lauantai 23. kesäkuuta 2012

Pihakuvia 1.

(Lisäsin eiliseen postaukseen vadelmapensaiden kuvat.)


Juhannusruusulla ei olisi voinut olla tarkempi aikataulu. Vielä viikolla katsoin, että pensas on täynnä nuppuja, tänään se on täydessä kukassa.
Hyvää Juhannusta siis vielä kerran :)Bassesta ei saa muita kuvia ulkona... narupallo ja anova katse!Tässä se on, ensimmäinen pensastomaatin raakile!!
Niin pieni, että sattumalta huomasin.
Ihana pieni karvaposki :)Vähän aikaa hukassa olleet hajuherneet ensimmäistä päivää kiipeilytelineellä. Nämä pienet eivät ehkä ehdi muuta kuin venyä ja voimistella kesän aikana.
Naapurin humala(köynnös!) kurkkii pahaenteisesti säleikön takaa. Tuoksuvatukka on sitkeä ja hurja leviämään.
Nelitassupuutarhureille ei mahda rikkaruohotkaan mitään.
Tuoksuvatukka ei ole rikkaruoho, mutta katoaa varsi kerrallaan parempiin suihin. Ilmeisesti hyvän makuinen, koska varsia on rouskuteltu katkomisen lisäksi. Eihän se ole myrkyllinen, ei minun tietääkseni!

6 kommenttia:

 1. Oi, ihana juhannusruusu! En ole aikoihin nähnytkään, kaunis on. Hajuherneetkin on aivan mahtavan hienoja kukkia.
  Nyt Bassen kaveriksi, hus hus ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusu kukkii enemmän kuin ennen, onnistuin ehkä leikkelemään sitä sopivasti :) Kunpa vaan hajuherneet ehtis kukkimaan, vähän meni myöhäiseksi osa taimista.

   Bassen pallo oli muutaman kerran jalan alla kun otin askeleen taakse päin, se kyllä ottaa leikkikaveriksi vaikka väkisin :)

   Poista
 2. Voi kun vattupensaat osaavatkin olla niin pieniä, mutta eivätköhän ehdi vielä vartta kasvattamaan moneen otteeseen :)

  Ihana kaunis juhannusruusu. Onneksi niitä kasvaa täälläpäin, niin saan aina jonkun pihassa niitä ihailla lenkillä ollessamme, kun omassa niitä ei ole. Onnittelut ensimmäisen tomaatinraakileen johdosta ;D Toivottavasti se saa paljon samanlaisia seurakseen. Tuoksuvatukasta en ole ennen kuullutkaan, tuoksunee hyvälle, kun Arttukin sitä niin himoitsee.

  Voi tuota Bassen anovaa katsetta. Leikkisit nyt mun kaa, edes vähän aikaa, se tuntuu sanovan. Elli ei palloista välitä, mutta pehmolelujaan se raahaa viereen ja jos ei sitä heti "huomaa", niin se hypähtelee etutassuillaan ja jollei sekään auta, niin sitten tulee haukahdus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vadelman kukinta taitaa olla tältä kesältä ohi. Miten ihmeessä maltan odottaa marjoja ensi kesään, kun välissä on se julmetun pitkä talvi!

   Tuoksuvatukassa en ole huomannut mitään kummempaa tuoksua, kauniit vaaleanpunaiset kukat kylläkin. Tosin "puutarhurit" pitivät huolen, että tänä kesänä ei tuo suurin pensas kuki. Hyvästi, näkösuojani, se kasvoi viime kesänä yli kaksi metriä korkeaksi.

   Elli on niin karkkari <3 Bassella oli aluksi tapana näyskähdellä aina, jos en huomioinut sitä ja palloa. Nyt se on muuttunut paljon hiljaisemmaksi komentelujensa suhteen. Joskus vielä suu "näyskii" äänettömästi :)

   Poista
 3. Tuoksuvatukka on varmaan sama kuin koristevadelma? Meillä on sitä ja ainakin kukat on saman väriset. Sain viime kesänä taimia sukulaisilta kun tahtoivat eroon kasvista (!?), miusta se on kiva pensas kukkineen joten nyt sitä on siroteltuna sinne tänne.

  Meillä ei juhannusruusu kuki vieläkään, nuppuja kyllä on ihan hurjasti. Viime kesänä ajoitus oli tarkempi, kiitos lämpimän kesän. Taitaakin olla pihan vaivattomin kasvi, en tee sille ikinä mitään. Ja aina se kukkii jossain vaiheessa :)

  Terveiset mäyräkoirapuutarhureille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan sama pensas. Ihan hymyilyttää, että olet sirotellut sitä joka puolelle, kun se on aivan hillitön sirottelemaan itse itseänsä. Toivottavasti pysyy aisoissa ja siellä missä pitääkin.

   Toivottavasti juhannusruusujen kukat kestävät tämän sateen. Vettä tuli aika reippaasti nyt illalla. Ruusupensaan kaikki kukat näyttävät olevan auringon puolella. Siellä teillä on koko kukinta vielä edessä päin :)

   Toivottavasti puutarhurit pääsevät jo huomenna takapihan muokkaukseen, tänään emäntä oli töissä pitkään ja sitten tuli sade.

   Tassutuksia sinne myös mäykylle!

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)