keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Artun päivä

Arttu täytti lauantaina 3 vuotta. Ja emäntä unohti sen kaikessa työn touhussa... Luunmuotoinen piparimuotti oli hankittuna, mutta pipareista ei tietoakaan! Suivaantunut päivänsankari on keksinyt tänä iltana kaikenlaisia kepposia Basselle.(Paukkuva pakkanen ja sisällä olo ei tietenkään ole aktivoinut tähän ylimääräiseen kepposteluun...)

---

Annoin molemmille puruluut iltalenkin ja -ruuan jälkeen. Arttu söi omansa about vartissa ja meni päivystämään Bassen luuta. Basse järsi tyytyväisenä ja nautiskellen luuta lattiatyynyllä, todennäköisesti tietoisena siitä, että ärsytti kovasti Arttua. Arttu otti pehmokoiran ja alkoi retuuttaa sitä. Koska Basse ei heti lähtenytkään kateellisena ottamaan Artulta lelukoiraa, Arttu lisäsi kierroksia ja tuli mamman jalkoihin, Bassen omalle paikalle... MUKA kerjäämään leikkikaveria. Kissan viikset, arvasin mitä sillä on suunnitelmissa! Kun se lopulta tehosi ja Basse tuli retuuttamaan lelua, Arttu syöksyi salamana luun kimppuun. Hah-haa, kenellä oli taas päätä, kenellä ei :)

Emäntääkin voi siis käyttää välikappaleena pienemmän koiran höynäyttämisessä. Tiesinkin, että minua manipuloidaan, mutta tämä menee jo yli hilseen!

---

Ulkona paukkuu pakkanen, ja sisälläkin on kylmä, ainakin lattialla. Viluinen Arttu viihtyy vankkuripetissään, Basse sen edustalla lampaantaljalla :) Basse nukahtaa siihen usein, kuorsaa ja retkottaa rentona. Ihmettelin, kumpi niistä hinkuu haikeasti... Ääni koveni ja muuttui vinkunaksi. Se oli Arttu, joka herrasmiehenä ei voinut astua Bassen päälle, eikä päässyt pois vankkurista! Kun Basse heräsi ja siirtyi, Arttu meni juoksujalkaa juomakupille. Hirveetä kuolla janoon, kun toinen vaan kuorsaa tiellä...

---

Myöhäinen iltapissa tehdään takapihan puun juurelle. Hätäisempänä Basse ehtii yleensä ensin ovelle, kun emäntä kyselee pissalle menijöitä. Sen turkissa tulee mukana lunta, säästä riippuen enemmän tai vähemmän. Kun emäntä hoputtaa Arttua pissalle, se kiertelee ja kaartelee olohuoneen laitoja pitkin, tuolien alta ja sohvan takaa ovelle... koska lattialla on jokunen lumihiutale! Niihin ei voi astua ennen kuin hyppää ulos ovesta suoraan lumihankeen :D)

---

Postissa tuli paketti koirille :) Antiikkikeinonahkainen mantteli Artulle (onhan siinä jo synttärilahjaa kylliksi!) ja älypeli viikonlopuksi koirille yhdessä pelattavaksi. Paketti oli pehmustettu isolla kuplamuovilla. Siis ne kuplat oli sellaisia isoja, melkein kämmenen kokoisia. Kun Arttu oli pentu, totutin sitä uuden vuoden paukkeeseen erilaisilla äänillä, mm. just noiden isojen kuplien poksauttelulla! Arttu ei ole pelännyt koskaan ääniä, mutta ensimmäinen uusi vuosi jännitti emäntää silti. Nyt Arttu yllätti. Se otti kuplamuovin ja poksautteli kaikki kuplat yksitellen puhki! Ei puhettakaan muovin järsimisestä, repimisestä tai kynsimisestä ennen kuin kaikki kuplat oli puhkaistu! Niin järjestelmällistä työtä piti katsoa suu ammollaan!

Onnea älypää-Artulle :) Jospa pidetään elokuussa tuplasynttärit, kun Basse täyttää 2 vuotta!

17 kommenttia:

  1. Voi Arttu! Onko ketään muuta koiraa, joka tykkäisi paukutella kuplamuovia! Olen aivan myyty, komeutesi lisäksi, tuosta meitä totaalisesti yhdistävästä viehtymyksestä kuplamuoviin, oih! Ei ole montaa vuotta siitä, kun muutama ystävä säästi uskollisesti kaikki kuplamuovit minulle annettaviksi. Olen myös saanut kuplamuovia joululahjaksi kauniisti paketoituna - ihan parasta! Sen perinteisen kuplamuovin lisäksi minäkin pidän myös nuista muista "ilmatyynypakkauspehmusteista". Arttu, odotathan minua karkauspääivään asti, jotta voin kosia (onneksi sattui karkausvuosi, huh)! Olet unelmieni uros! ;)

    PS. Niin, ja lupaan muistaa syntymäpäiväsi aina! ;) Myöhästyneet Onnittelut! <3

    VastaaPoista
  2. Veera + mäykyt: Kiitti :)

    annamari: öh... tota joo, mut kysyttäiskö Mai-mammalta ensin sitä karkaamista... kuplia voitais kyl paukutella vaikka kilpaa joskus :) Kiitos onnitteluista :)

    VastaaPoista
  3. Arttu, synttärisankari, ONNEA!

    Aika jäynän olit tehnyt Basselle, voi Basse-ressua. Mutta Bassepa otti ja kosti, nukkui ihan tahallaan sikeästi vankkuripedin edessä, ettei toinen vaan pääsis janoaan sammuttamaan. Hih, muutamaan lumihiutaleeseen ei voi astua, mutta sit onkin hypättävä lumihankeen ;)

    Oletpas, Arttu, taitava poksauttelija, täälläkin kuplamuovin intohimoinen paukuttelija ilmoittautuu. Nyt ei ole pitkään aikaan osunut kuplista kynsiin, mutta jos osuu, niin yksitellenhän ne on paukuteltava, ei sovi "vääntää" kaikkia kerralla.

    VastaaPoista
  4. Heh ja kiitti :) Olen kyl taitava, mut aika kauan harjoitellutkin. Mamman mielestä oon nyt nuori aikuinen?? Höh, päättäis nyt kumpi!

    VastaaPoista
  5. Onnea Artulle!
    Täälläkin odotellaan, milloin vähäisellä ulkoilulla oleva mäyräkoira alkaa keppostelut? Jotain pitää aikansa kuluksi keksiä...

    VastaaPoista
  6. Kiitos :) Odotamme uusia kepposvinkkejä Ollilta!

    VastaaPoista
  7. Onnittelut komealle Artulle, toivottavasti saamme nähdä kuvia Artusta ja manttelista, kuullostaa niin tyylikkäältä rotsilta!

    VastaaPoista
  8. Kiitti :)
    Yritetään saada kamerat kuntoon...

    VastaaPoista
  9. Anonyymi2.2.12

    onnittelut artulle - fiksu poika olet ja tosi ovela. tuo kuplamuovijuttu on kyllä aika hillitön :D

    VastaaPoista
  10. No, okei. Voidaan ainakin ystävällisesti infota sun mammaa siitä karkaamisesta (onneks ei oo enää kovin montaa päivää tän kuun loppuun, jei! ;D) Mäkin vähän mietin, että pitäiskö mun mainita miehelle siitä kosimisesta, mutta - nääh, oon IHAN varma, että hän rakastuu suhun ihan yhtä tulisesti kuin minäkin! ;) Samoin kuin meidän tytöt, hihhihihhih! :D (Joo, myönnän, oon pehmeen huoneen tarpeessa ja/tai ihan vaan väsynyt..;))

    VastaaPoista
  11. Isosti onnea sulle Arttu-kamu! Kyllä sä oot sitten välkky...

    VastaaPoista
  12. Kaunis Nelli:
    Hellä huokaus ja kiitti Nelli:)

    annamari:
    öööhh... olen sanaton nuori mies.
    (Emäntä huomauttaa, että Arttu on komea ja huomionkipeä, mutta häkeltyy helposti :) enkä sitä paitsi ole luopumassa maailman ärsyttävimmästä mäyräkoirasta, joten teidän tulisten täytyy nyt huokailla vaan ruudun takaa ;D))) Hihhihhiii!
    Jos sulta puuttuu kankaita, voidaan tietty avata sulle tili Eurokankaaseen, mut ostoksia saa tehdä sit vaan karkauspäivinä :))

    Myrsky:
    Kiitti kamu :) Sä oot kans, ja koko ajan opit lisää.

    VastaaPoista
  13. Ihana kirjoitus :-D On se Arttu vaan eri fiksu poika! Paljon onnea vekkulille!

    VastaaPoista
  14. Kiitos :) Liian fiksu näin suoraviivaiselle emännälle...

    VastaaPoista
  15. Paljon onnea Arttu-poitsulle. Mulla on tietsikka ollut pari päivää käyttämättömänä kun luulin, että nyt se veti vikan henkäyksensä. Vielä se runksuttaa mutta uusi pitäisi asentaa alakerrasta pois paketeista... Terkkuja Kirkkonummelta. Täälläkin on kylmä.Heh on nuo mäyrikset sellaisia höynäyttelijöitä...M-L ja Ossi

    VastaaPoista
  16. M-L ja Ossi;
    Kiitti :) Kiva kun saat uuden tietsikan. Näillä keleillä on ainaki aikaa asennella sitä. Mun Omppuni odottaa jo valmiina huoltofirmassa, tiedostot kuulemma on tallessa, eli kaikki koirien kuvatkin, helpotus!
    Sunnuntaina helpottaa jo, ainakin täällä. Sitten mennään kunnon lenkille, juostaan niin että lumi pölisee :)

    VastaaPoista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)