lauantai 15. lokakuuta 2011

Uutinen

Kiitos kaikille mainioista arvauksista, joita lukiessa sai hymyillä aika hersyvästi :) Yleisin arvaus oli, että taloon on tullut vauva, ihminen tai mäyräkoira. Molemmat väärin arvattu (pyyhkii tuskan hikeä otsalta...).

Arvauksia oli myös kodin remontin, nettikaupan perustamisen, korttikurssin vetäjän roolin ja uuden työpaikan puolesta. Valitan, pieleen meni.

Hihii, avaruusolio päiväkahvilla ;D)) No juu, tosi elollinen ja hoitoa tarvitseva, ihana, mutta huti arvaus :)

Hoitolapsia-, eläimiä ja lapsenlapsia ehdoteltiin. Hmm, ei mahdollista edes teoriassa tuo viimeisin...

Vastaus on kuvassa :) Olkaa hyvä, tässä on Basse, 1v.Sir Arthur tarkkana uusien velvollisuuksien kanssa...

17 kommenttia:

 1. Hihih, ei tää kyllä avaruusoliolta näytä. Olette siis ottaneet toisen koiran. Jostain kumman syystä se näyttää (kk)mäyräkoiralta ja sitten ei kumminkaan. Pitkä selkä ja luppakorvat. Eivät nuo raajatkaan kovin pitkiltä näytä kuvassa, mutta voi olla että kuva hämää. Pään väritys ei kuitenkaan ole karkkarimainen. Mitä rotua Basse edustaa, vai onko seguli? Mistä teille tämmöinen yhtäkkiä tuli? Sikäli moni arvaus osui oikeaan, että koirastahan tässä oli kysymys ;)

  Söpö tulokas ja onhan se Artun hyvä olla tarkkana, että säilyy talossa kuri ja herran nuhde ;)

  VastaaPoista
 2. Oi, mikäs söpöläinen se tämä on? :) Ilmeisesti mäyräkoirablogimaailmaa viimeisen vuoden aikana sekoittaneet pentu-uutiset olivat saaneet kaikki unohtamaan, että taloon voi tulla myös varttuneempikin koira kuin vauva ;D

  VastaaPoista
 3. No onhan tuo koiravauva. Vaikka ei ehkä totaalisesti sinun kotiisi muuttanutkaan:) Suloinen.Sir Arthurilla lienee mennyt kanssa päivät sekaisin. Terveisin M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 4. Mikäs tuo pieni, soma koira on kun on noin pienikokoinen. Puolikas Arttu:) Näyttää vähän australian terrieriltä mutta jos nyt oikein muistan niin niillä on pystyt korvat. Asiasta ihan viidenteen.Kyllä se aika nuorilta onnistuu se isoäitiyskin.Samoihin aikoihin kun toiset saavat esikoistaan nykyisin.Kun kirjoitin YO:ksi niin yksi luokkakaverini tyttö siis pyöräytti esikoisensa tenttikaudella ja äiti täytti muutamaa kuukautta aikaisemmin 40. No minä olin vähän hitaampi ja sain ainokaisen hiukan päälle kolmikymppisenä ja äitini taisi olla 55:) Terveisin M-L

  VastaaPoista
 5. Terhakan näköinen Basse, on tainnut kotiutua hyvin? Taitaa pojat tulla hyvin juttuun :)

  VastaaPoista
 6. Bassen isä on kääpiökarkkari ja äiti todistetusti puhdas lyhkäri, väritys kuten Artulla. Rohkenen itsekin hiukan epäillä, että siinä olisi kaikki, koska kovin paljon tuossa apinassa on terrierin elkeitä. Mutta kun seropia etsii, pienet yksityiskohdat ei hämää :) Emme siis lähde tekemään sukututkimusta sen pidemmälle ;)
  Värityksestä olisin itse veikannut, että joukossa on laikullista pitkistä, mutta ei ole.

  Etsin kyllä Bassea ihan aktiivisesti jonkin aikaa. Tavoitteena oli löytää nuori, hyvin kasvatettu uros Artulle kaveriksi. Aika ja blogi näyttävät, miten toiveet ovat toteutuneet ;) Tämän hetken tilanteeseen ei sovi pennun kasvattaminen, valvotut yöt tai pissalammikot. Mietin, että menetän toki pennuntuoksun, sen kanssa eletyn yhteisen historian, mutta saan jo paljon oppineen koiran, joka on sellaisenaan myös valmis toisen aikuisen koiran seuraksi.

  Tämä on silti ollut hivenen uuvuttavampaa kuin luulin :) Sanotaan vaikka näin, että Artun ikä ja taidot kotioloissa ovat nousseet uuteen arvoonsa. Sillä on puutteensa, enkä varmaan koskaan saa siitä täydellistä käytösvaliota. Mutta yritän samalla muistaa, että Basse on vuotias, ja oppii koko ajan uutta, minulta, Artulta, ympäristöstä. Vaihdoin kieltämättä helpon elämän Artun kanssa haastavaan laumanjohtamiseen. Mutta kuten myöhemmin varmaan tulen analysoimaan, moni asia myös suhteessa Arttuun muuttui ja parani. Ennen kaikkea se, että Arttu sai kaverin, jonka olemassaolo on selvästi rauhoittanut ja tuonut kaivattua laumatunnetta.

  Basse on enemmän kuin puolikas, ehkä noin 3/4 Arttu :) Selän pituus on melko sama, mutta Artun iso pää ja lihaksikas keho tuovat sen ansaitun 3,5 kg etumatkan.

  Isoäitiys ei ole aina pelkkä ikäkysymys. Eikä näemmä koiran hankkiminen rotukysymys :) Olin niin etsivinäni Welsh Corgi Cardigania, laikullista lyhkäriä tai joskus aiemmin perunkarvatonta koiraa, että seropiin päätymisen jälkeen pidin kiinni vain siitä, että siitä löytyy mäykkyä joukosta :)

  Kiitos kommenteista, arvonta tulossa viikonloppuna, nyt pitää jatkaa vielä töitä, kun karvanaamat ehkä hetkeksi rauhoittuvat.

  VastaaPoista
 7. Iik, supersuloinen Basse! Nyt tarvitaan vielä PALJON lisäselvityksiä: kenen, mistä, kuinka, miksi, jne.??? :D

  nim. utelias ja tiedonhaluinen ;DDD

  VastaaPoista
 8. Terhakka on oikein sopiva sana :) Ja rohkeutta on kovasti, , eikä mitään koti-ikäväitkuja ole ollut. Artun kanssa tulevat päivä päivältä paremmin toimeen, aluksi kyllä katsottiin puolin ja toisin, mistä se toinen kukonpoika pissaa :)

  Basse ei tullut ennestään tutulta ihmiseltä, mutta yhteyttä on luvattu pitää jatkossakin. Basse muutti Hesasta maalle :) Jaa kuinka, no minä hyppäsin autoon Artun kanssa, ja kotiin palasimme Basse mukanamme :)
  Bassen perhe ei ehtinyt olla koiran kanssa tarpeeksi, ja he arvostivat maaseutua sekä koirakaveria kodin valinnassa hyvin paljon.

  VastaaPoista
 9. Edellinen viestini hävisi taivaan tuuliin, joten yritetään uudelleen...

  Mielenkiintoista seurata, miten Artun ja Bassen yhteiselo alkaa sujua. Itse olisin kerran kuussa tarjoamassa kotia sitä vaille olevalla mäyräkoiralle ja voisin ottaa myös pentuiän ohittaneen koiran. Itseäni mietityttää, miten Olli suhtautuisi asiaan. Muuta kotiväkea mietityttää toinen koira kokonaisuudessaan, joten ilmeisesti toinen koira tulee taloon, vasta sitten kun Olli siirtyy toisille metsästysmaille ja tähän toivomme menevän vielä ainakin 10 vuotta.
  T. Aikku ja Olli

  VastaaPoista
 10. Ai kuinka minä olenkaan töntti. Jotenkin luulin, että Basse oli vain väliaikaisesti sinulla,jotenkin kyläilemässä. Ihanaa, että Arttu on saanut kaverin:) ja seropin:) Juuri kun olen ylistänyt blogissani monirotuisia koiria.Jess. Toivottavasti Bassessa on yhdistyneinä ihan kaikki hyvät esi-isiensä ominaisuudet. Että on soma.Mutta oikeasti kyllä se silti näyttää pieneltä Arttuun verrattuna noissa kuvissa. Itsekin haaveilen Ossille kaverista...Ihanin vaihtoehto olisi Ossin oma jälkeläinen yhden karkkarineidon kanssa.Aika näyttää.Näin sitäpaitsi yksi yö unta, että minulla oli kolme karkkaria:) :) Terkkuja ja blogin ahkeraa päivitystä toivoo M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 11. Alkutaival on ollut jo mielenkiintoinen, nyt alkaa ilmiselvästi tasaantua. Ollinkin suhtautuminen muihin uroksiin antaa varmaan viiteitä, miten kaverin kanssa tulisi toimeen, mutta ei koko totuutta :)

  Heh, meillähän on noita hoitohauvoja joskus pyörähtänyt kylässä, joten mikäs ihme se on, jos menit lankaan :) Valokuva valehtelee, kokoero ei ole noin suuri.

  VastaaPoista
 12. Vau! Kiva lukea, että uusi koiruus on astunut taloon! :)

  Minä kun ensimmäisen kuvan näin, niin tuli mieleeni ihan karkeakarvainen mäyräkoira. Nyt kun toistakin kuvaa katsoi ja uudelleen ensimmäistäkin, niin näyttää kummasti mun silmään terrieriltä!

  VastaaPoista
 13. Onnea uudesta nelivedosta! Ihanan söötti ja veikeän näköinen koiruus tämä Basse. Blogin nimikin muuttuu nyt varmaan joksikin muuksi...

  VastaaPoista
 14. Paljon Onnea uuden perheenjäsenen johdosta! ♥

  Onpa mukavaa, että Basse pääsi hyvään kotiin ja Arttu sai pikkuveljen, jei! :)

  Sun uusimpaan postaukseen viitaten, meilläkin Rosan mahavaivat paranivat aikoinaan, kun Ines tuli taloon. Eli yksinolosta johtunut stressivatsa oli kyseessä ja ko. vaivat pysyi poissa siitä lähtien koko Rosan loppuelämän. Toivotaan, että Artun massun kanssa käy yhtä hyvin!

  VastaaPoista
 15. Näyttää ja ennen kaikkea kuullostaa terrieriltä ;)

  Kiitos, blogin nimeä muutetaan kun emäntä muilta töiltä ehtii. Pitää saada veljeksistä julkaisukelpoisia kuvia :)

  VastaaPoista
 16. Hyvä kuulla, että arvaukseni Artun stressivatsasta voivat hyvinkin olla totta. Parempi tietty, jos ei mikään vaikuttaisi niin kovasti, mutta muutenkin Artun tyynestä olemuksesta päätellen nyt kaikki on ainakin paremmin kuin ennen :)

  Kiitos onnitteluista, tuplaneliveto on jo unten mailla tämän päiväisen piiiiitkän metsälenkin uuvuttamina. Hyvin mahdumme kolmisinkin tähän kahdenistuttavalle sohvalle illalla rentoutumaan :)

  VastaaPoista
 17. Onnea uudesta perheenjäsenestä :)

  VastaaPoista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)