maanantai 12. maaliskuuta 2012

Uusi kortti

Tulipa kuvasta kalvakka...
Mutta korttimalli on uusi. Ennen kuin kukaan ehtii syyttää tekijänoikeusrikkomuksesta, niin kyllä, kortin kuvana on vuoden 2012 Koto-kalenterin helmikuun kuva!

Kuvan taakse voi sujauttaa kirjeen - tai lahjakortin. Lähetin ystävälle postia, lähelle Suomen päälakea, ja liimasin kirjeen kortin kääntöpuolelle. Kuva oli täynnä pirtsakan turkooseja värikyniä, samasta kalenterista.

Tuo taustapahvi on päivänvalossa kauniin farkunsinistä. Koukero on tehty Big Shotin kohokuviointitaskulla. Sen päällä on vesivärikynällä vihreää ja kiiltona Glossy Accentsia sekä muutama strassi.

Kulmat on tehty vihreästä nahkajäljitelmäpaperista, Glossy Accentsilla "emaloituna" nekin. Tuo oli hauska sana, kun ystäväni kysyi, miten emaloin kortteihin ja koristeltuihin tikkuaskeihin kuvia :)


8 kommenttia:

 1. Ai hitsi, hetken jo luulin että olet neulonut oikeasti tuon neuleen alun ja liittänyt korttiin puikkoineen päivineen! (enkä muuten edes ois ihmetellyt, jos näin olisit onnistunut tekemään :)) Oikea neulojan unelmakortti on! Valmiissa postikorteissa on muuten tosi vähän neulonta-aiheita :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aito neulekortti on vasta idean asteella, mutta tulossa kyllä :) Puikot rakennan vaikka cocktail-tikuista.
   Koto-kalenteri on aika ihana, ja ajattelin tehdä joka kuukauden kuvasta käsityökortin.

   Sun huopatauluista sais valokuvina ihan mielettömän hienoja kortteja. Vink ;)

   Poista
 2. Voin nähdä sieluni silmin tuon värit luonnossa. On kaunis!! M-L. Ossilla ei ole mielipiteitä korteista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ossi olis hyvä askaroimaan pahvilaatikoista omia kortteja, kuten meidänkin viikarit :)

   Poista
 3. W A U ! Mä en käsitä näitä sun kortteja. Mistä sä saat ideat niihin ja keksit käyttää noin erikoisia materiaaleja ja välineitä? Ootko käynyt jotain kursseja vai oppinut itse kokeilemalla? Farkunsininen ja turkoosi on muuten mun lempivärejä.

  Mulla oli joskus kymmenen vuotta sitten aika voimakas askarteluvaihe. Oli ihanaa tehdä, kun päässä muhi koko ajan uusia ideoita. Tein kransseja, koristelin ruukkuja ja valokuvakehyksiä. Ainakin decoupage- ja krakleerauslakka oli kovassa käytössä. Yhtä nopeasti kuin into tuli se myös meni. ;)

  Sun kortit on ihania! <3

  VastaaPoista
 4. Ihanat materiaalit niin sanotusti polttelee näpeissä, siitä idea monta kertaa syntyy :) Tai jos joku tilaa kortin ja kertoo sen saajan harrastuksista, lempiväreistä yms. Tärkeintä on laittaa talteen kaikki vähänkin askarreltavalta näyttävät paperit ja pahvit. Sitten ei muuta tarvita kuin intoa ja hullaantumista harrastukseen! Siinä ne mun kurssit on :) Netti on liiankin hyvä materiaalien tilaamiseen ja askartelublogien koukkuun jäämiseen.

  Heh, sä voitkin kysyä itseltäs, mistä ne ideat silloin tuli :) Noi sun mainitsemat tekniikat oli mullakin suurempi alku tälle askarteluinnostukselle, joka vei mukanaan. Toki meillä on askarreltu aina, pikkutyttönä tein kortteja, paperinukkeja, nukketalon kalusteita, toimitin omaa lehteä... Kaikki nyrhääminen on kivaa :)

  Ota haaste vastaan ja askartele tänä keväänä edes yksi kortti :) Siitä se lähtee. Tai jos olet käsityöihminen, samaa "askartelua" sekin on, eri materiaaleista vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, KIITOS haasteesta! Mä otan sen vastaan. Katsotaan nyt, mihin se johtaa.. ;)

   Hyvä kysymys tuo, että mistä ne ideat mulle silloin aikoinaan tuli? En osaa vastata.

   Käsitöitän mä EN tee, koska en osaa, todellakaan! Tai osaan mä solmia kaksi langanpätkää yhteen solmuksi. Että, jos se on käsitöiden tekemistä, niin sitten mä osaan.. ;DDD

   Poista
  2. Tuli mieleen että tein joskus korttejaki decoupage-tekniikalla; silitin servettikuvia liimaharsolla kortteihin.

   Hienoa, odotan innolla sun kortin ilmestymistä :)
   Pääsiäinen, vappu, äitienpäivä... ainakin aiheita löytyy, jos ei joku oma idea lähde sit kehittymään ;)

   Mulla on ihan hauska "tilaustyö" meneillään, ja jos saan luvan julkaista ne kortit, on taatusti taas hiukan erilainen aihe kuin tähän asti.

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)