maanantai 28. kesäkuuta 2010

Mun loma!

Emäntä ei ooo aikoihin antanu mulle nettiaikaa, mut nyt kyllä kerron mun eka juhannuksesta Aikuisena.

Jahtasin koko juhannuksen peuroja ja rusakoita, laumoittain. Niitä kulkee siinä pellolla kaiket yöt, missä mä päivällä otin spurtteja joka suuntaan. Oli meinaan hajuja, ei tarttenu haistella horsmasta naapurin kirjeitä, vaan riistan tuoksu tulvi joka paikasta mun metsästysnenään.

Palloaki juoksin kii monta kertaa. Välillä se heitettiin tosi kauas nurmikolla, ja juoksin melkein heittäjälle asti pallo suussa. Välillä se täyty hakee korkeesta heinikosta, eikä ollut ees vaikeeta.

Emäntä kuulu puhuvan jostain "kontaktista" joka oli kai mein reissuilla hyvä. No, jos kerran on syy tulla kutsusta tai hakee pallo, niin sitte on. Ilman syytä en tee sitä enkä tätä. Niinku illalla ku emäntä olis menny saunaan rentoutuun ja yritti saada mua pissimään OMALLE PIHALLE ennen sitä. Juu, olin lenkkeilly illalla ihan läähätyksiin asti, mut kun olen taloudellinen koira: syön aika vähän (emännän vika), nukun tosi vähän (jos emäntä on kotona, eli sen vika!), käytän fleksin koko mitalta, ettei ostetut kolme metrii mee haaskuun, teen montaa asiaa yhtä aikaa, ettei aika mee haaskuun ja ennen kaikkee säästän pis... kirjeenkirjotusnestettä TOSI tarpeeseen. Ja oma piha ei ny kaipaa kirjeitä, ku mä ne vaan lukisin itte. Enkä mä ny ittelleni kirjota, se on likkojen hömpötystä kirjotella päiväkirjoihin hassuja juttuja.

Oon matkustanu autossaki taas tuntitolkulla. Yritän aina tarkkailla emännän ajamista, mut eilen uni voitti. Tultiin jostain karmeen kaukaa, ja tavaraa oli niin paljo, että mullaki oli vaan mun kokonen kohta etupenkillä nukuttavana. Ei paljo mahtunu kääntymään, joten mä nukahdin. Olin juossu niit peuran ja pupun hajuja kyl aika paljo sinä päivänä. Silti kotipihas vänkäsin taas lenkille. Emäntä otti sen totisemman ilmeen (numero kolme ja puol asteikolla yhdestä viiteen...) ja kun mul oli aika kauhee hätä, ni nostin sit jalkaa pihapuuhun. Aika vähän, jos kumminki olis päässy vielä puolen yön aikaan lenkille... turha toivo.

Mut ettei ny puhuttais vallan pissajuttuja, pakko sanoo, että mun sapuskat on menny mahdottoman hyviks jonku allergian takia. Sain vähän aikaa jotain "herkille hurmureille" tarkotettuu nappulaa, ja menin siitä niin herkäks että raavin vaan koko ajan. Korvat meni ihan huonoon kuntoon, kainalot kans. Emäntä toi aika totisena apteekista taas uutta salvaa ja tippoja, jotka ei tuntunu yhtään kivalta. Pitiks niitä tunkee korvaan sisälle, jos mun korvalehdet vaan oli punaset ja rupiset...

Toisaalta tykkäsin ku hoidettiin... Sain joskus vähän namiaki ku koko ruljanssi oli ohi. Kaks kertaa päiväs pyyhittii korvaläpykät, laitettii salvaa, joskus tiputettii tippoi, pyyhittii kainalot ja neki voideltii. Nyt ku kaikki on jo paremmin, on emäntä taas siirtyny luomutuotteisiin, ku ei kuulemma halua käyttää kortisonia yhtään kauempaa ku on pakko.

Niin, ne mun safkat! Kuivat muonat on kuulemma taas annettu pois (mun koirakamulle kai?) ja oon popsinu jauhelihaa (nautaa, possua ja broiskua), perunaa, riisiä, kanarisottoo ja -mureketta, ja herkkupaloiks tai etsimisleikeis kuivattuu keuhkoo, maksaa, ruokatorvee, kanaa ja pupunkorvii!! Kaikkee ne ihmiset jaksaa kuivattaa, mut kyl mulle kelpas.

Mun ajastettu konekirjoittajani haluais kai ny mennä nukkuun, joten mä jatkan joku toinen kerta. Jos tulis taas kiva reissu tai löytyis se viheliäinen kameran johto! Kukaan ei näe mun komeeta kroppaa, jota ei kyl oo edes kuvattu tarpeeks viime aikoina.

Son räyh ny, mä meen koisiin mun Boss-peittoni sekaan.

3 kommenttia:

  1. Artulla onkin ollut vauhdikas juhannus! Mihin emäntä nyt päätyy Artun ruoan suhteen?

    VastaaPoista
  2. Raakaa barf-ruokaa jatketaan eikä enää koskaan testailla kaupan kuivamuonaa. Nyt on kyllä varovaisessa kokeilussa Best-In kanarisotto ja -mureke. Tänään korvalehdet helottaa taas ja iltasapuska oli tullut pitkin olohuoneen mattoja... Voisi se olla matolääkkeenkin syytä, sen annoin iltaruuan kanssa. Toisaalta, jo aamulenkillä oli maha löysä, joten jospa sitten nämäkään kaupan ruuat ei sovi... Viime kesä oli samanlaista aikaa, kutinaa ja ripulia, joten taitaa olla monta tekijää tässä jutussa.

    VastaaPoista
  3. Olli syö allergian takia Trovetin peura-perunaa, eikä ole enää ongelmia ihon tai minkään muunkaan kanssa. Makupaloina voidaan antaa muutakin. Ainoastaan possu, kana ja kala ovat kiellettyjen listalla kokonaan.

    VastaaPoista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)