keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Paakkuturkki

Lyhyesti ja karusti tällä kertaa, tarvitsemme kokemusperäisiä neuvoja lumesta paakkuuntuvan turkin kanssa :/

Onko siis olemassa muuta keinoa kuin tunkea koira kokohaalariin ja säärystimiin tai rasvata yltä päältä (no way, sanoi Basse) ennen lumista lenkkiä?

Onko mitään turkinhoitoainetta (vaikka kemikaaleja vältänkin viimeiseen asti), joka auttaisi pehmoista karvaa, ettei se keräisi niin hirveitä paakkuja?

Vai onko tosissaan tehtävä koiralle sellainen sukkapuku, johon ei lumi pääse sisälle... Auratuilla teillä lenkit sujuu ihan hyvin, mutta iloinen riehuminen kinoksissa päättyy kankeaan kotiinpaluun, kun nyrkinkokoiset lumipallot kerääntyvät Bassen olemattoman hentoihin mahakarvoihin, reisiin, kaulaan...

Ennen pitkää saadaan kuvapostauksia, pieni toivon hiven on jo olemassa ;)

12 kommenttia:

 1. Anteeks jo etukäteen, mut meitä äipän kanssa kovasti nauratti ajatus sukkapuvusta, ku me ajateltiin että teijän äippä tuunaa Basselle sukkahousuista vaateen. Sukkapuku ja niksipirkka...

  Meil ei oo ehotuksia, kun ei ole mulla semmosta turkkia, mihin kökkäreet tarttuis. Oon kyl nähnyt kuvissa, ettei tosiaankaan ole kiva juttu ne kökkärepatit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkahousupuku, voi hyvänen aika, sinä sen sanoit :D) Lumipatit on kamalia, Basse heittäytyy selälleen, kun ei muu auta. Emäntä jatkaa ratkaisun etsimistä, koska Bassen sullominen sukkapukuun (ilman hampaanjälkiä) on huomattavasti työläämpää kuin paakkujen sulattaminen :)

   Poista
 2. Täällä sympatiseerataan kovati paakkuongelmaa! Jättiläis paakut on tuttu ja tylsä juttu. :/ Westien turkki on myös oikein ototollinen keräämään valtavia lumipaakkuja tietynlaisella kelillä. Niitä saa sitten aikamoisen tovin sulatella lämpimän veden alla. Mitään muuta konstia paakkujen ehkäisyyn en tiedä kuin juurikin jonkun kokovartalosukan. Toivottavasti joku muu osaisi neuvoa paremmin..

  Suukkoja poitsuille ja terkkuja Sulle! <3<3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookin tylsää, että juuri se koira, joka ei palelisi, tarvii jonkun puvun lunta vastaan! Ja että talvellakin pitää mennä suihkuun lenkin jälkeen... Syksyn kurakeleillä odotin tätä vuodenaikaa, kun ulkona on puhdasta. Eikös sitten tullut Basse ja koko elämä meni uusiks :)

   Nukkuvat poitsut ottaa hyvän yön suukot vastaan <3
   Iloista loppuviikkoa sulle!

   Poista
 3. Eipä ole kovin hyviä ideoita. Kokeile sellaista ainetta, jota pienillä lapsilla suihkutetaan hiuksiin, jotta saataisiin takut selvitettyä. Ei kyllä ole aavistustakaan auttaako se mutta se nyt ei kokeiluna paljoa maksa:) Hiuslakkaa? Ei nyt ei ole kovin paljoa hyviä ideoita. Kilpahevosilla on jotain sellaista ainetta, jota laitetaan karvaan kun sitä "shakkiruudutetaan". Ohut villapusero päälle tai fleecehaalari. Voi Basse-raukkaa kun sillä on lumipaakkuongelmia. Ossille ei keräänny kuin vähäsen tassujen väliin mutta se onkin näky kun se stoppaa kävelyn. No voin kuvitella, että lumipaakku varpaiden välissä on aika ilkeä. Turkkiin sillä ei nyt juuri lumi kasaannukaan. Tosin tänään oli sellainen tosi inhottava keli kun tuli viistosti räntää. Epäilen, että Ossi ei enää sohvalta liikahda muuta kuin pienelle iltapissalle. Se sai tarpeekseen meidän puolentoista kilsan lenkistä. Harvoin näkee, että Ossilla on kiireempi takaisin kotiin kuin mennessä. Se ei jotenkin äkännyt kuinka kurja keli olikaan ennenkuin oli liian myöhäistä:) Terveisiä teille kaikille ja poitsuille rapsutuksia M-L ja Ossi Please Mai OTA POIS noi hirveät sanatarkistukset kun sulla on kerran toi kommenttien hyväksyntä käytössä. Mä en kestä, kun tarttee kolme-neljä kertaa koettaa ennenkuin tulee oikeita yhdistelmiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain takuttoman turkin hoitoainetta mietin itsekin, mutta onkohan lumi sittenkin eri juttu.
   Ohutta neuletta on käytettykin, mutta jalat paakkuuntuu silti ylös asti, kun lahkeet nousee väkisin lumihangessa kahlatessa.

   Ossilla auttaa varmaan tassuvoide, sillä Bassen varpaat ainakin pysyy sulana. Ongelmana on muu turkki.

   En osaa vieläkään ottaa sanatarkistuksia pois. Olen pahoillani. Ja myönnän, ne on tosi kurjia, harvoin menee eka kerralla oikein.

   Poista
  2. Ohje sanavahvituksen pois ottamiseen:

   > ULKOASU
   > ASETUKSET
   > KOMMENTIT -
   "Näytetäänkö sanavahvistukset kommenteissa" > klikkaa EI
   > Tallenna asetukset
   > valmis!

   Toivottavasti tästä oli apua. Uudet sanavahvistukset ON gaameet! :S

   Poista
  3. Ohje on mitä parhain, mutta en löydä silti tuota klikattavaa kohtaa...

   Poista
  4. Onkohan sulla joku eri Bloggerin versio käytössä kuin mulla? Mulla on se "vanhempi" suomenkielinen versio. Multa toi "Näytetäänkö sanavahvistukset kommenteissa" -kohta on kolmas vika sillä sivulla.

   Mäkään en saa tätä "uutta", mikä sullakin on, kommentointi systeemiä laitettua päälle, koska kun valitsen tän vaihtoedon siltä samaiselta "kommenttiasetukset" sivulta, niin Blogger herjaa jostain maalliin tehdyistä muutoksiat, jotka pitää poistaa tai jotain. Eli en oo jaksanu perehtyä enempää, vaikka tästä kommenttipohjasta tykkäänkin. Voi blaah, näitä tietotekniikan hienouksia, ketä kiinnostaa!?! :/

   Poista
  5. Uusi versio on ollut vähän aikaa, enkä edes tajunnut, että voin hallita blogia silti vielä vanhallakin! Suuri kiitos opastuksesta, annamari <3
   Tämä kommenttipohjakin tuli vaan yhtenä päivänä, mulle kaikki uusi tekniikka on täynnä yllätyksiä...

   Poista
 4. Meillä on suojasäällä niin että ajetaan autolla koirapuistoon ja takaisin ja sitten kotona heti kylppäriin. :/ En ole keksinyt vielä mitään parempaa keinoa. Tassupaakut ehkäistään leikkaamalla tassunpohjista karvahapsut pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Basse paakuttui eka kerran pakkaskelillä, kun oli satanut jonkin verran uutta lunta. Suojakeli on jopa helpompi, lumi on niin "raskasta", ettei se ihan heti tartu.
   Ja tassuvoidetta anturoihin ja varpien väleihin, se auttaa:)
   Koirapuistossa on niin paljon tilaa temmeltää, että lumikinokset ei ehkä edes kiinnosta. Pitääkin viikonloppuna käydä siellä pitkästä aikaa :)

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)