keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Puuroa ja putsausta

Selvisihän sekin lopulta, miksi uusi uljas NEU-ruoka ei Artulle kelvannut. Ei lopulta edes mahapullien kera. Arttu on yleensä reipas ruokailija, joten aloin jo tuskastua parin viikon nirsoiluun. Jostain sain päähäni keittää taas tuttua kaura-riisi-hiutalepuuroa. Sitähän koira on lappanut viimeisen vuoden jauhelihan, kasvisten, kananmunan tai muun lisukkeen kanssa. Ja pisteli nytkin puuron sekä NEU:n kuuluvasti maiskuttaen! Asia on siis pihvi, mamma keittää edelleen puuroa (oikeastaan kiehauttaa ja laittaa kattilan haudutuslaatikkoon, tosi helppoa).

Karpalojauhetta löytyi netistä, ja sitäkin on pistelty ruuan seassa jokunen päivä. Toivotaan, että se tepsii toistuvien tulehdusten kurissa pitämiseen ja saadaan unohtaa Betadine kokonaan.

Kainalot on taas kunnossa. "Viallista" nahkaa niissä on, mutta ei punota eikä kutise :) En temppuile kuivamuonien kanssa enää, en.

Tänään oli siivouspäivä, joka huipentui koiran kylvetykseen. Se otti nokoset kylppärin lämpimällä lattialla, pyykkikoneen unettavan hurinan lähellä, ja sillä aikaa moppasin lattiat. Ikävä emäntä teki kiltisti poissa jaloista pysyneelle koiralle ikävän yllätyksen, kun kylppärin ovi menikin kiinni, ja käsky kävi suihkun alle.

Kun kuivasin koiraa pyyhkeeseen, huomasin että sen turkki on täynnä pientä irtokarvaa! Siitä sitten märin käsin sivelemään turkkia myötä- ja vastakarvaan, jonka tuloksena pesuvadissa oli lopulta kourallinen karvaa. Kumisuka oli hukassa, joten tämä konsti oli ainut mahdollinen, eikä karvanlähtö loppunut silti. Emännän selkä ja koiran kärsivällisyys alkoivat hiipua, joten karvanpoistoa pitää jatkaa joku toinen päivä.

Artun harmien listalle voisi vielä mainita sohvakiellon. Tilapäisen. Karmea karvanlähtö, kovalla työllä imuroitu ja uusilla kukkapeitteillä verhoiltu sohva... pitääkö sitä enää muuten perustella. Lisäksi siivouksen takia matot on poissa lattialta, ja koira näyttää surkeuden perikuvalta märkänä ja lattiapetille alistuneena. Pääsiäisenä kaikki on toisin :)

5 kommenttia:

 1. No vaihtuuhan se talvikarva pois tietysti noilla lyhytkarvaisillakin:) Ossin leijonaharja jäi lenkkipolulle tuossa yksi päivä. Oikein kaunista pääsiäistä sinulle ja Artulle toivottelevat M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
 2. Lyhytkarvaisella Ollillakin näyttää irtoavan jonkin verran karvaa; Ollin onneksi sen verran vähän, ettei sohvalla oleskeluun ole tullut rajoituksia :)

  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 3. Lämmintä ja aurinkoista pääsiäistä Artulle ja emännälle;)

  VastaaPoista
 4. Kiitti tuosta karpolojauhe vinkistä! En olekaan sellaista älynnyt, vaikka olenhan kaupassa niitä nähnyt. Jonelle käytiin eilen hakemassa suunkautta nautittavaa kortisonia. Suihkeet ja korvatipat eivät ole auttaneet ja lisäksi koira tuntuu välillä ulkona tukehtuvan. Jospa iho ei tulehtuisikaan tai pääsisi pahaksi teillä taikka meillä.
  Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 5. Karpalomehua itse vuosikaudet - enemmän tai vähemmän aktiivisesti - juoneena ei ole tullut mieleenkään, että sitä voisi koirallekin tarjoilla jauheen muodossa! Kiva kun heitit vinkillä, siis :) Ihmisellekinhän tuo karpalo on hyväksi :)

  Meillä on järjetön, siis todellakin _järjetön_ karvanlähtö menossa. Joka toinen päivä moppaan lattiat ja tuosta karvamäärästä saisi kudottua muutaman peiton. Koirankarvapeitto, mikä ihana ajatus..öh? ;)

  VastaaPoista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)