lauantai 16. helmikuuta 2013

Kuin kaksi marjaa - mutta eri puskista!

Ajattelin viime viikolla, että olisi kiva aloittaa uusi haaste, mutta en rohjennut :) Maurin ja matten blogista löytyikin ihan meille sopiva haaste, johon vastaamme heti.

Vähän on pakko muokata tätä meidän kohdalla, koska yhtäläisyyksien lisäksi löydän valitettavia eroavuuksiakin. Ja nyt vertaillaan vaan Arttua ja emäntää, kun ne on tässä pisimmän yhteisen taipaleen rämpineet. No, ehkä voimme ottaa Bassenkin mukaan, ihan pienesti.

Samankaltaisuuksia:

1. Neuroottisia asiansa ajajia. Kumpikaan ei siis anna periksi. Arttu jaksaa tuijottaa piinaavasti tuntikausia, emäntä jankata samaa vuosikausia!
(Vrt. Basse: vain palloilla leikkiminen johtaa samaan. Muulloin pikkujätkä osaa ottaa rennosti, eikä ole mitään vailla.)

2. On-off -persoonallisuuksia. Asioita tehdään hirveällä vimmalla, koko ajan ja herkeämättä. Tai sitten heitetään ruoto suoraksi ja katkaistaan virta. Naks.
(Vrt. Basse: virtaa riittää aina... siis ihan aina! Ruoto on suora, ja sekunnissa taas elävä!)

3. Mukavuudenhaluisia. Mikään ei ole ihanampi kuin oma fleece-peitto korvilla, lämmin peti ja omat kamut käden/tassun ulottuvilla.
(Vrt. Basse: mukavuutta on myös pyöriä selällään, kähistä itsekseen, hypähdellä pallon perässä jne. Artun ja emännän mukavuus on lähinnä laiskuutta...)

4. Itsemääräämisoikeudesta kiinni pitävät. Kielletyt asiat houkuttelevat kokeilemaan vielä kerran... Tarjolle laitetut tai muuten saatavilla olevat taas menettävät kiinnostavuutensa noin kolmessa sekunnissa.
(Vrt. Basse: totteleminen on mukavaa, koska miellyttäminen on elämän tarkoitus!)

5. Analysoivat harmaat solut. Aivosolujemme määrästä kiistelemättä pidämme päänuppia vaivaavista asioista. Ja jos sellaisia ei ole tarjolla, kehitämme itse suorista asioista monimutkaisia.
(Vrt. Basse: hauki on kala. Ei siinä kummempaa tarvita.)

Eroavuuksia:

1. Asioiden ajoitus: liittynee samanlaisuuksien kohtaan 4, mutta jos koira haluaa ulos aamulla, emäntä haluaisi koiransa haluavan ulos vasta iltapäivällä. Yhteistä meille taas on se, että yritämme manipuloida toisiamme mielemme mukaisiksi.

2. Asioiden kesto: Arttu haluaa pusutella, hyppiä, olla jahdattavana, tuoda luun, pallon, rätin, vetää hetken köyttä, ja olla sitten rauhassa lattialla emännän jalkaa vasten ja syödä luun loppuun.
Emännän mielestä pitäis tehdä yhtä asiaa kauemmin, varsinkin sylitellä rauhassa ehkä yhden aikakauslehden lukemisen verran.

3. Keskittyminen: Arttu haluaa keskeyttää kaiken. Emäntä toivoisi voivansa keskittyä yhteen asiaan kerrallan. Ja yhteen koiraan.

4. Tavoitteellisuus: Artulla on tavoitteita vain haluamissaan asioissa. Emäntä tavoittelee aina täydellisyyttä, pallon tuomisessa, sivulle istumisessa, väistämisessä, rauhoittumisessa, nukkumisessa... Monet niistä kuuluvat Artun mielestä lyhytkestoisiin asioihin, joita viitsii tehdä kerran tai kaksi.

5. Ego. Turha edes mainita, kummalla se on todella iso :) Emäntä kuuluu niihin helposti kutistuviin ihmisiin. Mutta se ei kuulemma näy päälle. Valitettavasti koirat näkevät sisälle.

16 kommenttia:

 1. Meillä taitaa olla teidän kanssanne aika paljon yhteistä - sekä koiralle että emännällä siis. Symppaamme vastauksianne ja toivotamme iloista viikonloppua!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Sitten ainakin yksi koirakko ymmärtää meitä oikkuinemme!
   Mukavaa viikonvaihdetta sinnekin!

   Poista
 2. Hmmm. Joka kohtaan voisi kirjoittaa jotain, mutta kommentoinpa nyt vain paria asiaa:) Basse se on ihmeellinen mäyräkoirasekoitus, jos sen mielestä totteleminen on mukavaa. Yleensähän mäyrikset ovat itsepäisiä juippeja. Niiden rotumääritelmäänkin kuuluu "itsenäisesti toimiva" = ei helposti opetettava.

  Mai, jos sinusta tuntuu, että olet helposti kutistuva persoona, niin ota oppia, mistäs muusta kuin MÄYRÄkoirasta. Niillä on monella se ego niin sanotusti kohdallaan. Ainakin Ossilla. Terveisiä teidän porukalle, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vertaan aina Bassea ja Arttua, ja sitä taustaa vasten Basse on todellakin kuuliainen ;)) Toki se pitää päänsä joskus. Viimeksi tänään, kun tein ystävän häihin koristeita paperilävistimellä. Basse ei tykännyt vekottimen äänestä ja haukkui vimmatusti melkein joka kerta, kun painoin lävistimellä kuvion... niitä pitäis tehdä kaiken kaikkiaan yli 400. Ehkä Basse siedättyy siihen mennessä ;)

   Arttu on minua koulinut, opettanut kulkemaan pystyssä päin ja pitämään puoleni :) Olet oikeassa, mäyräkoirilla riittää egosta jaettavaksikin.

   Poista
 3. Anonyymi17.2.13

  Minä niin haluisin istua ja kutoa mutta se ei onnistu kuin viikonloppuisin. Kuten Arttu, Nelli haluaa aina keskeyttää. Tulee istumaan minun ja tietsikan väliin tai kun katson telkkaria niin tunkee viereen ja alkaa tuijottaa tiiviisti. No Nelli on osittain oikeassa, täytyyhän tyttöstä aktivoida. Joskus rankan työpäivän jälkeen sitä vaan olisi niin kiva olla hetki paikoillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, hetken hengähdys olisi kiva ennen kotitöitä. Ja sitten kehitän hirveät syyllisyydet, kun mietin, kuinka pitkää koirien aika täytyy olla, kun odottavat ihmisiä töistä. Lopputuloksena on entistä väsyneempi emäntä, joka on viulun kieli jo ennen iltalenkkiä. Voi kun koirille voisi sanoa, että puuhaile hetki omiasi, sitten mennään...

   Poista
  2. Niin tuttu tunne...

   Pimun ja Typyn emäntä

   Poista
 4. Heh, näitä oli kiva lukea, ja hmm... hiukan nauraa partaansa. Neuroottisia asiansa ajajia ;D Mukavuus on lähinnä laiskuutta ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun itsensä tuntee, on niin helppo inhimillistää koira samoilla termeillä :) Mutta ainakin puolet pitää paikkansa, koira vieköön ;)

   Poista
 5. Sellainen koira, millainen omistaja. Tai toisinpäin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaistumista tapahtuu molemmin puolin :)

   Poista
 6. Heh heh, olipas mukava kun tartuitte haasteeseen - siitä kovasti kiitoksia! Te veittekin sen sitten vielä astetta pidemmälle kolmikanta-tyyliin; hassua että Artulla ja Bassellakin on niin paljon eroavaisuuksia, vaikka omia persooniahan nämä mäyräkoiratkin tietysti aina on. Mukavaa viikonjatkoa koko laumalle! t. Mauri-setä ja matte

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aihe oli meille pohtimisen ammattilaisille oikein passeli, kiitos sulle :)
   Aina pitää hiukan peukaloida ja räätälöidä ja muokata. Komikanta-tyyli kuullosti kivalta, täytyy laittaa termi korvan taakse ;)
   Viikko jatkuu askartelun merkeissä, mukavia päiviä sinnekin!

   Poista
  2. yritin kirjoittaa "kolmikanta". Hyvänen aika kuinka paljon kirjoitusvirheitä on alkanut tulla viime aikoina...

   Poista
 7. Meilläkin on jotain samaa kanssanne ;) Ei vaan paljasteta kuinka moni kohta osui nappiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla :) Arvaillaan sitten vaan...

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)