ei olekaan yhtään hullumpi idea vaikka onkin kylmänkalseaa. Taidan toteuttaa saman idean tulevana viikonloppuna.

    Typyn emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen :) Kun antaa jätskin hiukan sulaa, se on marjapiirakan kanssa herkkua.
      Eipä ollut hassumpaa kaurapuuro ja vaniljakastike, jota söin äsken ;)

      Poista
  5. Jäätelöä voi syödä AINA, tuumaa täällä yksi 3 Kaverin jätskeihin hurahtanut täti-ihminen :-) Terkkuja pojille, ja hyvää talvista viikonloppua! t. Laura ja Mauri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Täytyypä tutustua 3 kaverin valikoimiin :) Tähän asti parasta on ollut joku saksanpähkinä-vaahterasiirappi, mutta lähes kaikki jätski on hyvää.
      Mukavia viikonloppulenkkejä ja herkkuhetkiä :)

      Poista
  6. Takun matte17.1.14

    Jäätelöasioilla ollaan mekin oltu. Kesällä ostettiin glukoosisiirappia, jota tarvitaan kotijäätelön tekoon. Eihän sitä ole ennätetty kokeilla ennen kuin nyt tammikuussa. Talvella on enemmän aikaa kotona puuhailuun ja muuhunkin nautiskeluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotijäätelöä, nam! Takku varmaan sai hiukan maistaa ;)
      Talvella jäätelö ei sula hetkessä, joten siitä voi nautiskella hiukan kauemmin.

      Poista
  7. Minusta on ihanaa kun aurinko paistaa ja puut ja pensaat hohtavat kauniisti kun ovat jäässä ♥

    Ei ole tullut pitkään aikaan kameraakaan ulkoilutettua kun on ollut niin pimeää, mutta nyt tuli perjantaina kauniilla aurinkoisella säällä otettua kamera mukaan kun lähdin koirien kanssa pellolle ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marika! Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa!

      Se on totta, maisema kaunistui kertaheitolla, kun tuli edes vähän lunta. Pienempikin pakkanen tosin säilyttäisi tuon valkeuden maassa, mutta onhan se selvä, että joka talvi on näitä kirpeämpiäkin viikkoja, en siis valita :) Ja sisällä tarkenee.

      Kameran mukaan ottaminen tahtoo kyllä unohtua, kun lenkille tulee "kiire" ja koira sählää ja kitisee ovella ;)

      Tulenpa katsomaan blogiisi, mitä pupuille ja koirille kuuluu! Iloisia pakkaspäiviä ja -lenkkejä sinne <3

      Poista
  8. Jäätelö ja marjapiirakka ovat ihan parhaita makuyhdistelmiä mitä on :) Eilettäin leivoin keksejä ja sämpylöitä, tänään pitäisi väsäämäni vielä lihapullia ja voisilmäpullia pakkaseen - mikäli sinne mahtuu kun poikien barffieinekset vievät aina leijonanosan pakkasesta. Ovat nyt saaneet kolme ateriaa päivässä, joista tosin yksi on välipala, mutta kuitenkin. Aslanin paino on vihdoinkin noussut, eikä se ole enää luuviulu (kummallinen termi, heh), mutta kun tuolla pakkasessa ulkoilevat, niin kuluttavat kyllä niin supernopeasti energiavarantonsa, että ruokaa on ollut pakko lisätä. Mäyrillä itsellään ei ole ollut huomautettavaa asian tiimoilta ;)

    Ihanaa, että Arttu saa viettää lomaa Bassen kanssa ja sinä saat ottaa vähän iisimmin kiireiden keskellä =) Välillä sitä on vaan saatava apuja, että arki rullaa mahdollisimman pienellä stressillä eteenpäin, muuten sairastuu johonkin kiusalliseen flunssakierteeseen tms.

    Makoisaa ja lokoisaa lauantaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts, mitä herkkuja olet tehnyt :) Pakastimesta riittää iloa koko porukalle, mutta totta kai barffaajat saavat aina hiukan enemmän, sehän on selvä ;)

      Meillä kannatetaan kolmea ateriaa päivässä :) Se pitää luut piilossa ja estää turhat oksuilut, kun maha ei pääse liian tyhjäksi. Kummasti vaan Arttu yrittää lyhentää päivä päivältä niiden aterioiden väliä... Yritän säästää viimeistä iltamyöhään, että olisi hyvä nukkua, kun ei massu kurise (olen siihenkin herännyt muutaman kerran... ja myönnän että hellyin, kävin jääkaapilla ja työnsin nukkuvan koiran nenän eteen pientä einestä =D

      Artun loma alkoi mun työreissusta, mutta jatkuu nyt näemmä kiusellisen flunssakierteen jatkuessa ties mihin asti... Olen täydellisen kypsä tähän! Taas nokka vuotaa poskiontelot tuntuu kummalliselta. Suihkin vuoroin suolaliuosta ja kortisonia nokkaan ja odottelen maanantaita, että pääsen kerjäämään uutta antib-kuuria.

      Ulkona on kaunista! Ikkunasta näkyy tietysti koko piha-alue, mutta myös pitkä pätkä lenkkipolkua ja metsään nouseva rinne, jossa kulkee koko päivän koiria ulkoiluttajineen <3 Kurkin niitä täältä lämpimästä käsin ja kuvittelen olevani kateellinen ;)

      Mukavaa viikonvaihdetta, karvakorville halipusut <3

      Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)