sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Ruualla saa leikkiä!


Ennen ja jälkeen.

Arttu napsii Osteomax-K -tabletteja 1-2 tabun päivävauhtia. Syynä on se, että puoli-barffauksemme halutaan täydentää tarvittavilla vitamiineilla ja kalsiumilla yms., joita emäntä ei osaa ruuan ravintoarvoista koota ja laskea, lieneekö se edes mahdollista puurolla ja lihalla sekä satunnaisilla kasviksilla?

Edellinen purkki tyhjeni, ja päätin käyttää sitä vielä koiran aktivointiin. Laitoin sisälle ensin muutaman kuivanappulan (joita meillä ei syödä ruokana, näin herkkunakin todella harvoin ja vähän). Rapiseva purkki kiinnosti tietysti kovasti, mutta varsinaisen ihmetyksen aiheutti se, että koira osasi avata tuon purkin kannen sitä rikkomatta. Kesti ihmeen pitkään saada ne muutama nappula ulos purkista. Alaleuka sovitettiin purkin sisälle ja kielellä yritettiin tavoittaa purkin pohjaan jämähtäneet napurat.

Kun purkki oli tyhjä, täytin sen kokeeksi koiran ruoka-annoksesta, joka ei taas aamupäivällä kelvannut lenkin jälkeenkään. Sama juttu: kansi auki ja sisältö tyhjeni ilman purkin rikkomista. Vasta neljännellä täyttökerralla ruoka alkoi ilmeisesti maistua siltä samalta kuin kupistakin, tylsältä, ja purkki pistettiin kuvan mukaiseen malliin.

Kiva kokeilu, harmi vaan ettei purkki kestä toista käyttökertaa. Intensiivinen puuha ruuan parissa väsyttikin koiraa, joka rauhoittui aika pian sohvalle päikkäreille.

6 kommenttia:

 1. Keksitpäs mainion aktivointilelun!

  Mä yritin tänään antaa Rillalle sellasen perus "veskipaperirullan sisällä nappulat" systeemin, mutta neiti ei ollut siitä YHTÄÄN kiinnostunut!?! Peppi pienoinen saikin ihan rauhassa sitten harjoitella ko. tötterön avaamista. Kyllä oli virne leveä, kun sisältä löytyi herkkuja! ;D

  VastaaPoista
 2. Hahaa, siinä sen näkee, ei tarvitse aktiviteetteja kaukaa hakea. Taitava Mies keksii keinot.Hienoa Arttu!
  Tosihan se on, ettei sitä kovinkaan montaa kertaa mene samaan halpaan, joku tolkku sentään.
  P.s. Kusti löysi mökkirakkauden. Rakastui naapurin collie-Emmaan. Ekaks piti rähähtää kun ei tiennyt sukupuolesta mutta sit havahtui ihaniin naisentuoksuihin;) Pisti ihan vinkumaan. Elämä voittaa orpopojalla.
  Reippaita lenkkejä teille.

  VastaaPoista
 3. annamari: Pahvirullat, PYH ;) Tai sitten se repäistään saman tien auki ja leikki loppuu siihen. Oletkos kokeillut pyramidi-aktivointilelua? Sen kanssa kuluu aika ja katselijoillakin on hauskaa, kun koira ihan vonkuu yrittäessään saada nameja ulos ;D))

  Kaisuli: Enemmän mäyräkoira osaa kuin suostuu paljastamaan! Kun ei ole osaavinaan aina kaikkea, ei tarvi tehdä mitä käsketään...
  Kustille toivotellaan paljon säpinää mökkireissulla, jaksaa sitten kotona nukkua ja haaveilla talven yli ;)

  VastaaPoista
 4. Meillä laitetaan talteen kaikki pahvirasiat, mitä huushollissa ajan mittaan tyhjenee, hapankorpuista, teepusseista, lääkkeistä, kananmunista jne. Joka aamu laitetaan johonkin niistä pari lihanpalasta Vilin aamupuhteeksi. Jotkut rasiat vaativat todella pitkän työrupeaman, ennenkuin Vili saa herkkunsa sen kätköistä. Eikä poika luovuta, sisukas sissi.
  Noita muovipurkkeja en olekaan vielä kokeillut, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 5. Hei! Muovirasian kanssa saa olla tarkkana, kun lopulta se kumminkin alkaa mennä silpuksi :) Tuo sattui olemaan aika pehmeää (joustavaa tai jotain sellaista) muovia, joten uskalsin antaa, kun ei ollut pelkoa terävistä reunoista.
  Meillä etsitään usein makupaloja muuten vaan "hankalista" paikoista, mutta joskus viitsin paketoida pahvirasioistakin puuhaa. Silppua syntyy :)

  VastaaPoista
 6. Tuo voisi olla loistava virike myös meidän sedulle. tosin se on sen verran mäyräkoiraa yksinkertaismpi että saattaisi ahneuksissaan syödä koko purkin :D

  VastaaPoista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)