perjantai 20. kesäkuuta 2014

Päiväkotitoimintaa juhannuksena

Tästä se juhannus alko!

Kalle tuli meille päivähoitoon!

Mitäs tuolta kuuluu?

Menikö tonne joku?

Yhä vaikea päättää suuntia.

Välillä on pakko ottaa kontaktia.

Äiti!!! Ei kai toi kakara oo meillä koko juhannusta?
Ai muutti meille!

Rauhotu äijä "lips-läps-lops".

Kuiks.

Mitä siäl on, mihin sä meet, mä tuun kans!!!

Äiti!!! Toi meni varmaan rikki!

Ajateltiin siivota yhdessä juhannusta varten :)
Hurjan hauska juhannusaatto!

Päiväkodin henkilökuntaa hoitolapsen lähdettyä...

...ja seinän takaa tuli tällainen todistuskappale :)

Iloista ja leppoisaa Juhannusta kaikille!

PS: Tuu pian uudelleen, Kalle!

25 kommenttia:

  1. Kaveri on paras! Olipas kivat kuvat pojista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaveri seinän takana on tosi parasta ;)
      Lyhyeen aikaan mahtuu tapahtumia ja kuvattavaa, kun kaksi koirapoikaa keksii tekemistä.

      Poista
  2. Hauskat kuvat poitsuista. Onko Kalle vielä pentu, jos ei yhtään rähinää synny? Vai onko Arttu noin kiltti kanssa muille uroksille. Kivaa juhannusta teille Ossilasta, M-L ja Ossi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalle on 6 kk. Ja Arttu ei ole joka urokselle kiltti :) Kallen kanssa on tapailtu silloin tällöin ihan alusta asti. Välillä on ollut kaikenlaisia tilanteita, mutta Kalle on selvinnyt niistä pennun alistuvuudella ja "virheistä" oppimalla ;) Arttukin on alkanut totella mua eikä vedä toista täysillä turpaan, jos rauhoittelen.

      Mielestäni urosten rähinään voivat omistajat vaikuttaa tosi paljon jo ennakoivasti, ja itse tilanteessa ohjailevasti. Turha hermoilu pois ja riittävä määrä tilaa ja etäisyyttä rauhoittua, kunnes tilanne tasaantuu. Tämän olen itse kokenut koirapuistossa, kun paikalla on ollut toinen uros ja sen taitava omistaja.

      Juhannusiloa teille!

      Poista
    2. Olet ihan oikeassa Mai, jälleen kerran. Meilläkin ovat käyneet 2kyläilemässä" miähen siskon koirat, molemmat uroksia. Tosin annettiin nuuskutella ihan silleen, että kumpikin piti koiriaan kiinni hihnan perästä, mutta ei mitään rähinöintiä ollut. Miähen siskon koirat olivat molemmat uroksia. Sitten heidän laumaansa tuli vielä yksi nuori uros samanlainen kuin aikaisemmatkin ja kun se täytti vuoden se alkoi pomottelemaan kahta vanhempaa. No sitten lauman vanhin jouduttiin lopettamaan, kun se sai ihan järkyttävät epilepsiakohtaukset. Nyt sitten vissiin on balanssi näiden kahden välillä taasikkeen löytynyt. Terveisii M-L ja Ossi.

      Poista
    3. Ihan oikein toimitte, kun kaikki koirat olivat kiinni. Jos joku on vapaana ja toiset kiinni, se laukaisee kyllä rähinät. Koirat tajuavat, kuka siinä tilanteessa on vahvoilla ;)

      Tasapaino lauman sisällä on tärkeää. Joskus se ei vaan valitettavasti onnistu, vaikka mikä olisi. Harmi, kun vanhin jäsen joutui vähän uhriksi tilanteessa, mutta olisi tietysti voinut muutenkin saada oireita, vanhuuttaan, kaikkea voi sattua.

      Artun ja Kallen blanssi alkaa löytyä. Toisen on hyvä olla hiukan alistuva, mutta Artulle ei saa alistua liikaa, se alkaa käyttää sitä hyväkseen. Myös minun on pidettävä suuni supussa, etten kiellä sitä liikaa. Tosi vähästä niiden tasapaino horjuu, ja kestää aikansa että se palautuu. Onneksi palautui :) Arttu on jääräpäinen mäyräkoira, mutta myös herkkä. Olen opetellut ottamaan sen huomioon :)

      Poista
  3. Párek20.6.14

    Voi juku! Arttu sulla on ollu ihan laatuaikaa Kallen kanssa. Noita tenavia on yritettävä ymmärtää, ja hyvinhän teillä menikin.
    Mullakin on yks tuttu Kalle, se on kiinanpalatsikoira, aika verkkainen kävelijä ja hauska tuhisija.
    Menokasta ja maukasta jussia teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Tenavat on siitä kivoja, että mun ei tarvi kun hiukan murahtaa niin ne kellistyy selälleen ;)
      Heh, tuttusi Kalle on sitten aika vastakohta naapurillemme. Verkkaiseksi ei tuota pentusta voi kutsua =D

      Mukavaa juhannusta ja tapailkaa lenkeillä paljon kamuja :)

      Poista
    2. Terkuin:
      Arttu

      Poista
  4. Voe kehvel! Sullon ollunna oekee kaver sielä. Iha semmonen nelijalakanen :) Empä ihmettele jos on unet maestanna tuommosen liehkoomisen jäläkee:)
    Hyvvee juhannusta ja huilatkee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo-o, neljä jalkaa sillä oli. Ja pitkä rivi hampaita ;) Unet on maistunu ja osaan arvostaa mamman kanssa vietettyä rauhallista aikaa - ainakin toistaiseksi - kunnes otetaan Kallen kanssa matsit uusiks!

      Hyvää juhannusta sullekin Iivari, yritä edes huilata ja huokasta sinäkin välillä <3

      Poista
  5. Jopas ollu melkoista menoa ja meininkiä, ei ihme että väsyttää!
    Leppoisaa ja makoisaa juhannusta Arttu ja emännälle myös:)
    Muiskis <3 -Tiitulta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaihteeksi näinkin :) Tylsyydestä noussut mäyräkoira on leikkinyt itsensä uuvuksiin =D
      Tiitulle makoisat muiskut, teille molemmille ihanaa juhannusta!

      Poista
  6. No onpas sulla ollu kiva kamu, sopivan kokoinen leikkikaveriksi ja ilmeisen sopuisasti ootte tullu toimeenki! Onko hän länsigöötanmaan koiruli? Sellainen asui meidän yhden kodin naapurustossa ja oli varsin kivan oloinen tapaus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vaan :) Nykyään tullaan paremmin toimeen, kun kokoero tasottuu ja painit on muutenkin tasaväkisempiä.
      Rotu onkin sulle tuttu, joten käännyn sinun puoleesi Jalo, jos tulee jotain kysyttävää, käyttöohjeita tms ;) Terv. Arttu

      Poista
  7. Anonyymi21.6.14

    Päivähoidossa oli ihan HUIPPUA! En ymmärrä niitä lapsia, jotka marisee pk:n portilla, ettei halua jäädä yksin hoitoon kun vanhemmat lähtee töihin. Mie voisin leikkiä, joka päivä hoidossa, jos siellä näin kivvaa on!! Arttu on paras hoitaja ikinä <3 Tänään onki sitte ollu ankea päivä omistajien kanssa - ne vaan olla öllöttää. Koitin kyllä tuijotella pariin otteeseen päiväkodin ovella, josko sen joku avais, mutta ei... lenkille mut vain raahattiin. Sama juttu sisälle tullessa. Tuijotus ja kotiin sisälle revittiin. Höh. Kiitos Artturi - tulen kyllä pian uudestaan :) t. Kalle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päiväkoti Artturi on tänään ollut pienellä tauolla, mutta palaa toimintaan heti, kun tarvetta ilmenee ;)
      Huomasimme kyllä, että omien ihmisten lähtö ei ollut Kallelle ihan kamalaa. Vähän aikaa pentunen viihtyi täällä ihmisen lähettyvillä, kunnes leikit pääsivät vauhtiin :) Ja vaikka Arttu ei kovin "hellä" hoitaja ole poikapennulle, oikein hyvin tulivat toimeen täällä keskenään <3 Kallesta onneksi löytyä ruutia myös ;)

      Ai, meidän ovesta puuttuu vieläkin se vuorovaikutteinen kiikari, jolla koirat vois vaihtaa keskenään kuulumisia ja näkymisiä ;) Pitää harkita hankintaa... Olisit nostanut mekkalan oven takana (anteeksi Kallen ihmiset...) niin olisimme tulleet hätiin =D

      No ei ole hääviä ollut täälläkään tänään! Silloin kannattaa painautua ihmisen selkää vasten sohvalla ja nähdä unta eilisen leikeistä ;)

      Nähdään kamu!

      Terkuin,
      Artturi

      Poista
  8. Voi Arttu, kun sulla on ollu mukava juhannusaatto. Teiän meno näyttää niin mukavalta, kivannäköinen hoidokki toi Kalle. Ja voi noita pikkupojan takatassuja tuossa yhdessä kuvassa (toi meni varmaan rikki), täällä emäntä on sulaa vahaa moisen näyn edessä ;) Kyllä on varmaan ollut melkoista menoa teillä, kun molempia noin väsyttää päivän päätteeksi. Kivaa!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, täällä leikittiin kaiken tulevankin tylsyyden edestä :)
      Pentujen takajalat on hassut, en muistanutkaan enää miten ne taipuu joka suuntaan =D

      Poista
  9. Ensimmäistä kertaa blogiisi eksyin, Arttu. Ihan vaan sen top-listan ansiosta. Olin innoissani kun huomasin sinun olevan maastonakki mutta sitten vasta repesinkin liitoksistani kun huomasin että kaverisi on göötti! Meilläkin on göötti, Raffe nimeltään, ikää pian 8vuotta. Mainio tapaus mutta kovaääninen varsinkin toisille koirille. Erittäin rakas <3 Täytyy laittaa blogisi muistiin ja seurata sitä tiheästi !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips Tiiger, mukavaa kun eksyit :)
      Samoin, alammekin seurata teitä ahkerasti ;) Kalle-göötti on siis naapurin kamumme, mutta hyvin rakas ja ihana pentunen <3 Palataan siis kuulumisiin!

      Poista
    2. Heh, en löytänytkään teidän blogianne, harmi ;) Mutta tulehan kertomaan Raffen kuulumisia joskus :)

      Poista
  10. Anonyymi28.6.14

    Voi kuinka ihana! Varsinkin nuo vikat kuvat kun molemmat on ihan reporankana juhannusjuhlinnan jälkeen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lepo on leikin jälkeen toiseksi parasta :)

      Poista
  11. Oih, mikä ihanuus! Tai siis korjataan, vautsi mitkä ihanuudet! Sitä niin nuortuu tuollaisen junnun seurassa. Toisaalta taas ihminen itse muistaa, mitkä asiat ovatkaan vaikeita pennun kanssa.

    VastaaPoista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)