torstai 2. huhtikuuta 2015

Minä olen mäyräkoira ja paljon muuta

Olen...

melko sopeutuvainen mäyräkoira. Minut saa syliin, voi kääntää ja vääntää, hoitaa, putsata ja rasvata. Kaikki käy, vaikka en kaikesta tykkää. Ihmisistä tykkään, haen rapsutukset aina siltä, joka niitä jakelee. Koirienkin kanssa tulen koko ajan paremmin toimeen. Päästän jo uroksetkin uhoilematta ohi. Paitsi sen yhden mustan ja kaikki borderterrierit.

Mamma sanoo, että haasteellisen omistajan koirasta tulee myös hyvä ihmistuntija. Niin kai sitten. Ainakin tunnen mamman kaikkein parhaiten. Katsoa tillitän sitä kylässäkin, että mitä se nyt sanoo. Ja joko se lähtis kotiin mun kanssa. Erotan myös äänensävyt tosi tarkkaan. Sama "mmh" tarkoittaa monia eri asioita.


Tämmönen olen. Ihan hyvä koira.

Olen toisaalta myös omapäinen. Kuten kaikki ovat varmaan näiden vuosien aikana tulleet tietämään. Jos olen päättänyt, että kaapin päällä oleva tennispallo on Minun, saan tahtoni läpi. Väkisin tai väsyttämällä. 

Olen viekas. Huijaan ihmistäni päivittäin, samoin minua kokemattomampia koirakamuja (sori, Kalle ). Laskelmoin ja harhautan. Odotan hetkeä ja ajoitan. Ja olen toisaalta niin läpinäkyvä, sanoo mamma. Mitä muuta se voi tarkoittaa kuin laihtunutta olemustani ja aterioiden pienentynyttä kokoa!


Parhaat päikkärit nukun…

Sohvalla. Mamman polvimutkassa.

Mutta menettelee näinkin.


Paras kaverini on…

Mulla on erilaisia kavereita. Ronksu on ihan ensimmäinen kaverini, vanha ja viisas koiramummo ♥. Pelkäsin sitä pentuna, mutta kun tutustuin paremmin, huomasin ettei sen turvallisempaa koiramammaa voi olla. Olen onnenpoika, kun Ronksu opetti mulle isossa puutarhassaan kaikki luun kätkemiseen ja lintujen jahtaamiseen kuuluvat jutut.

Sitten oli Saimi ♥. Tähän kuuluisi oikeasti sata sydäntä ja tuhat pusua, mutta sitten alkais jo kyynel nousta silmäkulmaan… Saimi oli ensimmäinen tyttöystäväni, myös eka yökyläkaverini. Mutta sitten muutimme kauas.

Naapurissa asuu Kalle-kamu ! Kunnon painikaveri, ja ensimmäinen pentu jonka olen kouluttanut ihan itse (kröhöm). Mamma mulkoilee mun kommentille ja asettelee taas tähän noita sydämiä, ♥ Kallelle tottakai. (PS: Jos koirat käyttäis korviksia, Kalle tekisi kovaa bisnestä. Arvaatteko miten...)


Tää tässä on Kalle. Ja se on mun Kamu :)


Basse on varmaan aina ja ikuisesti paras kaverini. Velipoika ♥. Tähän mamma laittaa tuhat sydäntä ja kuivaa silmäkulmaa… Pah, me nähdään Bassen kanssa taas joskus, kun menen lomalle :) Me ollaan erottamaton AB-kaksikko.


Tässä yhteiskuva meistä viime reissultani



Jos saisin valita, ruokakupistani löytyisi aina…

Kanaa, broiskun sydämiä, nakkeja, kinkkua, juustoa, heppaa, sipsejä…
En ole aina ollut kaikkiruokainen, mutta kun aloin syödä monipuolista raakaruokaa, alkoi maittaa. 
Noita mainitsemiani eineksiä ei kaikkia kupistani löydy, mutta tässä kysyttiinkin, että jos itse saisin valita.


Kun minua pyytää tuomaan lelua, kannan omistajani eteen…

Mieluummin kannan pyytämättä risan hanskan, sukan tai pallon! Pyytämällä saa minut kyllä hakemaan pallon tai luun, mutta pidän sen mielelläni itselläni, kierrän ja kaarran, vatkaan häntää ja murisen. Ota jos saat! Mutta ”irti”-käskystä pudotan melkein minkä vaan lattialle. Plop. Palkaksi riittää lelun heittäminen uudelleen haettavaksi. Noutoleikit olivat hankalia pentuna. En tuonut mitään perille ja mamma hermostui. Nyt ollaan löydetty kompromisseja siihenkin.


Ota jos saat...



Kotihiiri, agilitykiitäjä vai näyttelyiden palkintorohmu…

Käänteisessä järjestyksessä: 
Näyttelyt on kuulemma mun kohdalla ohi. En ehtinyt saada palkintoja, mutta mamma hykerteli arvosanoistakin, pokaalista olisi jo ylpistynyt. Nyt on joku implantti niskassa ja porttikielto näytelmiin.

Agilitykiitäjä. Sanan varsinaisessa merkityksessä! (Mamma kommentoi: Mitä virkaa on viedä koira agilityyn, kun se kipaisee esteet yli, että pääsee tyttökoirien luo.)
Helppoja oli esteet, mutta homman sivuseikka. Läpihuutojuttu.

Kotihiiri. Mamman kanssa kyllä. Yksin en tykkää.


Mikä muisto tai tapahtuma on jäänyt parhaiten mieleen…



Kenet blogosfäärin karvaturreista haluaisit tavata…

Kaikki tytöt ja valikoiden ne pojat, jotka ei provosoi mua liikaa. 

17 kommenttia:

  1. Ihana Arttu <3 Muiskis;)
    Mukavan rauhallista pääsiäisen aikaa sinulle ja emännälle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Sirpa ja Tiitu ♥
      Päivitin tässä aamutuimaan hiukan eilisiä tekstejäni. Väsytti näet niin, että unohtui hienosäätö =D

      Poista
  2. Voe Arttu sulonen suklaasilimä. Kultanen sisältä ja piältä <3 <3 Nuo on äetiltä.
    Oekee oot mukavantuntunen kaverj ja vähä velemu. Niinku määräkoeran pittäähhii :) Huomasin tuossa että oot sen implantin suanna...onko mittää vaekutusta vielä ollunna nähtävissä? Toevottavasti ee vaekuta karvaan mitenkää. Ku sullon nuin kommee turkki. Mulla vähä ne hormoonjpiikit sillon vei karvoo. Nythän tuota on tullunna tuplaten takasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, Arttu kiittää kaikista kehuista :)
      Implantti laitettiin vasta maanantaina, ja ell varoitteli, että nyt hetkeksi tilanne menee entistä hullummaksi :/ Eikä siis ainakaan vielä olekaan nähtävissä hyviä vaikutuksia. Noin 5-6 vko kuulemma menee ("sen verran että ehdit jo hermostua..:" sanoi ell).

      No voihan karva, toivottavasti ei tosiaan mitään katastrohvia tapahdu sen suhteen, kun just ollaan saatu raakaruualla ja öljyllä nuttu kuntoon. Mutta kiva kun kerroit, myös sen että tilanne on sulla korjaantunu :)

      Miten kauan ne hormoonipiikit vaikutti? Ja vaikuttiko? Kaikkea ei muista ;)

      Poista
  3. Tuo turkki on kyllä upean kiiltävä ! Mikä se Arttu sun salaisuus on ? Varmaan joku spesiaali shampoo :)
    Kivan näköisiä kamujakin sulla !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääk, älä sano mitään pesuun liittyvää mamman kuullen! Eikös vesi vaan kuluta ja pilaa turkkia ;) ;) ;)
      Syön Raakaa Ruokaa, saan kalanmaksaöljyä, rypsiöljyä ja Omega3:a vaihdellen. Siitä kuulemma on tullut parempi turkki ja terveempi iho :)

      Piti esitellä kamut, kun muillakin on kyläily- tai lenkkikamuja :)

      Poista
  4. Párek3.4.15

    Olipas kuin olisi itsestään lukenut! Uskomattoman samanlaisia ollaan tuon vastauslitanian mukaan. Hauskasti kirjoitetut vastaukset.

    Palvelijatar on erittäin innokas kuulemaan miten on "ihonsisäinen kaulakorusi" toiminut, onko ollut positiivista vaikutusta ja kuinka paljon/vähän negatiivista. Sehän tiedetään parin kuukauden kuluttua. Me toivotaan kaiken toimiva just niin kun pitääkin ja että "koru" ei mitenkään haittaa sinun elämääsi, kamu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonni Párek, tiesin että edustamme normimäykkyjen parhaimmistoa :) Jokos sun vastaukset oli tehty tähän kiertävään haasteeseen?

      Täällä odotellaan kaulakorun positiivisia vaikutuksia. Sopivasti tuli sateita ja viileitä päiviä, ne rauhoittaa aina. Mutta pidetään teitä kartalla, kun nähdään mihin tuo vierasesine pystyy :)

      Poista
  5. Kiva tutustua sinuun enemmän Arttusemme. Emäntä on niin ihastunut sinuun, mutta koska emme osaisi olla provosoimatta vastauksissamme luultavasti joudumme jättämään vastaukse toisille... Siis mikäs implantti sinulla on niskassa? Kaiken tämän informaation keskellä pongasimme epäolennaisimman asian :) Etkös aloittanut näyttelyurasi suoraan huipulta?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taas yksi ihastunut Emäntä, Arttu kiittää :)
      Mutta nyt kiinnostaa, minkälaista herrojen provosointia jäimme vaille ;)

      Hormoni-implantti. Hullun uroksen kesyttäjä. Suoraan suomennettuna =D

      Huipulta meistä itsestä tuntui kaikki kaksi hyvää arvostelua, jotka ehdittiin saada. Mutta muiden näkövinkkelistä vuoren huippu taitaa olla toisaalla =D

      Poista
    2. Sitä paitsi, implantti on Erittäin Olennainen tällä hetkellä. Sekä koiran että varsinkin ihmisen hermojen vuoksi... ;)

      Poista
  6. Ihastuttava Arttu! Leppoisaa ja mukavaa pääsiäisen jatkoa sinulle ja emännällesi toivottaa Typy ja emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt alkaa jo hävettää, tuli annettua liian positiivinen vaikutelma Herra Mäyrästä... koska kyllä sekin osaa olla Ärsyttävä.
      Kiitos samoin teille :)

      Poista
  7. Hauska tutustua Arttu! Olet kovin suloinen karvatassu <3 Sun ystäväkirja-esittelystä löytyy paljon samoja juttuja ku meiltä - taidetaan olla kyllä aika samanoloisia karvapäitä ;-)

    Pusuja ja mukavaa pääsiäistä! :)

    terv. Hertta, Kerttu ja Martta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikissa karvapäissä on yhtäläisyyksiä :) Siksi niihin on niin helppo tykästyä, oli rotu mikä hyvänsä.
      Kiva kun kävitte Hertta, Kerttu ja Martta, me ollaan jo monesti luettu teidän kuulumisia, olette kiva tyttö-trio =D

      Iloista pääsiäistä teille ja emännällenne!

      Poista
  8. Kivaa pääsiäistä Arttu sinulle ja emännällesi. Basselle ja kaikille muille kavereille kans.

    VastaaPoista
  9. Iloista pääsiäistä Ossilasta. meinas jäädä tää päivitys näkemättä, kun minun blogilista päivittyy niin ahkeraan....

    VastaaPoista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)