lauantai 30. huhtikuuta 2011

Kevätpuuhia

Koira kotiutui keskiviikkona pidennetyltä pääsiäislomaltaan. Kotona jatkui ruokakiukuttelu, mutta kääntyi lopulta emännän voitoksi. Asia on hiukan tulkinnanvarainen, koska myönnyin laittamaan hiukan jauhelihaa tai naudanmahaa ruuan sekaan. Aluksi ei kelvannut niinkään, mutta kun sama kuppi ilmestyi kolmannen kerran päivän aikana ruokapaikalle, johan alkoi Aapeli maiskuttaa :)

Eli koiran menu on tällä hetkellä:
-Beiflocke-hiutaleita
-kuivalihaa
-NEU-linturuokaa
-jauhelihaa mausteeksi, jos kaapissa on

Hiutaleet ja kuivalihan liotan ohjeen mukaan, parin päivän satsin kerralla. NEU-ostoksille tuskin menen toiste. Kilon pötköstä on syöty vasta puolet, kun loput on laitettava roskiin. Eihän sekään nyt viikkoja sulana kestä...

Takapiha on haravalla rapsutettu puhtaaksi. Arttu on yllättänyt tottelemalla, kun kiellän haukkumasta ohikulkevia naapureita. Tämän kesän projekteja koiran kanssa ovatkin turhan vahtinalkutuksen loppuminen (ainakin silloin kun olen itse paikalla) sekä pyöräily. Sitä kokeillaan heti, kun joku saa ilmaa renkaisiin, joissa on todella hankalat venttiilit!

Mieltä ilahdutti, kun eilen illalla kävelimme lähikauppaan hiukan ennen sulkemisaikaa. Jätin Artun koiraparkkiin, hain pakastevihannespussin ja palasin nopeasti (hiuka sydän syrjällään...) Siellä koira nuuskutteli maasta muiden parkissa olleiden hajuja :) Iloinen tepastelu ja hyppelehtiminen sai ohi kulkevan pariskunnan huokaisemaan "Onpa se nätti (nainen)... niin on kaunis kuin mikä (mies)"

Pihan haravaointikin oli varsinainen sosiaalinen tapahtuma, kun Artun ansiosta 5 ihmistä pysähtyi matalan pensasaitamme taakse juttelemaan - koirasta ;)
Aita on tosiaan matala, juuresta harva, ja peittää vain yhden sivun pikkupihastamme. Kerään rohkeutta pyytää uudelleen lupaa verkkoaidan laittamiselle. Olis rentouttavampaa olla koiran kanssa pihalla kesällä, koska se on yhä kovin ärsykeherkkä ohi kulkevien perään.

Hauskaa vappua kaikille :)

6 kommenttia:

 1. Oletko varma, että nainen ja mies puhuivat samasta asiasta...:D, (vappuvenkoilua täältä meiltä!) Meilläkin tuo naapurien haukkuminen on tuttua - siis koiran toimesta - enkä ole keksinyt keinoa sen lopettamiseksi. No, onhan siinä se hyvä puoli ettei kukaan tule tietämättä pihaan, muutkaan kuin naapurit. On ovisummeri valmiina tuossa sohvan selkänojalla.
  Joskus ammoisina aikoina asuttiin mekin rivitalossa kahden mäykyn kanssa ja vedettiin aita takapihalle eikä kyllä keltään kysytty lupaa, nyt vasta kun kirjoitit niin tuli mieleen että oisko se pitänyt olla? Ei siitä kyllä kukaan sanonut mitään. Purettiin sitten lähtiessämme. Hauskaa vappua ja haravointeja!

  VastaaPoista
 2. Hmmm... se oli pariskunta, joten eiköhän koirastani ollut kyse :)

  Kysyin tähän muuttaessani vuokraisännältä lupaa verkkoaitaan, ja vastaus oli toistaiseksi ei...

  Häiriköivää ovikellon soittajaa koira ei ole onnistunut karkottamaan... mutta noille koirista pitäville naapureille saa rähinät riittää. Kyllä sillä sen verran vahtivietti silti säilyy, että tosi paikan tullen ääntä lähtee :)

  VastaaPoista
 3. Mukavaa vappua teillekin! :) Onnea kesän haasteisiin! Me ei kyllä uskalleta edes ajatella koiran ja pyörän yhdistämistä ainakaan vielä :D Minulle on sanottu, että koiraa ei voi opettaa lopettamaan haukkumista käskystä, ellei ensin opeta sitä haukkumaan käskystä.. Meidän nakki ei onneksi juuri turhaan suutaan avaa, mutta varmuuden vuoksi olen opettanut sen haukkumaan käskystä. Tiedä sitten onko sillä merkitystä mihinkään :D

  VastaaPoista
 4. Simaista vappua;)
  Pyörä ja koira - mun täytys hankkia kori tai semmonen peräkärry, jos koiran kanssa pyöräilemään meinaan;D Tiitu ei hauku juuri ollenkaan, joskus jos ovikello soi, ei edes käskystä! Olen yrittäny opettaa, kun aina nuo naapurien koirat räksyttää, mutta ei - kuuntelee vaan...

  VastaaPoista
 5. Iloista vapunpäivää kaikille. Ihana pariskunta ja puhuivat samaa kieltä. No hehheh ei ne enää 30 vuoden päästä kuuntele ja puhu samaa kieltä...

  Meidän vanha saksanpaimenkoira aikoinaan haukkui käskystä mutta sitten sitä oli vaikea saada hiljenemään. Siksi sitä en vienyt niihin tottelevaisuuskokeisiin vaikka muuten olisi ollut hyvät mahkut.. Ei kyllä mäykky taida jaksaa fillarin vierellä juosta pitkiä matkoja. Tai en nyt mene kirjoittelemaan läpiä päähäni mutta on se minun mielestä vähän tuollaisten isojen ja tottelevaisten koirien liikuttamismuoto. Sitä meidän uros saksanpaimenkoiraa juoksutin aikoinani pyörän kanssa. Terveisin Marja-Leena ja Ossi

  VastaaPoista
 6. idatoi: Hyvä temppu ainakin on haukahtaa käskystä :) Eikä siitä ainakaan haittaa ole. Sen eteen voi laittaa hyvin pienen kieltosanan, jolloin asia kääntyy päälaelleen... uskoisin niin ;)

  Sirpa ja M-L: En tarkoittanut ihan pyöräilemään menoa sanan varsinaisessa merkityksessä... Ei siis vitosta silmään ja menoksi, vaan ajatus on että koira saisi ajoittain itselleen vähän rivakampaa ravia kuin minun rinnallani tassutellessa. Autolla kaahataan, pyörällä hissutellaan :)

  Tuosta haukkumisesta erävoitto, seuraavassa postauksessa.

  VastaaPoista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)