torstai 16. elokuuta 2012

Epäkurantit marjastajat

Lähdimme Bassen kanssa marjametsään, jättämään hiukan pitkästynyttä vingutusta varpujen ja risujen joukkoon. Nyt epätavalliset marjastajat kertovat reissustaan kaiken, yksinoikeudella tässä blogissa!

Toisella marjastajalla oli mustikoita ajatellen huomiota herättävät, vaaleat kesähousut. Kun ottaa huomioon marjastajan väsyvät jalat ja viime kesän tapa ISTUA mättäällä poimimassa, eivät nelijalkaisen marjastajan villavat pöksyt olleet tämän vaalean asun rinnalla ollenkaan hassummat.

Nelijalkainen marjastaja pitikin asiallisena istua villapöksyillään ihmisen ja mustikkapuskan välissä, ihastuneita suukkoja poimijan suupieliin jaellen. Ajoittain sen suuhun työnnettiin mustikka jota se mässytti teatraalisesti päätään ravistellen. Tarjottu mustikanvarpu, josta sai nyhtää marjan ihan itse, aiheutti vielä raivoikkaamman pään heilutuksen. Makuvivahteet marja-varpu-lehti-yhdistelmänä eivät miellyttäneet city-koira-marjastajaa.

Kaksijalkaisen marjastajan kummallisuuksiin palataksemme, hänellä ei ollut mukana ämpäriä, ei kulhoa eikä edes koria. Hänellä oli pieni muovipussi, jonka sisällä oli kaksi pienen pientä kannellista rasiaa. Kaksi desiä per rasia. Niiden täyttäminen oli näemmä riittävä suoritus talven varalle... Muista poikkeavaa oli myös käsin poimiminen. Onhan "noukkureita" (voi hampaiden kiristys ja tuskan hiki, miksi suomen kieltä riepotellaan!!) myytävänä joka marketissa eikä kukaan enää poimi käsin.
Perusteluksi tälle vanhanaikaiselle pomimistavalle marjastaja toteaa lyhyesti: "Kuivat marjat kotiin, roskat metsään."

Lopputulos on kaksi somaa rasiaa jääkaapissa ja sohvalla kerällä nukkuva, onnellinen koira.

14 kommenttia:

 1. Anonyymi16.8.12

  Äidin naapuri on tuollaisella noukkijalla kerännyt paikallisesta metsästä 70 litraa mustikoita - ei tainnut jäädä muille saalista.

  Me ollaan Nellin kanssa tänä kesänä noukittu marjoja vain suoraan suuhun, sormet mustina...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on Nellin kanssa ihan oikea asenne mustikoihin :)
   Unohdetaan tollaset litramäärät... tulee heikko olo!

   Poista
 2. Täällä yks käsinpoimija ilmottautuu! En oo koskaan käyttäny...mikä se oli..."noukkaria", ja nythän marjoja jo haravoidaankin. Ite otan marjanpoiminnan hermolepona, paitsi silloin kun itikat ja muut kupparit kääntävät hermojen lepuuttamisen päinvastaiseksi reaktioksi potenssiin kymmenen. Ihana assistentti sulla suukkoineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepo on oikea sana :) Sitä se kyllä oli, kun assistentti istui ja poimijaa pidätteli vaan ne vaaleet housut ;))

   Poista
 3. Kuulosti just sopivalta marjareissulta. Ehkä jopa meijän äippä suostus tommoseen, mutta ku se pelkää niitä kärmyläisiä. Makustelkaa mustikoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisää samanlaisia poimijoita, jihuu!!
   Mennään vielä makustelemaan.

   Poista
 4. Ripotteleehan neljästä desistä mustikoita muutamaan kertaan puuron päälle. Aika urhea olet, kun mustikkametsään taivalsit:) Minä olen rymynnyt vain vadelmapuskissa, kun se on tietyllä tavalla helpompaa. Minustahan ei ole tämän tasapainoni kanssa oikein "kykkimään". Basse taisi kanssa olla ihan tyytyväinen reissuun. Kuvauksestasi päätellen Basse oli mukana. Terveisiä Artulle ja Basselle M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä sai tasan 4 kertaa rahkan joukkoon namia :)
   Meidän lähimetsään helppo mennä, siellä on matalia varpuja ja muiden rääppeitä on kiva poimia :)

   Basse oli ihana marjakaveri. Artun kanssa ei viitsi lähteä kuuntelemaan vinkumista ja nostattamaan kiukun hikeä emännän otsalle... hermolepoa marjastaminen pitää olla, sanoi Sohvikin ja olen samaa mieltä.

   Terkut Ossille!

   Poista
 5. Ihana marjakaveri tuo Basse <3 :) Just tuollainen marjastus on parasta, kun ei tuskanhiki otsalla mennä pitkin maita ja mantuja, kannatetaan tätä kuvailemaasi tapaa, siis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, meitä alkaa olla jo aikamoinen porukka :) Mennäänkö kaikki yhdessä marjaan, koirat mukaan ja pienet desilitran mitat mustikoita varten selkärepuissa ;)
   Nyt tekis kyllä jo mieli lisää niitä mustikoita, viikonloppuna pitää varmaan sovittaa taas pieni rasia varpujen sekaan ja napsia muutaman päivän marjarahkan ainekset.

   Poista
 6. Moi:)
  Joo, yks käsin kerääjä lisää ilmoittautuu;) kaksi kertaa oon käyny tuossa lähimetsässä ja litran verran molemmilla kerroilla keränny - sen minkä itikoitten huitomiselta on pystyny!Käsin keräten saa ainakin puhtaat marjat, ei tarvii kotona nyppiä niitä roskia! Pitää vielä käydä, jäi niin isoja komeita mustikoita metsään.
  Tiitu kävi ellillä tänään tikin poistossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmoittautuminen vastaanotettu :) Vaikka... sen siinä ja siinä, kun rehkit litran kerralla, pääsetkö laiskureiden marjaretkelle ;))
   Tiitukin pääsee mukaan, kun on tikit pois masusta. Hyvä että toipuminen on jo niin pitkällä.

   Totta, perkaaminen on kuin uudelleen poimis koko satsin. Toivottavasti itikoita ei ole seuraavalla kerralla niin paljon.

   Poista
 7. Voi mahdoton, teillähän on ollut niin mukava marjastusreissu, että! Taidanpa liittyä seuraan ;) Ja deodorantiksi käy Off ;D
  Basse, onnekas, pääsi mamman kanssa kahden marjastamaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bassea on nyt lellitty... tällä viikolla tulee vielä lisää postausta mun ja Bassen uusista harrastuksista :)
   Tuu ihmeessä mukaan. Meidän metsä on kiva, jos ei aseta mitään tavoitteita eikä ota mukaan suuria saaveja :) Viime kesänä tosin yhdellä mättäällä istuen sai jo monta kourallista marjoja. Ehkä menen vielä kurkkimaan siitä paikasta viikonloppuna.

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)