keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Turhat tossut

Meillekin ilmestyi tänään pari tossuja. Hirveän kankeat, kaupan töppöset. Arttu kroolasi niillä eteisessä sääliä kerjäten, mutta pääsi ulkona onneksi vauhtiin. Tossuista löytyi montakin vikaa:

-ne olivat ilmeisen liukkaat
-niillä ON hankala kävellä
-tossut eivät taivu "nilkasta" (tahtoo koiralla sanoa kohtaa, josta tassu taipuu ylös päin varpaiden jälkeen...)
-tassu oli tossun sisästä otettuna YHTÄ KYLMÄ kuin takatassu, joissa tossuja ei ollut

Emme osta näitä halpiksia lisää (7,90 pari) vaan ompelemme omat!

PS: Basse on epäreilu. Se huomaa heti koirakaverin ahdingon! Korvahuppu, tossut tai kankeat ulkovaatteet päällään Arttu saa kärsiä lenkillä pienemmän apinan hyökkäilyä. Kunnes emäntä ottaa kauhukakaran toiselle puolelleen kävelemään ja Arthur pääsee rauhaan :)

9 kommenttia:

 1. meidän mäykyllä on kans kokeiltu kaupan ja omatekoisia tossuja huonolla menestyksellä. Kaupassa etenkin ei tuneta mäykyn nivelväliä. Nykyään meillä on kudotut villasukat, jotka reikäkuminauhalla ja napilla kiinni. Ohuesta langasta, etutassuihin pitkät ja taakse lyhyet.toimii tosi hyvin.

  VastaaPoista
 2. Menin kerran tyhmyyksissäni ostaan muka kunnon hanskat Digille.Ei ne nyt nahkaa ollut,mutta jotain tosi jämäkkää ainetta ja kalliit.Ne ei kanssa taipuneet nilkoista,liuku,eikä koira päässyt niillä kävelemään.Nyt ollaan käytetty vain fleecetossuja ja ne toimii.

  VastaaPoista
 3. Johan oli surkeat tossut, kunnei edes lämpimänä pysyneet tassut. Kokeilehan tehdä niillä Sheriffien ohjeilla ne tossut.
  Pakkohan se varmaan on toinen laittaa toiselle puolelle lenkillä, että toinen saa rauhassa nuuskuttaa. Anna Basselle ukaasi, että jollei se lopeta Artun korvahupun kiskomista, se saa sen omaan päähänsä ;D

  VastaaPoista
 4. deem: Kiva kun tulit vierailulle :)
  Tuota kudottua tossua vois yhdistää omatekoiseen fleeceen. Jos kutoisi ohuesta villalangasta tossuihin varret. Tiukka resori on hyvä myös. Olis kiva nähdä kutomasi tossut :)

  soile: Jep, fleecen ainut vika on, että se tuntuu kostealta, kun tullaan sisälle. Voisihan sinne tassujen pohjiin ommella huopaa tms. joka eristää vielä paremmin.

  Ellieli: Heh, Bassen päähän sopivaa huppua ei ole :) Se valahtaa sen silmille, joten rangaistus vois olla aika hyvä!

  VastaaPoista
 5. Meillä on neljästä fleece-tossusta vain kolme jäljellä. Tuollaiset kudotut tossut voisivat olla mielenkiintoiset.On ollut ihan mielessä mutta en ole jaksanut suunnitella. Eikä tuo Ossi halua yli kymmenen pakkasasteen pakkasilla edes lenkkeillä. Sisälle pyritään mahdollisimman pikaisesti takaisin.Onneksi kevät tulee:) Terveisiä M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 6. Deem.Pistäpä tänne Artun blogiin sellainen summittainen ohje.Olisi hienoa.Silmukkamäärät ja summittaiset korkeudet ja neule. Olisi ihan superia:) Kiitokset jos viitsit sen tehdä. Kävin katsomassa josko sinulla olisi ollut ihan omaa blogia.Eipä löytynyt.Terveisiä M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 7. Harmi, kun sun tossut ei olleet hyvät. Mun kyl on. Niis lukee Jokke. Hyvin istuuvat ja pysyyvät tassuissa, ne on muotoonommellut.

  Basse, ei saa kiusia Arttua!

  VastaaPoista
 8. M-L: Hauska kuulla, että olet malttanut kutimen äärestä nettiin hetkeksi :) Mites pitkällä pusero jo on, vai joko peräti käytössä!
  Hyvä idea, jos deem ehtisi antaa meille ohjetta.

  Myrskis: Bassellakin on fleece-Jokket, niistä ajattelin ottaa mallia ja suristaa Seriffien ohjeen mukaan kaksinkertaisia töppösiä pojille :) Jos asuisit lähempänä, voisin sullekin sutkuttaa varatumput.
  PS: Arttu kiusaa sisällä, Basse ulkona... onko reiluu vai ei.

  VastaaPoista
 9. Mai:Pääsin nettiin kun tämä kone ei töki juuri nyt.Toivon NIIN, että mies viikonloppuna asentaisi meille sen uuden koneen joka tainnut olla melkein joulusta saakka tuolla alakerrassa.Pusero edistyy vaan on kaukana valmiista kun hihat vielä puuttuvat:) Koiruleille terveisiä M-L ja Ossi

  VastaaPoista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)