tiistai 16. kesäkuuta 2015

Kesä


Kesä tuli ensin parvekkeelle,
sitten sisälle.


Kyllä nyt kelpaa lekotella
ja ihailla kiinanruusua.

18 kommenttia:

 1. Kylläpä on kaunis kiinanruusu! Ja nuo sinun kukkaistutuksetkin on tosi kauniita, varsinkin tuo lavendeliruukku:)
  Täällä ollaan yritetty istutella hiukan kukkia laatikoihin, mutta on niin kylmää ettei meinaa tareta:( Ja tänäänkin on tullut vettä vähän väliä ja rakeitakin sateli roppakaupalla. Kesää tässä odotellaan :D
  Iivari on ennustanut ihan nappiin nuo juhannussäät:)
  Hyvää juhannuksen odottelua ja muiskuja Artulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinanruusu oli viikon päästä ostosta täynnä kirvoja... nyt se paistattelee parvekkeella, kahteen kertaan myrkytettynä. Heh, toisella kerralla suhautin hajamielisenä muurahaismyrkkyä, jossa lukee "Ei kasveille". Eipä kukka siitä hermostunut, uusia kukkia aukeaa kohta monta :)

   Toivottavasti saatte kukat istutettua. Tänä kesänä ne on hetken ilo, mutta nautitaan se aika, mikä voidaan. Tai jos tuleekin pitkä, lämmin syksy =D

   Poista
 2. Hyvää juhannusta sekä koiralle että emännälle! Täällä Oulussa kurja sää jatkuu. Odotamme kovin Rasavilin kanssa koko päivän pihahommia mahdollistavia aurinkokelejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä juhannuksena nautittiin ihan joka säästä, myös aurinkoisesta. Oli sadetta ja paistetta, pilveä ja poutaa, lopuksi vielä merisumua. Pihakelejä teillekin, lomaa vissiin on vielä jälellä ;)

   Poista
 3. Eepä tuota nyt ennee parempata paekkoo ookkaa kukkiin ihastelulle :)
  Kommee on tuo kukka. Tiälä yks kukkiinkuolettaja kahtoo sitä vähä katteissaan.
  Kesä tulloo jokapaekkaan vielä. Kuuvvaehteessa viimistää lämpijjää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä miten käy, kun täällä oikea kukanmyrkyttäjä iski ja päästi vielä väärästä pullosta saastetta kukkaparan päälle :(
   Totta puhut, joka paikkaan kesä ehtii, ennemmin tai myöhemmin :)

   Poista
 4. Komia kukkanen! Ikkunasta katsoen näyttää kesältä, mutta ulkona ei kyllä siltä tunnu. Kylmä on! Loma alkais heinäkuussa, viimeistään sinne toivotaan lämpöisiä kelejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan teille aurinkoista lomaa! Jalolle sopivia uimapaikkoja, että voi vilvoitella :)
   Täällä on tynkäloma heinäkuussa, kun työt alko vasta syksyllä. Mutta eiköhän siitäki saa paljon irti, kun ottaa rennosti :)

   Poista
 5. Upeasti kukkii tuo kiinanruusu, sitä kyllä kelpaa ihastella. Mukavaa juhannuksen odotusta teille!

  Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahdoton kukkija kyllä. Muistan, että muksuna kotona oli kiinanruusu, jossa kukka kesti vain päivän. Tuossa on kukkinut tuo yksi kukka jo viikon, ostopäivästä asti.

   Poista
 6. Tykkään kovasti paljon kiinanruusuista, mutta kuinka ollakaan, ne saavat meillä aina kirvoja tai muita ei-toivottuja olioita, joista ei pääse eroon. Meillä on valoisa asunto, nyt hankin kyllä meille kiinanruusun! Jospa olisi parempi onni tässä maassa...
  Ja Artun poseeraus ihan uudesta perspektiivistä. Komee koira, katsoi sitten miltä suunnalta tahansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, samat sanat. Olisko se pitänyt myrkyttää heti kotiin tuotaessa... en jaksanu ruveta mäntysuopaliuoksen kanssa pelleilemään, vaikka onkin kurjaa tuupata myrkkyä kukkaan. Ja ilmakehään. Kerro, jos keksit jotain apua kirvoja vastaan. Leppäkertut ei tule lukuun, niitä en löydä tähän hätään ;)

   Poista
 7. Párek ja Palvelijatar18.6.15

  Palvelijattaren lapsuudenkodissa oli aina iso puumainen kiinanruusu. Roihuvuoressa asuessaan Sillä oli omassakin kodissaan iso paloautonvärinen kiinanruusu, joka oli ahkera kukkimaan. Täällä nykyisessä asunnossa oli toissakesänä komea oranssinvärinen, mutta se otti ja kuoli kolmessa kuukaudessa.
  Artulla on aitiopaikka ihasteluun. Sutjakka poika kaikista kuvakulmista! Párek lähettää äijäterveiset ja me molemmat toivotaan teille superkivaa juhannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Párek, voisitko pyytää Palvelijattarelta vinkit kiinanruusun hengissä pysymiseksi :) Jos se nimittäin ei vielä kuollut myrkky-cocktailiin...
   Ajattelin kyllä jättää sen nyt kesäksi parvekkeelle, mutta kerääkö se siellä sitten kaikki kirvat ja kirput uudelleen??!

   Poista
 8. Mukavia lekotteluja ja juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin kaikille muille juhannustoivotuksista.
   Juhannus oli. Ja meni.

   Poista
 9. Ihananvärinen kiinanruusu, pinkkiä sen olla pitää :)
  Minä en saa kukkia kasvamaan juuri millään. Joko tapan ne liialliseen kasteluun tai sitten unohdan kastellan niitä ja nuutuvat pois.
  Mukavaa Juhannusta Artulle ja emännälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Altakasteluruukut olis käteviä, mutta niistä ei löydy kivoja, sisustukseen sopivia...
   Pinkkiä, totta kai :)
   Iloista keskikesää Ellille ja emännälle!

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)