sunnuntai 28. elokuuta 2011

Koirasta ja lukijoista

Koiran aktivointihan on salatiedettä. Toisinaan siihen tarvitaan kalliit älypelilaudat, ruualla täytetyt kongit ja aktivointipallot. Emäntä hulluna hyppimään ja kätkemään etsittäviä namipaloja. Nenätyön väsyttävän ominaisuuden toivossa emäntä väsytti itsensä toisenkin kerran mäyräkoiran aktiivisimmassa iässä... Hetkinen: aktiivisessa iässä > aktivointia. Tässä oli ehkä ensimmäinen kompastus, sillä virikkeistämistähän koira kaipaa, jos sillä on energiaa liikaa.

Mutta, tähän päivään. Suuremmitta esipuheitta, otetaan yksi sormikas, joka on mielellään pehmeää fleeceä tai muuta neulosta. Kämmenpuolen nahkapaikka on eduksi. Joustava resori luetaan myös plussaksi. Tungetaan hanskaan koirien puruköysi (se sellainen punottu köydenpätkä, jossa on solmut molemmissa päissä) ja annetaan koiralle.

Tällä aktivointilelulla meillä on menty jo jokunen päivä. En tiedä, mikä tuossa lelukombinaatiossa viehättää, mutta sen kanssa ollaan selällään, potkotetaan joka suuntaan, sitä ravistellaan tappomeiningillä, mutta solmuköyttä ei ole näköjään tarkoituskaan saada kokonaan ulos hanskasta. Ja mikä parasta, tuosta lelusta ei irtoa paperisilppua, pieniä nieltäviä osia eikä se satu, vaikka mäyräkoira sillä sattuu huitaisemaan emäntääkin touhuissaan :)

Lukijoista

Taas on yksi lukija kadonnut sivupalkista. Jos olet hävinnyt samoin kuin muutamat vakiokommentoijat, eli blogin oikkuilun seurauksena, tulethan takaisin :) Jos joku poistaa profiilikuvansa itse, hyvää jatkoa muualla blogimaailmassa ja kiva kun kävit täällä :)

11 kommenttia:

 1. Tuo leikkivinkki kuulostaa kokeilemisen arvoiselta! :) Alkaakin kyllästyä wc-paperirullien pahvin palasten keräily kaikkialta. Joskus yllättävistä asioista tulee niitä lempparileluja. Miten muuten keksit tuon ylipäätänsä? :)

  VastaaPoista
 2. Joo, toi kuulsti hyvältä lelulta. Mun paras lelu tällä hetkellä on pesupallo. Joo, se kopisee ja kimpoilee kivasti. Leikkimisiin!

  VastaaPoista
 3. Sunan: Siivotessa keksin :) Lajittelin pipot ja hanskat talvea odottamaan. Yks hanskapari oli niin vanha, että päätin luopua siitä. Kun Arttu kantoi niitä (tyhjiä) hanskoja pari päivää ja vaati mua (liian) usein vetämään hanskaa, tuikkasin toiseen sisälle köyden. Jopa alkoi hanska maistua yksinkin :)

  Myrsky: Arvatenkin täällä olis 5 minuutin kuluessa pesupallon tilalla muovirouhetta... Leikkejä tulee ja menee, parasta on kun mäykky keksii itse omia huveja :)

  VastaaPoista
 4. Yksinkertaiset asiat ovat joskus niitä parhaimpia. Kiitos vinkistä.
  Eipä kestä Ollillakaan pesupallo 5 minuuttia kauempaa ja veikkaan, ettei kohta kestä Myrskylläkään.

  VastaaPoista
 5. Olli: Heh, Myrsky ei vielä tiedä mikä siitä on tulossa isona :)

  VastaaPoista
 6. Täytyy testata. Varsinkin Jasu on haltioitunut kantamaan omaa köyttään joten ehkä se tykkäisi etsiä sitä myös hanskasta. Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
 7. Mä en meinaa millään saada tänne teidän blogiin kommentoitua. Esim. edelliseen postaukseen oon yrittäny n. 3-4 kertaa (huomiosi ovat aivan mainioita ja ainakin meillä pätee niistä kaikki). Yritän nyt kuitenkin vielä..

  Meillä harrastetaan myös monenlaista lelujen tuunausta. Yksi hauska on sellainen, että solmin "puretun" kenkäluun pohjapaloja (niistä pienistä rei'istä) juuri sellaisen köyden päätyhapsuihin kiinni. Meillä tykätään nimittäin kovasti purkaa kenkäluita, mutta purettut palat heitän sitten roskiin, kun ne ei kiinosta ketään. Paitsi tuollaisena köysihässäkkänä, silloin maistuu "jämäpalatkin". ;D

  VastaaPoista
 8. Hei jee, nyt onnistuin!! Ü

  VastaaPoista
 9. Täytyykin kaivaa Ossin vetoköysi esiin.Se on tainnut olla Ossin kaapissa koko kesän:) Koska se köysi on ollut "hävyksissä" voipi olla että sillä leikitään jonkin aikaa ilman mitään tehokeinoja. Terveisiä teille molemmille M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 10. Meillä tällä hetkellä parasta on farkunlahkeiden lyhennystalkoiden ylijäämäpalat, jotka on sidottu solmulla toisiinsa kiinni :) Lelu tuntuu olevan kovin rakas, sitä kannetaan suussa, tai maataan sen vieressä. Joskus ne ovat hyvinkin yksinkertaisia nuo lempparit :) Kiitos vinkistä, pitänee kokeilla heti kun teen inventaarion hanska/lapas/etc. koreille ja poistelen käytöstä kelvottomia. Assari varmasti haluaa olla jo lajitteluvaiheessa menossa mukana, luulen ma ;)

  VastaaPoista
 11. Sheriffit: Nyt alkaa jo pelottaa, jos ei patentti toimikaan kaikilla mäykyillä :) Jos Arttu onkin poikkeuksellinen (siinäkin)...

  annamari: Harmillista, jos netti tekee kiusaa :(
  En ole koskaan ostanut niitä kengänmallisia purujuttuja. Ne tuntuu liian "hennoilta" :) Arttu niellä lunksauttaa pururullistakin puolipehmeäksi mäyhelletyt kaistaleet, ja näyttää ettei nieltävä pala ole aina ihan mitoitettu sen kurkusta läpi kulkemaan, joten yritän ostaa mahdollisimman järeitä purtavia, joista irtoaa vähän.

  M-L: Jäähyllä olleet lelut on parhaita :) Eteisen kaapissa niitä on, ja kertaakaan en pääse hakemaan roskapussia tai lattianpesuainetta kaapista, ettei Arttu juokse täydestä unesta katsomaan, mitä sieltä löytyy! Jääkaappia saan aukoa vaikka koska, se ei vaikuta mitenkään.

  Maria: Farkkusolmut kestää vähän aikaa hampaitakin. Artulla on "töissä" farkkupaidan solmittu riekale, jota yritetään tyrkyttää kiskottavaksi. Toivottavasti assarisi valitsee heti mieluisimman hanskan, ettei mun ideani joudu häpeäpaaluun toimimattomana ;D)

  VastaaPoista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)