torstai 15. elokuuta 2013

Sade teettää outoja

Taloutemme emäntä on aika kummajainen. Kauniina kesäpäivinä se huokailee ja hakee viilennystä eikä jaksa mitään. Mutta kun tulee sade, mieluummin vaikka vielä myrsky, lumituisku tai muu "koiranilma", tämä ihminen vetää hyräillen takkia niskaan ja pakottaa nelijalkaisetkin tavallista pidemmälle lenkille! Basse yrittää laittaa sateesta märkä tukka silmillä hanttiin heti, kun pisut on tehty. Mutta ei auta, eteenpäin sateessa on (hullun) ihmisen mieli.

Jos tämä jäisi tähän, mutta lenkin jälkeen emäntä saa kotona vielä kylpyvimman. Eikä se kylve silloin itse, vaan laittaa meidät vuorotellen suihkuun! Hieroo ensin shampoota Artulle ympäri kroppaa, varsinkin kainaloihin, ruiskuttaa vettä päälle ja kehtaa vielä hymyillä vettyneille koirannaamoille!

Viimeksi tilanne ei rauhoittunut suihkullakaan. Basse pääsi ulos kylppäristä pyyhekuivauksen jälkeen, mutta Arttu koki vielä monet putsaukset ja puunaukset. Korviinkin kaadettiin pitkästä aikaa seerumi-pesuaine-vesiliuosta, hierottiin hetki korvalehden päältä - ja sitten sai ravistaa! Sama toiselle korvalle. Ja hetken päästä ronkittiin vielä topsilla (toistakymmentä niitä kyllä tarvittiin...) likapaakut korvista pois. Artulla on kuulemma joku allergia. Siksi sen kainalot on taas kurjat ja korvat töhnää.

Pesun jälkeen tulee kyllä herkkupaloja, nytkin kuivattua maksaa :) Ja Artun petille puhtaat lakanat. Nyt kelpaa tuhista, kylvyn jälkeen meitä tuntuu väsyttävän erityisen paljon.

8 kommenttia:

 1. Ai, meitä kaivataan teille. Voidaan kuulkaa tullakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkakaa pistää tassua toisen eteen, veljekset ;)

   Poista
 2. Anonyymi16.8.13

  Me jäädään kotiin -myrskyillä ja -tuiskuilla.... =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =D Pitäkää rauhassa sadetta, me pojat porskutellaan, kun emäntä pakottaa.

   Poista
 3. Kuule Mai, kyllä se kylmä ja tuisku ja räntä ja mikälie kauhistus sieltä tulee. Ihan varmasti ja valitettavasti. Me olemme Ossin kanssa kesän lapsia. Tosin Ossinkin tahti vähän hyytyy kesäkuumalla, mutta lenkuralla käydäänkin aina vähän illemmalla:) Terveisii teillepäin M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikin joku kohtuus säätiloissa. Mutta helteestä ja sateesta valiten, otan jälkimmäisen :)

   Poista
 4. Meidän emäntien säämieltymykset ei ilmiselvästikään osu ihan yksiin, mun emäntähän rakastaa hellettä! Meille vaan, pojat, täällä ei tarvii ulkoilla, jos sataa ja myrskyää!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä me sanottiin, meidän emäntä on O U T O !
   Me tullaan sateensuojaan sinne, menköön emäntä yksinään vesilätäköihin pomppimaan =D

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)