lauantai 15. tammikuuta 2011

Unikytkin pohjassa

Kuulin Alfielta, että koirissa on rele. En tiedä asennetaanko se samalla kuin siru, vai onko se joillakin (roduilla) synnynnäinen. Se on voitu ehkä myös opettaa koiralle (noutajat ja paimenkoirat) mutta tuskin sitä myydään varaosana.

Luulen, että Artun rele reistaa pahasti. Ja usein. Jos asia on näin, emännän on turha varata aikaa hermojen lepuutuslomille tai toivoa, että joku ostaisi tai edes vuokraisi p-kärpäseksi ja taukoamatta tuijottavaksi muuttuneen, mäyräkoirana hankitun lemmikin. Onhan se nyt ihan normaalia, että koiria halutaan vuokrata perässä hiihtäviksi ja korvia hiveleviksi taustamusiikeiksi... onhan? Eikä se ole koiran vika, jos rele rassaa. Eikä takuu koske relettä, joten palautusoikeutta ei ole.

Nyt siis nukutaan taukoamatta, mutta jos rele huomenna napsahtaa asentoon "ärsytä-tuijota-seuraa-ramppaa-lakkaamatta" niin nappaan releen kainaloon ja täräytän lähimpään kodinkoneliikkeeseen. Pyydän vaihtamaan sellaiseen malliin, jossa on kytkin ulkoistettu emännän ohjattavaksi, eikä koira pysty itse vaikuttamaan asiaan.

Kiitos Affe, nyt tämäkin ongelma muuttui hallittavammaksi :)

5 kommenttia:

 1. Japanilaiset ovat tehneet sellaisen releellisen koiran missä on on/off-kytkin. Nyt en muista sen robotin nimeä.... Luulen, että kuitenkin mieluummin ulkoiluttelen Ossia ja varmaan sinäkin Arttua:) Toivotaan, että tänään on sellainen slow-motion päivä:) Terveiset Ossi ja M-L

  VastaaPoista
 2. Tänään on ollut slow-flow-päivä. Olen ehkä jyvällä. Tai jos rele on jumittunut flow-asentoon. Kunnes pakkanen hellittää...
  Juu ei robotteja meille, edes imurin muodossa. Sitä paitsi Arttu on tänään ollut ihqu. Kunpa säilyttäisin tämän jyvän, tulokset on ainakin huomattavat. Virtaa riittää silti, tarpeen mukaan, leikkiin ja lenkkiin. Mutta niin pitääkin :)

  VastaaPoista
 3. Hehe, nyt sitten tutkaillaan kumpainenkin näiden releiden toimivuutta eri tilanteissa ;)

  Meillä on ollut easy-go-päivä, saattanee johtua osittain siitä, että pe-la-yö meni toikkaroidessa ja puuhastellessa kaikenlaista mukavaa, jolla saattoi venyttää herkkäunisen (minä) ihmisen vieteriä ja pinnaa ääriasentoon. Nyt ollaan oltu kilttiä poikaa, vaikka sää ulkona ei ole edes sallinut mitään älyttömiä liikaenergianpolttolenkkejä (kielitoimisto tukehtui juuri tuohon yhdyssanaan. Anteeksi.)

  VastaaPoista
 4. Releet kaakossa edelleen, alanko jo huolestua...
  Blogiväestön suureksi huviksi on tehtävä postaus tämän päivän nyansseista.

  Toivottavasti ylijäämäenergiantuotantolaitos (Alfie-mäyräkoira, joka ei ole päässyt jalottelemaan tarpeeksi) ei tukehdu närkästykseen, vaan jaksaa odottaa leutoja kelejä.

  VastaaPoista
 5. Hihhii;) vai ylijäämäenergialaitoksia siellä täällä!
  Tiitulla on tänään ollut "huono päivä", kun ei ole ulos tarennu juurikaan nokkaansa pistää! Aamulla oli -28 ja vielä iltapäivälläkin -20, joten ei lenkille lähdöstä tullu mitään, siispä piti vähän ilkeillä - etsiä sukka ja pureskella sitä vaikka oli just ruoka syöty!!!

  VastaaPoista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)