keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Tyttö kävi kylässä

Koirat on mahtavia persoonia. Jokainen erilainen, oman luonteensa ja sukupuolensa perusteella Yksilö.

Saimi tuli kylään, hiukan niin kun tutustumaan taas paikkoihin viikonlopun yökyläilyä ajatellen. Juoksu verotti paljon tapaamisia Artun kanssa. Saimi tarvitsee joskus tottumista uusiin ihmisiin ja paikkoihin. Ajattelin että pitkän tauon jälkeen pehmeä lasku viikonloppuvisiittiin on kotona viihtyvälle koiratytölle mukavampi.

Jos inhimillistäen kuvaa koiria tänä iltana, Arttu oli kuin teinipoika, jonka kaveri tuli kylään. Se tohotti edes takaisin, kantoi Saimille nähtäväksi luuta ja palloa ja joskus melkein ei mitään, kunhan heilui koko ajan tytön edessä siihen malliin, että odotin sen heittävän lippiksen ja repun eteisen nurkkaan, avaavan suunsa ja sanovan "mennääks pelaamaan pleikkarilla, kato täs on mun uus lennokki, otaksää kokista mää ainaki otan..."

Saimi sipsutteli sirona kuin tyttö, joka on tullut kylään ;) Se tuli keittiöön, jossa yritin raivata toissa yön jälkiä (ks. aiempi postaus...). Uteliaana, mutta tyttömäisesti se kurkisteli vähän joka paikkaan, näsähti Artulle turhasta pepun haistelusta ja nappasi nokka pystyssä luun itselleen. Kun istahdin, se tuli kiehnäämään kuin kissa, ja istui syliin kuten pikkutytöt tekee, nätisti ja hiljaa :)

Jossain vaiheessa Arttu katosi. Etsin joka huoneen, kylppärin, saunan, pöyhin sängystä peitot... Lattian rajasta se löytyi, nojatuolin alta mököttämästä. Ihmettelin, eikö enää leikit kaverin kanssa kiinnosta. Sitten huomasin, että koirille antamani puruluut oli molemmat Saimilla. Toinen tiukasti rintakehän alla, toinen suussa purtavana. Leiki siinä sitten...

7 kommenttia:

 1. Haha! Näin ne naiset miehiä pompottavat - omivat kaiken itselleen! :D

  Meillä Tyynellä on ollut tapana tehdä tuota, etenkin silloin kun rudi vielä eli. Ei kauan mennyt kun se oli varastanut Rudinkin luun, eikä Rudi raukka uskaltanut tehdä mitään.. niinpä minun piti aina hakea luu takaisin :)

  VastaaPoista
 2. Hauska kuvitella tilannetta ja etenkin tuo lopetus, siinä sitä nähdään taas kuinka naiset vie miehiä kuin pässiä narussa ;D

  VastaaPoista
 3. Voi Arttua! :) Ystävällisenä ja kohteliaana herrasmiehenä esitteli tavarat ja paikat ja sitten ryövättiin toisen puruluu! :)

  Se on jännä juttu miten sitä aina hämmästyy kun näkee tyttömäykkyjä, kun ne ovat monesti niin neitimäisiä verrattuna noihin rasavilleihin pojankoltiaisiin :)

  Mäykyissä on tosiaankin eroja!

  VastaaPoista
 4. Noin ne jotkut naiset pomottelevat siis koiramaailmassakin. Mun yhdellä hyvällä kaverilla on muuten cocktailkoira jossa on mäykkyä, jack russelia ja olikohan borderterrieriä ja se on niin maailman suloisin. Luonteeltaan kyllä aika kova vaikka pieni. Pieni ja pippurinen:)

  Toivon etteivät ne luonne-erot koiramaailmassa ole niin kovin sukupuolisidonnaisia. Meillä oli aikoinaan saksanpaimenkoiria. Ensin uros joka oli ihan mielettömän hyvin koulutettu (edellinen omistaja huom!) ja viisas. Sen kuoleman jälkeen tuli narttu joka oli kyllä kiltti mutta tyhmä kuin saapas. Oikeasti:(

  Terveisin Ossi ja M-L

  VastaaPoista
 5. Marika: Tyyne on niin paras :) Oli kiva nähdä pitkästä aikaa siitä kuva blogissasi, aina odottelen Tyynen tempauksia.

  Sunan: Ja "nainen" on vasta 8kk...

  Maria: Saimi on Jackrussel, jos et ole kovin kauaa vielä käynyt blogissamme, et voi tietää. Mutta joo, on ne tyttömäykytkin "neitejä", vaikka sama pötkökroppa on niilläkin kannettavana!

  M-L: Cocktailista olis kiva nähdä joskus kuva :)
  En tiedä, kumpaan hermostuis ennemmin, liian juonikkaaseen ja jankuttavaan ( !!!!! ) koiraan vai sellaiseen "saappaaseen"...

  VastaaPoista
 6. Ohhoh, mäykkyorientoitunut mieleni unohti, että on olemassa muitakin rotuja! :D Mut siis ne tyttömäykyt jotka tunnen, ovat ihastuttavan neitimäisiä tähän meidän vekaraan verrattuna, jotenkin niin paljon rauhallisempia ja tasaisempia :) Alfien kanssa tuntuu, että vaikka se olisi paikoillaan ja nukkuisi, siinä on sellainen energialataus ympärillään, että riittäisi hyvinkin sähköistämään keskikokoisen asunnon ;)

  VastaaPoista
 7. Arttu on herrasmies, toki se antaa vaikka molemmat luut tytön näin vaatiessa. Tottakai naiset saa pomottaa miehiä, niin koirissa kuin ihmisissäkin. Ainakin itse olen oman miesväkeni yrittänyt noin koulia.

  VastaaPoista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)