sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Olen kotona


Olen palannut kotiin. Emäntäni myös. Tarvitsen palvelusväkeä joka päivä.

Olen ollut sellaisessa paikassa, jossa oli paljon tätejä, joku setäkin, ja kaikki halusivat rapsutella minua. En mennyt ihan kaikkien luo, oli muuta nuuskuteltavaa. Siellä paikassa haisi koiralta, kuulemma jotain kaverikoiria ovat kuljettaneet paikalle joskus. Minä kyllä korvasin ne kaikki pelkällä olemuksellani, jota kutsuttiin vankaksi... en ymmärrä mitä tekemistä sillä on lihaksikkaan ja vastustamattoman kanssa. Korjaan heti mahdollisen väärinkäsityksen, että painoni on rotuni ihannemitoissa, tasan 9 kg.

Sain kirppikseltä pehmoleluja, joita kannoin puutarhassakin mukana. Räyhäsin töyhtöhyypiölle pellolla, hämmensin emännän tassuttelemalla lenkillä ihan mallikelpoisesti. Selitys: ei ollut mitään nuuskuteltavaa, siellä päin ei tuntunut liikkuvan koiria ollenkaan! Siis se oli sitten jo toinen paikka, jossa kävimme reissulla. Kaupungissa oli erilaista, haistelin joka kohdan tarkkaan, ja haapotin hihnassa ehtiäkseni kaikkien tolppien juureen.

Olen kaasuttanut emännän hengiltä. Maitohappobakteerit unohtui kotiin, ja sain vissiin hiukan vatsanväänteitä. Emäntä pääsi nukkumaan mulle laitettuun makkariin, ja oli kai henki meinannu salpaantua yöllä. Olis laittanu pään peiton alle, kuten minäkin nukkuessani.

Yhtenä päivänä satoi niin kovasti, että jouduin suihkuun lenkin jälkeen. En tienny että suihkuja on joka paikassa. Olen ensi kerralla tarkkana, enkä mene ulos autosta, jos talossa on sellainen huone, jossa ihmiset heittää nahkansa nurkkaan ja seisoo veden alla.


Kuvassa olin siellä matkalla jonkun ison puskan juuressa. Emännästä se oli hauska näky, joten asettelin itseni toivotulla tavalla.

PS: emännän hivenen rasittunut kommentti: Lomasta puhutaan, mutta toinen meistä oli työpuhelimessa koko matkan ja hyvän osan päivästäkin. Että se siitä. Ensi kerralla suljen puhelimen, vaikka mikä uhkaisi sortua, kun "korvaamaton" ihminen yrittää olla poissa pari päivää...

12 kommenttia:

 1. Heippa Mai ja Arttu!
  Hymyä pukkas ja mielenkiinnolla etenin lukemaani,kerrot niin hauskasti tapahtumia,tykkään:)Kiitos kaunis kauniista sanoistasi blogissani.Hyvää Juhannuksen odotusta!

  VastaaPoista
 2. Kivat kuulumiset!

  Eihän se mäyräkoira ilman palvelusväkeä pärjäisi, on kait oppinutkin niin hyvälle. Joskus voi emännän mieliksi poseerata kauniisti, siitähän voi seurata RUOKApalkka.

  VastaaPoista
 3. Oi Arttu mikä linssilude sinusta on kasvanut. Olet tosi komea ja vankka niin kuin ne tädit sinua kutsuivat. Ihana valeraparperin alla - kuva. Sisimmässä voin lukea ajatuksesi- ei voi vähempää kiinnostaa tää poseeraaminen mut ollaan nyt sen mieliksi tässä tällee tönötetään.heh
  Kiitos viestistä Maikkuli♥. Viikonloppu on rentouduttu? mökillä töitä tehden. Nyt ei tarvi juhannuksena rehkiä. Sit vaan ollaan:)
  Kustilla oli aika erilainen mökkiviikonloppu. Siskoa piti etsiä metsälenkillä, kun ei se nyt jo tule sieltä, hö missä se viipyy.Juoksen vähän ja palaa katsomaan missä, missä no ei näy. En tiedä mitä on tapahtunut. Rakkautta olen saanut osakseni aivan liikaakin, ihmeellistä. Sisko vei ennen pointsit kotiin, sokea kun oli. Sitä jelpittiin ahkerammin. Mutta isännän vierihoitoyötä ei voita mikään mökillä. Jotai luksusta kaiken surun keskellä.
  Iloisia juhannusodotuksia teille molemmille.
  Kaisa, Kusti ja muu väki

  VastaaPoista
 4. Hienot poseerauskuvat lihaksikkaasta herraskoirasta! :) Paha homma tuo suihku; täällä joutui kanssakärsijä kanssa tänään mahanaluspesulle ja rapatassuputsaukseen. Aina yhtä vastenmielistä olla vesivanan alla. On se ihme juttu, sade ei haitannut yhtään, mutta suihku on sitten monta pykälää pahempi asia ;)

  Otan syvästi osaa emäntäsi nenän puolesta joutuessaan suolistokaasujen ympäröimäksi. Siinä on sietokyky ja kestävyys ihmisillä kovilla. Miten noin kauniit koirat voivat haista NIIN pahalta? :D

  VastaaPoista
 5. Kaija: On kiva tuottaa hymyjä blogissa kävijöille :) Vieraillaan puolin ja toisin, korttejasi käyn aina kurkkimassa, josko jotain oppisin.

  Olli: "Liian Hyvälle Oppinut" ei nyt sitten pistä sapuskaa naamariin, mutta roikkuu ovella koko ajan. Lopulta sen tajuntaan on upottava, että minä ja kesävieraani myös kommunikoimme keskenämme: jos toinen on ulkoiluttanut koiran tunti sitten, en aio tehdä samaa uudelleen heti töistä palattuani ;/ Ruoka- ym palkat on kaukana fiiliksistäni, mutta kyllä tästä noustaan taas...

  Kaisa: Uskollinen Kusti... onneksi isännällä oli sydän paikallaan, lievitti omaa sekä matalajalkaisen surua. Voimia teille, juhannus tulee ja pyyhkii lempein kesätuulin murheita loitommalle. Halaus.

  Maria: Mistä tiedät, että on lihasta :) Näillä lenkkimäärillä voi olla pelkkää luuta ja läskiä kohta...
  En ymmärrä, miksi koiran maha reagoi niin kovasti. Vatsa ei ollut löysällä, mutta olisko koti-ikävä laittanut kaasut liikkeelle ;))) Kotona ei juurikaan hajuhaittoja ole.

  VastaaPoista
 6. Huolimattomuudesta joutuu joskus hiukan kärsimään
  Tässä tapauksessa onneksi vain hajuhaitoista:)
  Tervetuloa takaisin kotiin. Arttuhan on sitten ihan mäykkyjen "ihannemitoissa". Ossikin on pienikokoinen mutta painaa kilon verran enempi. Eikä ole muutoin Ossillakaan läskiä... Onhan noissa pituuserojakin mutta Ossikin on aika lyhytrunkoinen. Kerran Riihimäen Erä-messuilla näin ihan jättiläismäyriksen.Oli siellä metsästyskoirien osastolla.Kysyin että mitä tuo painaa ja painoa oli 12 kiloa. Silti oli ihan metsästyskäytössä (ajava) eli ei ollut lihava sekään koira.

  Onhan se muuten varmasti näin ettei mäykky ilman palvelijaansa tule toimeen:)

  Terveisiä M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 7. Suihku??? Onko se syötävää? Täysin tuntematon suurre minulle. Älä vaan sano, että se on jotain kynsipäivään verrattavaa. Otan jo valmiiksi jalat alleni... Komee oot. Toivottavasti mustakin tulee yhtä könsikäs :D

  VastaaPoista
 8. M-L: Kiitos, kotiin oli kyllä kiva taas palata :)
  Olen kerran nähnyt niin pitkän (ja kylläkin myös korkean) mäykyn, että en ollut uskoa silmiäni. Mulla on myös sellanen antiikkijäljitelmänahasta tehty mäyris, jonka kuva pitää joskus laittaa näkyville. Onneks oikeat koirat ei ole ihan niiiiiin pitkiä :)

  Myrsky: Jos suihkun syö, voi tulla niin iso pissa ettei ehdi ulos asti ;) Suihku on vähän niin ku sade. Menepä lähimpään mutalätäkköön niin suihku on saletti :))) Ei mitään tekoa eikä jakoa kynsillä siinä hommassa. Nostat vaan takajalkoja vuoron perää ja annat pestä kaikki jutut, sit kuivataan ja lopuks miljoonahepuli. Sitä on suihku, ihan kiva aina jälkeen päin.
  Krhm, joo kiitti vaan kehuistakin ipana...

  VastaaPoista
 9. Onpas komean näköinen lomalainen :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos R & Funi :)
  Ehkä kuva liioittelee, mutta hyvä niin...

  VastaaPoista
 11. Harmi jottei loma mennyt ilman työpuhelinta. Toivottavasti kuitenkin saitte nauttia toistenne seurasta sekä auringosta, sehän on tunnetusti mäykyn palvonnan kohde. Tuollaista puskaa meilläkin kaivattaisiin, tuonnehan olisi kiva tehdä oma maja.

  VastaaPoista
 12. Sheriffit; kyllä Arttu pitää huolen siitä, että lomalla ajatellaan muutakin kuin töitä. Kuten ruokkimista, rapsutusta, palloilua, lenkkeilyä ja muuten vaan rentouttavaa nojailua :)

  VastaaPoista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)