torstai 14. maaliskuuta 2013

Runotorstai

Kirjahyllyssä on runokirja kaukaa opiskeluajoilta, luovan kirjoittamisen opettajalta saatu. Kirja ei ole hänen kirjoittamansa, ja löysin runojen joukosta vain yhden, jonka haluan jakaa eteenpäin:

On satanut lunta koko päivän.
Jos istun tässä tarpeeksi kauan,
se peittää kaikki jälkeni.
Kukaan ei löydä, ei tule
kysymään mitään.
Siihen asti minulla on aikaa
miettiä vastausta.

- Juhani Kellosalo -

13 kommenttia:

 1. Olipas puhutteleva runo! Kiitos siitä. Tykkään ihan hirmuisesti tästä runotorstaista. Toivottavasti innostut jatkamaan tätä oikein pitkään! :)))

  VastaaPoista
 2. Kiitos annamari. Kun viime yönä ajastin runotorstaita, mietin itsekseni, mitä hyötyä tästä(kään) mahtaa olla... mutta ei sitten mennytkään haaskuun kahden runokirjan läpilukaisu, jos joku sai ajattelemisen aihetta :)

  Vielä on runoja jemmassa, jatketaan siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan mennyt haaskuun! <3 Kerronpa vielä senkin, että en lue oikeastaan ikinä runokirjoja. En jotenkin tunnu ymmärtävän moniakaan runoja ja silloin niiden lukeminen on lähinnä työlästä ja ärsyttävääkin. Nämä Sinun valikoimasi runot ovat sen sijaan "kolahtaneet" kaikki ihan kunnolla. Oikein palaan lukemaan niitä toisen ja kolmannen kerran. Ihan mahtavaa!! :)))

   Poista
  2. Nyt runot löytyvät myös sivun oikeasta laidasta, tunnisteiden luettelosta :)
   Jatkan runojen "suodattamista", ja tiedän kuvailemasi tunteen, kun runoja on vaikea ymmärtää. Kiitos synkähkön päivän kirkastamisesta... <3

   Poista
  3. Kiitos ja ole hyvä! ;D ((virtuaalihali))

   Poista
 3. Hyvä runo juuri tähän päivään! Ja lisähuomio: runokirjan lukeminen ei KOSKAAN mene haaskuun! Aina niistä tulee oivalluksia tai ainakin lisää miettimisen aihetta.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Runojen lukeminen on jonkinlaista aivojumppaa, ja sitähän kannattaa harrastaa :) Jos joku runo tai aforismi ei aukea, aivoja joutuu kuormittamaan ihan mukavasti, kun pohtii lauseille merkityksiä. Mirkun emäntäkin on niin oikeassa :)

   Poista
 4. Anonyymi15.3.13

  Oi mikä runo, jotenkin tuli sellainen tunne että tiedät just miltä tuntuu. Kiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan tietää :) Aina ei tunnu hyvältä - mutta ei kovin pahaltakaan. Vaikea selittää, mutta pääasia on, että runo on tehnyt tehtävänsä.

   Poista
 5. Kiitos Mai. Kaunis runo. Minäkään en lue muita runoja kuin sinun runotorstain, niin oikein hyvään tarkoitukseen menee sinun runotorstai! Viikonloppuja sinulle ja poitsuille, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää säilyttää runonäytteet lyhyinä ja helposti sulavina, itsekin olen "vieraantunut" runoista vuosien varrella. Onneksi runoja on niin monia kuin lukijoitakin :)

   Viikonlopputerkut sinnekin :)

   Poista
 6. Just tuolta on muutamana päivänä männä viikolla tuntunut. Lunta tuli taas niin paljon että siihen teki mieli vaan hautautua - ei aurata sitä pois! Ja joskus tekee mieli muuten vaan piilotella näkymättömissä, ollamöllöttää vaan yksinäisyydessä. Onneks tuo pimeä talven selkä on jo taittumassa valoon. Voi kaivautua sieltä hangen alta ulos ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kaivautuu ulos, kun hanki on vielä päällä, toimii itse. Jos antaa auringon sulattaa, luottaa johonkin itseään suurempaan. Molempi parempi.

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)