perjantai 15. kesäkuuta 2012

Antiteesit

Kuvassa: Ihminen ei osaa noutaa, vaikka käsken!


Ihminen voisi olla fiksumpi, edes kesällä. Tässä ihan pieni lista asioista, joita ihmisen on vaikea ymmärtää:


Maan muokkaus

-ihminen kaivaa maata, koirilta se on kielletty
-edelliseen viitaten; ihminen kaivaa paljon suurempia kuoppia kuin koirat
-yhä viitaten; ihminen täyttää kuopat kasveilla, jotka ovat tiellä, kun vaellan hihna selässä takapihalla
-jos maan kaivuu on turhaa, ihmisen kaivaminen ja täyttäminen ovat ajan haaskausta!


Välttely

-koirien oletetaan kuulevan kaikki käskyt, mutta ihminen välttelee aina, kun komennamme
-lelut eivät herätä pienintäkään kiinnostusta ihmisessä, joka on tekevinään jotain (lukee, kykkii kaivamansa kuopan luona laittamassa sinne jotain kasvia, nukkuu, tiskaa... ihmisellä on paljon sijaistoimintoja!)
-ovella notkuminen ja vinkuminen eivät tehoa ihmiseen. Hänen katseensa lasittuu, sijaispuuhailuvimma lisääntyy ja haistamme stressihormonin ylituotannon. Joskus hän saattaa tuolla välttelyllä itsensä tilaan, jossa hän joutuu rauhoittamaan itseään karjumalla.


Noutaminen

-ihminen ei ole yhteistyökykyinen: joudumme itse hakemaan lelumme sieltä, mihin ne ovat sattuneet jäämään
-sen sijaan ihminen pitää meille koirille aika ajoin varsinaiset noutosulkeiset; joudumme toistuvasti hakemaan turvaan lelujamme, joita hän viskelee pitkin huonetta!


Jääköön tämä tällä kerralla tähän.
Halusimme vaan äänemme kuuluville.

15.6.2012
Sir Arthur ja Jr Bassendahl


PS: "Antiteesi on sanojen tai lausekkeiden vastakkaisuuteen perustuva tekstinrakentamisen keino: sanat tai lauseet kuvaavat siis päinvastaisia asioita, eli ovat toistensa vastakohtia. Filosofiassa antiteesi tarkoittaa vastaväitettä." Wikipedia
Tästä syntyi ontuva aasinsilta siihen, miten sama asia voikin merkitä eri asiaa, sallittu muuttuukin kielletyksi, jos on kyse koirasta eikä sen omistajasta.

16 kommenttia:

 1. Voi Raksut! <3 Nyt vaikuttaa siltä, että teidän ihmiselle on iskenyt ainakin pihanlaittovaihe ja ehkä myös 'koirat omatoimisiksi -vaihe'. Pitäisiköhän teidän pakata taas kerhoreput ja tulla tänne kesäsiirtolaan? En laittaisi yhtään pahakseni muutamaa lisäsöpöläistä. <3

  Noutosulkeiset, hitsi. Mites olis herkkusulkeiset? ;D

  Rilla vispaa tossa innostuneena häntää, kun kerroin, että ootte ehkä tulossa. Peppi murisee, varmuuden vuoksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rilla ja Arttu vois vispata yhdessä (häntiä) jonkin aikaa, koska kotona tarjotut "aktiviteetit", kuten takapihalla OLEILU ja sohvalla OLEILU eivät tunnu riittävän :)
   Bassen reppu on aina valmiina kuin partiolaisella. Ootas, nyt on poitsujen nukkumaanmenoaika, mut aamubussit kulkee ;)

   Ihmisellä täällä on "antakaa mun rauhassa nysvätä, pihaa tai mitä milloinkin" -vaihe :) Ja vaiheista puheen ollen, multa jäi kommentoimatta sun postaus, joka oli niin kuin minusta olisit kertonu. VAIHErikas elämä on kivaa, eiks vaan ;)

   Poista
 2. Ootte niin oikeassa monessakin asiassa. Mutta tiedättekös mitä: meillä ei hoideta puutarhaa, vaan annetaan Ossin kaivella kuoppia ja sitten täytellään niitä uudestaan. Ossi meil hoitaa puutarhan:) Terkkuja teille M-L ja puutarhuri-Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä se on koirapojalla olla ainakin yksi ammatti hankittuna :)
   Jos piha olis oma ja tilaa hiukan enemmän, mikä ettei tänne jokunen kuoppa sopisi. Mutta nämä säntilliset rivitaloyhteisöt, you know...

   Tassuihin vauhtia Ossille :)

   Poista
 3. Voi ei! :D Just näin; laikkupojat allekirjoittavat jokaisen (epä)kohdan jossa ihminen ei vaan tajua, että miten se homma OIKEASTI pitäisi mennä! :) Logiikka, ihminen ei vain osaa sitä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäyräkoiran omistaja tuntuu pääsääntöisesti saavan enemmän haasteita ja epäloogisuutta elämäänsä kuin lupsakampien rotujen/yksilöiden omistajat. Tätä ne harmoniset koiraperheet eivät kuitenkaan usko, ja siksi tarvitsemme vertaistukea edes blogien välityksellä ;D)

   Poista
 4. Anonyymi16.6.12

  Noutosulkeisista on Nelli varmaan samaa mieltä. Ja kun olen tietokoneella näyttää se ilmeisesti siltä, että en tee mitään, joten huomio pitäisi kiinnittää tytteliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mäyräkoirahan ei ole NOUTAJA, missään mielessä ;) Mutta aina on kiva yrittää.

   Kaikenlainen istumatyö on energiselle mäyrikselle laiskottelua! Siispä emäntä pitää saada liikkeelle ;)

   Poista
 5. Ihmisväen koulutus on haastavaa puuhaa. Tota kuopankaivuujuttua en tajua, multakin kuopsutus kielletään. Vaikka sehän tekee vaan hyvää, maaperän möyhennys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi koirat pienet, jos kaivaisittekin siitä, mistä pitää, mutta kun kuoppia ilmestyy salaperäisesti aina selkäni taaksi, keskelle nurmikkoa tai muualle kiellettyihin paikkoihin...

   Poista
 6. Tyypillistä ihmiselle, että joka kesä pensaat siirretään toiseen paikkaan, mutta koira ei saa pihalla kuin makoilla. Sekin on tietysti mukavaa, mutta välillä kaipaisi pientä aktiviteettia, vaikka luolan kaivaminen naapurin puolelle.

  Syömisessä tulee esiin elämän suurimmat ristiriitaisuudet. Ihminen säännöstelee koiran ruoka-annoksia, mutta itse katsoo oikeudekseen syödä niin paljon kuin haluaa (yleensä liikaa) ja useaan otteeseen päivällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ruutupaperilla suunnittelin istutusten paikat :) Ja sillai, että koirille jäis vapaata kulkutilaa sopivasti. Mutta eihän niille mikään riitä. Siitä on mentävä, mistä on hankalin tulla takaisin, pensaan ympäri solmuun ja kukat nurin...

   Mutta onneksi kaikilla ihmisillä ei ole sentään koiran tapaa syödä koko leipä kerralla pahan päivän varalle :)

   Poista
 7. Ja sama meno täälläkin huushollissa ja pihapiirissä. Kohtalotovereita ollaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ja muutamat perheet hankkiutuvat tuplasti tähän tilanteeseen :)

   Poista
 8. Basse ja Arttu hei, mä oon yrittäny kans monta kertaa noilla ihmisillä noudattaa tavaroitani. Joskus onnistuu, joskus ei. Silloin pitää ihan ääneen komentaa, vaikkei se muuten kuulu tapoihini.

  Mä yritän kans joskus kovasti auttaa äippää tuossa puutarhanhoidossa. Ettei äipän tarttis rasittaa ittees noilla kaivuuhommilla. Mut äippä sanoo vaan, et ei tartte auttaa! Siis ettei apu kelpaa, höh! Tylsää! Ja ite se ei viitti kuiteskaa kuopan kuoppaa kaivaa. Laiskiainen!

  Mitä, kaivetaanko ja täytetäänkö teillä ihmisiä? Ai niin sehän olikin ajan haaskausta! ;DDD

  VastaaPoista
 9. Eh-heh, löysit lauseesta aikamoisen kämmin ;) Olet kyllä terävä, Elli!

  Onhan nuo koira-apulaiset aika liikuttavia. Silloin kun mulla oli kissa, se halus keikkua mun hartioilla, kun tein puutarhatöitä! Hivenen itsekkäämpää osallistumista :)

  VastaaPoista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)