torstai 17. tammikuuta 2013

Miss viga?

Taas on tullut semmonen hetki, että veto on pois. Kirjaimellisesti, monen viikon valvomisen takia, töiden takia, pimeän ja talven takia, oman saamattomuuden takia. Koiris ei ol mittä vikka, jos sen syntymämurteen rippeillänsä saa sanoa. Sanon sen heti, ettei kukaan luule, että taas niiden touhuja spekuloin ja morkkaan. Ihan muuten vaan uni ei tule eikä väsymys mene.

Mutta ei auta, pöydällä odottaa ystävän häiden ruokalistat koristelijaa. Tartun niihin ja jätän muille hetkeksi nettiin itseni kokoisen tilan hengittää rauhassa ja levätä informaatioähkyn keskellä. Päivän hyvä työ. Tai viikon. Tai jotain.

PS: Postauksen otsikko on eestin kielen hauskimpia lausahduksia :)


14 kommenttia:

 1. Ai jai. Valvominen ei tee hyvää... koetahan saada nukuttua ja sen nukkumisen ohella sitten saada ystäväsi hääruokalistat koristeltua. Niissäkin liene valtava urakka. ps. voin lohduttaa, että minullakin on sisäinen kello sekaisin, kun nyt se luulee matkan jälkeen, että on aamu. Kuitenkin pitäisi muutaman tunnin päästä käydä nukkumaan:) Pärjäilehän ja terveisiä M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ossi kertoo sulle varmasti, mikä aika päivästä on :) Täällä myös kaksi innokasta aamuherättelijää portin takana...
   Askarteluthan ne naisen tiellä pitää, niiden parissa rentoutuu :)

   Terkkuja AB:ltä sulle ja Ossille

   Poista
 2. Voih, tuo kuullostaa niin tutulta, ihan kuin täälläpäin olis samaa ilmassa. Valvomiset, pimeät, talvi, saamattomuus, masis.
  Hengähtelppäs nyt sitten itsesi paremmalle tolalle, rauhallista hengähdystä siis, sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun yöunet menis kohdilleen, kaikki olisi ok.
   Unen rippeitä on haettu ulkoilusta, kyläilystä ym. mukavista asioista. Mutta nukkumattia ei huijata, kun se ei halua tulla kylään ;/

   Poista
 3. Muista levätä tai muuten kroppa alkaa kränäämään tai iskee flunssa. Onneksi päivät pitenevät ja kevättä kohti mennään. Ei tämä pimeys minuakaan oikein inspiroi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, valvotun yön jälkeen ei parane rehkiä liikaa, rytmihäiriö ilmoittelee aika pian itsestään.

   Yleensä valvoskelen heinäkuussa pari viikkoa, kun on olevinaan ärsyttävän valoisaa... Eikä mulla ole kanttia talven pimeydestäkään valittaa, kun toisilla on vasta todellinen kaamosaika päättymässä.
   Koirat on avuksi tässäkin, ulos on mentävä vaikka tekis mieli kääriytyä vilttiin sohvalle valvotun yön jälkeen.

   Poista
 4. Joo, täältä jatkan samaa kuin edellisetkin - toivottavasti nukkumatti suostuu pian vierailulle. Itselläni menee aina heti unet, jos on liikaa töitä ja stressiä, ja se kyllä sitten kostautuu ennemmin tai myöhemmin. Viimeksi iski keuhkokuume ja +40 C näytti mittari. Kroppa pakotti pysähtymään kun tyhmä pääni ei sitä suostunut tekemään.

  Ollaankin Maurin kanssa kaksi ääripäätä; mäyräkoira ei tingi tupsluureistaan edes uuden vuoden yönä, kun meteli on kuin maailmanlopun tullessa, ja minä taas lakkaan heti nukkumasta kun on yhtään liikaa meneillään.

  Rauhallista viikonloppua koko laumalle, t. Laura ja Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jääräpäinen kaveri se nukkumatti. Iltapäivällä kolkuttelee sinnikkäästi ovella, yöt luuhaa muualla! Olenkin sanonut, että pysy sitten päivälläkin poissa, kun et ole paikalla, kun on nukkumisen aika.

   Mäyräkoirat on viisaita tuossakin. Unta kohti illalla heti kympin jälkeen, vaikka päivä olisi ollut kuinka tylsä ja virikkeetön. Ne ei stressaa, kuten me.

   Lauma alkaa jo kotona rauhoittua kohti viikonloppua, ulkona kipunoivan pakkasen takia. Maurille kiitos unikoulusta, yritän ottaa opiksi :)

   Mai + AB

   Poista
 5. Anonyymi18.1.13

  Talviväsymys painaa täälläkin mutta onneksi nukkumatti tulee joka ilta. Työpaikalla muutettiin toisiin tiloihin ja nyt istun avotilassa, olen selvästi iltaisin väsyneempi. Johtunee siitä, että ympärillä tapahtuu koko ajan ja sitä saa pinnistää että pystyy keskittymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti opit sulkemaan korvat ympärillä olevilta ääniltä, muuten tuollainen tilanne voi väsyttää ja stressata ajan mittaan liikaa.

   Iloista viikonvaihdetta, omassa rauhassa :)

   Poista
 6. Hih, hauska sanonta tosiaan. Samoin kuin "mis kell on?" :D

  Tuttu tunne tuo, että yöt kuluu ihan muuhun kuin nukkumiseen. Hitsi. Niin paljon tekemistä - niin vähän aikaa..

  Jaksuja sinne ja AB:lle suukkoja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun sanat kuullostaa tutuilta, mutta tarkoittaa eri asiaa kuin suomen kielessä, tulee hauskoja lauseita :)

   Juu, jossain vaiheessa ne tekemiset sitten vielä kasaantuu, ja paniikki on valmis.

   PeppiRillalle tuplat takaisin :)

   Poista
 7. Riittävän väsynyt kun on, alkaa palella, ruokahalu katoaa ja sammaltelee puheessaan. Pidä itsestäsi hellää huolta, nuku, ulkoile, lepäile ja syö mahdollisimman terveellisesti. Nyt ollaan taas flunssa-ajassa ja jos yleiskunto pääsee romahtamaan sen tietää, että saa kaiken maailman kuumeilut niskaansa.

  Heh, tulipa tästä tällainen sormenheristelyt-kommentti, vaikkei ollutkaan sellaiseksi tarkoitettu :) Huolenkantoa vain <3

  ps. ja yhdyn kaikkiin ylläoleviin viesteihin, viisaita sanoja, viisaita naisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virtuaalinen huolenpito lämmittää, viluistakin valvojaa :)
   Kaikki mainitsemasi väsymyksen asteet on koettu, mukaan luettuna muistin pätkienkin pätkiminen.

   Heh, heristelyt ei haittaa, kun on niin vakavasta asiasta kyse kuin nukkumisesta. Sitä ei voi päiväkausia odotella ilman seurauksia.

   PS: samaa mieltä, täällä on niin paljon huolehtivaa viisautta ja lämmintä mukana elämistä, että näillä eväillä pitäisi päästä taas eteenpäin :) Kiitos kaikille.

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)