sunnuntai 21. elokuuta 2011

Iltahetki

Loppukesän myöhäinen ilta, syksyyn kallistuva ja mailleen painumassa tämäkin päivä. Peltojen notkoissa ajelehtivat pienet sumuriekaleet ja puolihämärässä pilkottavat heinäpaalit. Ensimmäinen kerta tänä kesänä, kun näen luonnon tässä valossa ja iltahetkessä. Kotiin päin ajellessa nousee mieleen opiskeluvuodet, kun myöhään elokuun lämpiminä iltoina poljettiin asuntolaan, ilta-auringon kultaamien peltojen ja laidunten välistä hiekkatietä, väsyneinä, mutta täynnä energiaa ja intoa.

Kuu kiikkuu pellonreunassa metsän latvassa, suurena ja oranssinpunaisena. Kollegansa aurinko on painunut jo toiselle pallonpuoliskolle, mutta jätti meille vähän valoa :) Käännyn kotipihaan ja sammutan auton. Koira käy puun juurella ja vilistää ulko-ovelle. Sisällä se järjestää touhukkaana palloja ja tsekkaa huoneet. Iltaruuan jälkeen haluaa hetken olla lähellä, esittelee puruluuta ja on selvästi ihan poikki, mutta nukkua ei vielä malta. Lopulta menemme yösijoillemme, väsyneinä, mutta täynnä hyvää oloa ja levollisuutta.

5 kommenttia:

 1. Kylläpä toi sun äippäs osaa kirjottaa nätisti. Teil oli tosi kivaa ja levollista.

  VastaaPoista
 2. Tämähän oli kuin romaanista! Vaikka on vielä elokuu, sitä jotenkin alkaa jo valmistautua tulevaan syksyyn, onko ilmassa joku syksyn tuoksu jo?

  VastaaPoista
 3. Myrzky: Juu, se oli eilen se. Tänään äippä on ollut ihan tylsä, vaihdettaisko vähäks aikaa...
  Kiitos kauniista kommentista, äippä kiittää kans :)

  Sohvi: Ainakin metsässä tuoksuu erilaiselta kuin kesällä. Syksyn kehitystä on mukava seurata, tässä vaiheessa se vaan paranee vielä :)
  Romaaniin on matkaa, mutta näitä miniatyyrenovelleja on hauska sopivassa fiiliksessä väsätä ja herätellä muidenkin syksyn tuntoja ;)

  VastaaPoista
 4. Oi kun oli hienoa tekstiä! Tosi hyvin kirjoitettu :)) Mitäs Artulle muuten kuuluu? :)

  VastaaPoista
 5. eve: (kiitti) Artulle kuuluu hyvää, mutta kun kamera ei tahdo aina olla mukana touhuissamme ja reissuissamme, ei tule kuvapostauksiakaan. Artun kanssa ollaan kyläilty, käyty hiukan koirakamujenkin kanssa riehumassa ja - emännän onneksi - nukuttu makeasti ;)

  VastaaPoista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)