keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Uneton koira

Eikä ollut mitään juonia tai kepposia kyseessä viime yönä, kun koira tanssi polkkaa sängyn vieressä ja ramppautti ihmistä neljästä alkaen takaovella. Maha meni koiralla sekaisin, ja tunnin välein on sitä tyhjennetty. Viimeksi tuli jo oksu, just ehdin tuikata suklaarasian kannen leuan alle...

Mäyräkoira on kipeä, jos:
-se nukkuu tyynyllään yöunien jälkeenkin
-se ylipäänsä nukkuu TYYNYLLÄ eikä sohvalla monen peiton keskellä
-se ei tuijota
-se ei vilkuile
-se ei katso ollenkaan!
-se vaan nukkuu

Voi pientä. Ylimääräinen vapaapäivä ihmiselle, mutta kurja loppiaisaatto koiralle.

PS: jos koiran maha on ollut vähän sekaisin, sille ei saisi antaa mega-illallista, kuten minä tein. Luulin, että oli jo kunnossa...

6 kommenttia:

 1. Voi Arttu parkaa :/ Sairastavaa eläintä on kyllä surkea katsoa. Meilläkin oli ennen joulua ihmeellinen mahan kääntöyö. Koira oksensi 10 kertaa tunnin sisällä, hytisi väliajat nenä valkoisena viltin mutkassa. Itse en oikein tiennyt miten päin olla, sylissä pitäminen tai muuten vaan silittely ei välttämättä ole sitä mitä eläin huonon olon hetkellä kaipaa, toisin kun me ihmiset.. Ei auttanut muu, kun nuokkua oven vieressä ja päästää koira ulos kun se sinne oli menossa ja varmistin että raikasta vettä oli saatavilla.

  Voimahali Artulle! Kenkkuileva vatsa on tosi ikävä kaveri :/

  VastaaPoista
 2. Voi Artulle pikaista paranemista. Noi sun määritelmät eivät kyllä päde enää vähän vanhempaan - heh - 7 vuotiaaseen eikä ainakaan Ossiin. Se nimittäin nukkuu ja nukkuu ja tuntuu että se heräilee vasta silloin kun mies tulee töistä kotiin:)

  Toivottavasti Artun maha tokenee kohta. Mistä se muutoin tuli kipeäksi?? Terveiset Ossi ja M-L

  VastaaPoista
 3. Voi reppanaa, pikaisia paranemisia Artulle! Se on kurjaa katseltavaa kun koira sairastaa. Eikä oksentamiseen ole kiva herätä niin kuin meillä pari yötä sitten. Vaan olihan se samalla hieman hulvaton näky. Koira nukkui nojatuolissaa ja kun kakominen alkoi niin säikähdin, että sotkee tuolinkin. Mitä vielä, siivona neitinä Pinja oksensi suoraan tuolin reunan yli lattialle. Sitten surkeana piipitti, kun ei päässyt nojatuolistaan pois kun oksennus lattialla esti hyppäämisen. Ettei vain siihen osu :D

  VastaaPoista
 4. Anonyymi5.1.11

  Voi surku.

  VastaaPoista
 5. Kiitos myötätunnosta, jaksatte huolehtia etänä Artustakin :)
  Pipsan mahankääntö kuullosti rajulta. Ja uskon, että koira haluaa pahimman vatsanväänteen ajan olla itsekseen viltin alla. Mutta kun olo helpottaa, ja silti uni painaa silmiä, on hellyttävää kun koira tassuttelee sohvalla loikovan mahan päällä, katselee ja kuulostelee, ja käpertyy sitten ihan kiinni jalkoihin ja huokaisee.

  Ei aavistusta, mistä Artun maha hermostui. Ehkä joulun jälkeen ruoka vaihtui, mutta on näitä ennenkin syötetty, ja joukossa on ollut nytkin keitetty riisi ja jauheliha tuttuina perusjuttuina. Ehkä nuuskuttelulenkki iltaisin on tuonu jonkun pöpön. Ainakin nenä imuroi tehokkaasti joka lumikokkareen tien penkalla pisulenkillä ennen nukkumaanmenoa...

  Pinjan piipitys oli surkeudessaan koomista ;) Toivottavasti ei siitä jäänyt pahempaa vaivaa, mäyristen masut on nyt syytä tulla kuntoon ja äkkiä.

  Arttu söi tunti sitten kauravelliä, kanan keitinlientä ja piimää + hiilitabletin. Hyvin maistui ja nyt päälle raskas uni. Ehkä näillä eväillä vatsa rauhoittuu huomisen aikana.

  Koomista tässä oli se, kun yritin ensin tarjota kupista laktoositonta piimää vatsan voiteeksi. Koira tuhahti ja meni pois. Otin piimää muoviruiskuun, ja "hoitomyöntyväiselle" koiralle oli helppo tuutata piimää poskihampaiden välistä suuhun. Sen toimenpiteen aikana häntä alko heilua, ja kun lopetin ruiskutuksen, Arttu meni kupille ja hotki lopun piimän!
  Sama näytelmä toistui vielä toisen kerran...
  Kuka täällä huijaa ja ketä. Ja minkä takia? Viis siitä ;)

  VastaaPoista
 6. Rapsutukset Artulle näin jälkikäteenkin!

  VastaaPoista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)