lauantai 1. tammikuuta 2011

Uusi vuosi

Ilman paukkupelkoa alkoi Artulla tämäkin uusi vuosi. Lenkkeilimme kunnon paukkeessa, mutta koiran mielenkiinto oli nenän mukana lumipenkoissa ja niihin taidolla piirretyissä kellastuneissa kirjeissä. Saimi on yhä ollut karanteenissa, ja nuoripari tapaa huomenna ensimmäisen kerran sitten joulukuun alun. Jännittää, mutta ehkä herkullisimmat tuoksut on kaikonneet, juoksu ainakin pitäisi olla ohi.

Metsäautotiellä otin tietoisen riskin eilen ja tänään. Menimme hämärän rajamailla (kun muut koiranulkoiluttajat oletettavasti olivat jo poistuneet tieosuudelta, jossa ei ole mitään valoja) ja Arttu sai painaltaa vapaana. Sitä riemua oli ilo katsella, mäyriksen korvat on hulvattomassa juoksussa huvittavat, pienten jalkojen tanssi liikuttavaa ja koko koira fleece-puvussaan kovin pieni paksujen hankien keskellä. Kaksi kertaa onnistui irrottamaan jo toisen takalahkeen, ja puvun riisuminen oli varmaan harkinnassa muutenkin, kun pyörähteli selälläänkin lumessa.

Tänä iltana kylvetetty koira nukkuu puhisten uudella sohvalla paksun peittokasan alla. Uskomatonta oli taas, miten vettä inhoava koira tulee ilman palkkausta, yhdestä kutsusta vapaaehtoisesti valmiiksi suihkun alle istumaan...

Samoin se tuli viltin päälle lattialle, vaikka näki, että otin kynsisakset esille. Hoitotoimenpiteet sujuu, vaikka ulkona luokse tulo on ihan metsästä!

Ihanaa vuoden alkua, ja kiitos kun kävit blogissa! Kommentit on ihania, ja kivaa on huomata, että lukijoitakin on tullut lisää.

5 kommenttia:

 1. Arzielle oikein IIISO uudenvuodenhali~~♥~~ Kustilta ja Roosalta.
  Kaisa lähettää Maikkulille♥ menestyksenavaimet tälle uudelle vuodelle*

  VastaaPoista
 2. Kaisuli ja karvakuonot! Kiitos, Archie vetää henkeä pitkän halauksen jälkeen, minä otan mielenkiinnolla uusiin elämän oviin sopivan avaimen vastaan :)

  VastaaPoista
 3. Tuollaista koiran riemua on ihana katsella. Ja kylläpä teillä käyttäydytään kadehdittavasti hoitotoimenpiteissä :) Meillä silmienpuhdistus on pahin. Jo pelkästään aineen haju saa koiran tempoilemaan kuin viimeistä päivää. Kynsienleikkuu alkaa sentään olla jo suht helppoa :)

  Ihanaa vuoden alkua teillekin :)

  VastaaPoista
 4. Meilläkin vuosi aloitettiin kynsien leikkaamisella. Sulan maan aikana kynnet pysyvät melkein itsestään sopivan pituisina, mutta talvella joudutaan leikkaamaan aika usein. Jokaisen kynnen jälkeen Olli saa nappulan.

  Mukavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 5. Joka mäyriksellä on heikkoutensa ja vahvuutensa, Artulla vahvin ase on kuljettaa emäntä ulko-ovelle heti kohta kun silmät aukeaa (oli sitten aamu, päivä, ilta tai jotain siltä väliltä) ja koiralle tulee välittömästä tylsää.
  Mutta hoidot menee mallikkaasti. Jopa niin, että kun korvia putsataan, koira kerjää selvästi seuraavina päivinä (viikkoina...) huomiota tuijottamalla ja raapimalla ärsyttävän tehottomasti, mutta kovaäänisesti lätkytellen korvalehtiään.
  Iloista uutta vuotta Pinjalle ja Ollillekin, kiva kuulla ja nähdä teidän kuulumisianne :)

  VastaaPoista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)