keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Koirahoitaja

Täällä on mäyräkoira joutunut sairaanhoitajan osaan. Kesken kovimman sesonkiajan syksystä asti tulossa ja menossa ollut kiusallinen yskä on muutaman päivän kiduttanut keuhkoja niin, että jo harkitsin lääkäriin menoa. Kunnes eilen kuume kaatoi petiin ja erilaiset ääniresonanssit keuhkoista hengityksenkin myötä huolestuttivat ja toivoin vain pysyväni hengissä "pahimman yli" että sitten jaksaisin loppuviikolla mennä lääkäriin...

Burana on pitänyt tämän päivän sen verran jalkeilla, että olen jaksanut liikkua puoli metriä sängystä työpöydän ääreen ja takaisin... Uusi läppäri on nyt todella kullan arvoinen! Kyllähän se estää ns. normaalin sairastamisen, mutta pitää myös ajan tasalla kaiken pakollisen ja tekemättä jääneen suhteen, voimien mukaan.

Niin, se sairaanhoitaja. Hoitaja ei päässyt eilen illalla lenkille, kun lenkittäjä paleli peittojen alla. Käytin koiran useamman kerran takapihalla, ja sinne se pyysi yölläkin. Neljän aikoihin se ilmestyi sängyn viereen lattialle. Istui kärsivällisenä jonkin aikaa. Taisin nukahtaakin välillä, ainakin unohdin että se oli siinä! Sitten havahduin ja nousin päästämään sen asioilleen.

Aamupäivästä asti se on käynyt kummastelemassa, kun olen suurimman osan ajasta sängyssä. Kuono ilmantuu vähän väliä patjan reunalle ja tökkää kuin merkiksi että nyt on uusi päivä, nouse ylös!

Iltapäivällä saimme lenkittäjän, kiitos A <3

Koira on kiitettävästi keksinyt omaa puuhaa. Mm. hakenut oman petinsä vaatehuoneen lattialta ja riepottanut sitä ympäri huushollia tappoaikeissa. Jahdannut palloja ja leluja muristen pelottavasti. Tähystänyt sohvan selkänojalta ohi kulkevia naapureita ja ilmoittanut minulle mikä on vaaran todennäköisyys. Makoillut sylissäni työpöydän vieressä jalat kohti taivasta ja tutkinut kalenterin kannesta kanteen havaitsematta yhtään niin merkittävää tekemätöntä työtä etten voisi pitää koiralle seuraa. Yrittänyt kaivaa kuoppaa nojatuoliin. Löytänyt auringonläikän matolta ja levännyt siinä hetket. Istunut jalkojeni juuressa ja yrittänyt saada kuonon mahtumaan pyjaman lahkeesta sisälle. Vetänyt petinsä sisältä taas pussillisen vanua ulos...

Koirat ovat terapeuttisia, koskaan ei ole kuume laskenut näin nopeasti :)

10 kommenttia:

 1. Onpas Arttu ollut kekseliäällä päällä...
  Toivottavasti lenkittäjän tauti paranee ennen kuin mäyräkoira keksii lisää mukavaa ajanvietettä.

  VastaaPoista
 2. Parane pian. Tuollainen yskä saattaapi tietysti olla vaikka keuhkoputkentulehdus. Parempi mennä tarkastamaan lääkärillä. Onneksi sait sentään koiran hoitoon pientä apua. Terveiset Marja-Leena ja Ossilta Artulle!

  VastaaPoista
 3. Vain yksi peti on enää kaltoin kohdeltu, siitä se ei ole tykännyt uutenakaan nukkumistarkoituksessa. Sitä se riepottaa pitkin huoneita pitkästyessään. Kun sai nakerrettua pienen reijän, siitä sitten vanua ulos aina kun silmä välttää...

  VastaaPoista
 4. Aika touhukas ja tarmokas hoitaja sulla, Arttu näköjään tekee kaikkensa piristääkseen sinua! Ja taitaapi toimia tuo taktiikka :) Paranemisia!

  VastaaPoista
 5. Kiitos teille, toivotukset parantaa siinä kuin koiran touhutkin, tuovat hyvää mieltä.

  M-L: Yritän ottaa neuvostasi vaarin, ja varata sen lääärin...

  Olli: Ja minä poden syyllisyyttä siitä, että koiralla on tylsää... Vaihtoehtona olisi että se olis työpäivän ajan yksin. Mistä näitä riittämättömyyden ajatuksia riittääkin...

  Sohvi: Mikä tahansa piristää, kunhan ei se tuijota! Eikä ole pahemmin tänään ehtinyt :)

  VastaaPoista
 6. Pikaista paranemista, parahin Mai! :) Onneksi Arttu on asiassa mukana ja toimii parhaaksi katsomallaan tavalla saadakseen sut piristymään :D

  VastaaPoista
 7. Oikein pikaista paranemista!Onneksi sinulla on siellä Arttu hoivaamassa ja pitämässä..hmmm.. talon pystyssä ;-)

  VastaaPoista
 8. Paranemisia :) Meilläkin koirat yrittivät kaikin keinoin piristä muutama viikko sitten kun olin oksennustaudissa, mutta voin kertoa ettei ajokoira ja mäyräkoira vatsan päällä tunnu yhtään mukavalta edes terveenä. Mutta jalanlämmittiminä toimivat ihanasti <3 ja myötäeläjinä. jippu oli myös vääntänyt tortut eteisen karvamatolle. Kiitin luojaani että en ilennyt sitä siivota ;))

  VastaaPoista
 9. Kyllä mäyräkoiran hellässä huomassa paranee nopeasti! Pikaista paranemista sinulle Mai;)

  VastaaPoista
 10. Kiitos toivotuksistanne :)
  Tauti otti niin koville, että mäyräkoiralle myönnettiin viikonloppuvapaa ja emäntä jäi koirattomana sängyn pohjalle. Tästä opetuksena se, että sairaana ei sovi sinnitellä työn tai muunkaan takia, homma menee lopulta överiksi.
  Mittasin äsken kuumeen, arvioin että sitä ei enää olisi. No oli n. 38°. Mitä sitten olikaan viime yönä, koska siihen verraten olo on jo suht siedettävä.

  VastaaPoista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)