torstai 31. tammikuuta 2013

Torstain runoilija


Torstaista näyttää tulevan runopäivä :) Ehkä joskus etsin varastosta omat runoni, mutta toistaiseksi lainaan muita, jotka ovat sovittaneet sanansa niin ajatuksiin käyvästi.

Uusin runoilijalöytöni, Maaria Leinonen on pukenut hyvin sanoiksi viime aikojen väsymyksen. Tai sen hetken, kun tajuaa, että mitä järkeä on kaikessa siinä, millä itsensä väsyttää ja kuluttaa loppuun.


Kaikkien näiden vuosien
törmäilyn
   hosumisen
   juoksemisen jälkeen
suurin ilo
istua ääneti hiljaisuudessa.
Katsoa
kun koivun ritvaoksa
heilahtaa hitaasti
tuulenvireessä
silloin tällöin.
Tai ruoho
    ihan hiljaa.

- Maaria Leinonen -

6 kommenttia:

 1. Teepä vain tälläinen runotorstai. Silloin minäkin tulen lukemaan kerran viikossa runon. Olen näet äärimmäisen huono lukemaan runoja. Olet oikeassa. Itsensä väsyttäminen henkisesti ei juurikaan kannata, ainakaan työn vuoksi. Terveisiä nappisilmille, M-L ja Ossi. ps Hah me olemme melkein saaneet jo vuokrasopimuksen sieltä Ranskasta, mistä kerroin blogissani. Vaikeuksien kautta voittoon JEEE.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, miten löydän runoja, joita on kiva suositella muillekin. Runoja on maailma täynnä, mutta on lupa olla kriittinen lukemansa tekstin suhteen.

   Kyllä sinä maailmanmatkaajana yhden ranskalaisen vuokraisännän kesytät ;)

   Poista
 2. Kannatan myös. Olen joskus yrittänyt runoja lukea mutta homma ei kolahtanut. Yksi kerrallaan on hyvä määrä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Runot on vähän kuin jälkiruoka. Ei niitä voi ahmia montaa kerralla, ei maistu lopulta yhtään miltään. Mutta on runot myös aika makuasioita, kuka tykkää mistäkin.

   Poista
 3. Aivan selvästi sertin arvoinen. Kirpparilla on niin paljon hyviä löytöjä, mutta valitettavasti kaikkia näitä ihanuuksia ei vaan tule huomattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä ihmettelin ja etsin, mihin tämä kommenttisi katosi :) Mutta täältä se löytyi, Neiti Mäyräkoiran serti, kiitos siitä Sheriffien emännälle ;)

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)