torstai 20. joulukuuta 2012

Koruja ja kakkuja...

Arttu ja Basse uutisankkureina:

Nyt on joulu jo sen verran lähellä, että emäntä on siirtynyt kotona koruista kakkuihin. Eikä mitään kohtuutta missään, mitä hän tekee. Ensin täällä pyöri helmiä joka puolella. Sitten ne imaistiin imuriin, mitä ei konttaamalla löydetty. Sitten oli sitä paperisilppua. Nyt pöllyää jauhot! Ja kunpa olisi vain jauhoja ja perinteisiä kakkuja, mutta tänä jouluna emäntä on saanut päähänsä rakennella kaikenlaisia, taitojensa ulottumattomissa olevia kuorrutuksia ja muffinseja. Sitä äksyilyä sitten joudumme kuuntelemaan, kun hän siirtää pursotettavan tahnan neljänteen pursotinpussiin ja toteaa, että täyte ei tule siitäkään "tyllasta" läpi... Onneksi sitä makeaa herkkua tipahtaa joskus lattialle, se on ainoa huvimme näinä päivinä.

Olemme sen verran asioista hajulla, että huomenna emäntä pakkaa auton, ottaa lastin kakkuja ja lahjoja mukaansa ja lähtee ilman meitä koko päiväksi reissuun. Mitä olisi satujen joulupukki ilman poroja? Emäntä ilman meitä? Ei mitään, ja hän huomaa sen kyllä, toivottavasti katuu kovasti :/ Meistä olisi vain hyötyä ja huvia, jos saisimme matkan aikana tutkia tarkoin kaikki paketit ja kakut, kenelle ne kuuluvat ja ovatko ne tarpeeksi hyviä lahjoiksi. Harjoituskappaleethan kuuluu syödä itse.

Toivomme kovasti, että jo lauantaina emäntä on meidän kanssamme, lenkkeilee, rapsuttelee, tarjoaa herkkuja... mutta pieni aavistus meillä on siitä, että silloin on imurin ja mopin vuoro. Jos kohtuuttomuus jatkuu siinäkin harrastuksessa, olemme ehkäpä koko viikonlopun häkitettyinä olohuoneen nurkkaan, kun emäntä huitoo vuoroin märällä ja kuivalla rievulla, hätistää pölyjä ja pudottelee siinäkin touhussa tavaroita ja tekee lopulta enemmän sotkua kuin saa siivottua.

Mitähän uusi viikko tuo tullessaan? Puhutaan joulusta. Joko se on silloin? Ja rauha maassa ja meilläkin.

16 kommenttia:

 1. Moikka Arttu ja Basse!
  Kun toi meidänkin mamma alkaa olemaan aikas pitkävetinen, niin tässä alkaa vähitellen kaipaamaan pikku actionia. En tiedä mitä sille pitäis tehdä, aika samalta kuullostaa kun teilläkin. Eli puunaa pirttiä (miksi, ihan turhaa). Leipoo (ei anna mulle edes maistipalaa, höpisee vaan vehnäpöllystä), laittelee jouluvaloja (mitä sitä suotta, pimeässä nukkuu paremmin)ym. ym. Joten siis mitäs tehtäis, että saatais nuo emännät palaamaan ruotuun, ja huomioimaan paremmin meidät koirat, omat lempilapsensa? Taidan kirjoittaa taas valituskirjelmän Timkutbun presutentille ;) Auttaiskohan se?
  Pusuja teille, murut! Ja joulunodotusta, kaikesta huolimatta!
  T: Elli Elviira Eloveena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elli, pakkaa laukkusi ja lähdetään yhdessä karkumatkalle ;) Villasukat mukaan ja menoks!

   ("Villasukat jalkaan, uusi matka alkaa, heippa ja soitellaan...") Tämä biisi emännillemme joulumusaksi.

   Terv. Aatu ja Basse

   Poista
  2. Vitsit, pojat, se me tehdäänkin, lähdetään karkumatkalle, seikkailemaan! Missä nähdään, Kaukametsässä? Sopiiko? Mä lähden pakkaamaan nyssäkkää, tralalaa. Kohta nähdään! ;)
   T: Elli Elviira Eloveena

   Poista
  3. Sama vanha mesta, muista ottaa evästä, kinkkua ja muuta... ;)

   Poista
 2. Juu, kyl teijän olis pitäny päästä kyytimään niitä herkkuja. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano muuta, kuka nyt vahtii, ettei emäntä syö niitä itse matkalla...

   Poista
 3. Anonyymi21.12.12

  Nellin emäntä yrittää vieläkin keksiä mihin kaikki kamppeensa laittaisi joten siivoaminen on enemmänkin sitä....

  Mutta olipa epistä että ette päässeet tuomaroimaan makuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun nämä askartelukamppeet yrittää pakata varastoon ensi vuotta vartoomaan, vähän samanlaista puuhaa on täälläkin :)

   Juu, ja reissusta tulleita pakettejakaan ei saanut avata vielä tänään, epistä!!

   Poista
 4. Toivottavasti Mai pääsit takaisin ilman suurempia vaivoja. Täällä meilläpäin ainaskin on ollut ihan kökkö keli ajella. No käväisin Kirkkonummen keskustassa ja siinä oli ihan tarpeeksi (26 km eestaas). Jouluiloa sinulle ja AB:lle!! M-L ja Ossi-mossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei suurempaa hätää matkalla kuin että oli aivan JÄÄSSÄ! Auto on kesällä kuin sauna, talvella kuin jääkellari...

   Jouluiloa sinnekin, postaillaan taas kun ehditään, Ossi ja Marja-Leena!

   Poista
 5. Hih, hauska postaus jälleen kerran! :)

  Oikein hyvää ja rentouttavaa joulua teille kaikille sekä onnellista uutta vuotta! <3 AB:lle joulusuukot meidän rinsessoilta! <3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arki on joskus hauskaakin :)

   Rinssit suukottavat Peppi-Rillaa myös, kateellisina niistä miljoonista villiksen pennun pusuista, joita emännällä oli ympäri naamaa kotiin tullessaan...
   Iik, jos ei mulla nyt olis koiria, pentukuume kävis ylivoimaiseksi. Mutta noiden kahden urhon kanssa elossa riittää toistaiseksi tekemistä.

   Jouluiloa ja rentoutumista sinullekin.

   Poista
 6. Täälläkin on huidottu siivousvälineillä ja rapisteltu ruokapusseja keittiössä, nakit on onneksi välttyneet osallistumasta :D Mukavaa Joulua siis teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä katastrofi: imurin lattiasuulake hukassa... Kohta on pakko palkata kaksi nakkia siivoamaan.

   Leppoisaa Joulua!

   Poista
 7. Toivottavasti teidän Jouluunne mahtuu myös sitä joulurauhaa sekä kakun maistelua. Oikein mukavia pyhiä kaikille teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on jo rauhoituttu, kakkuja on maisteltu ja tätä pitäisi nyt jaksaa aika monta päivää vielä ;)
   Hyvää Joulua teille!

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)