torstai 7. helmikuuta 2013

Torstain runoilija


Viikonlopun kynnyksellä on hyvä muistaa, että on lupa levätä. Voidaan leipoa, kutsua vieraita, siivota... Mutta ei tehdä sitä kaikkea väsyneenä ja vähätellen.

Tällä kertaa olen Anja Porion runosta motivoitunut, teema on itseltänikin huomaamatta sama kuin viime torstaina. Lupaan vaihtaa aihepiiriä asap...:


Tervetuloa, hyvät ystävät, 
sanoi suomalainen nainen 
ja samaan hengenvetoon 
jo pyysi anteeksi kotinsa sotkuisuutta. 

Käykää toki pöytään 
sanoi suomalainen nainen 
ja samalla pahoitteli kakkunsa likilaskuisuutta 

Kiitos käynnistä 
huokasi suomalainen nainen 
väsyneenä vierailusta, 
jota oli edeltänyt 
koko päivän kestänyt siivous 
ja taitava kakkujen teko. 

- Anja Porio -

10 kommenttia:

 1. Jestas, kertoiko toi runo minusta? ;)
  Tämmösiä me suomalaiset naiset taidetaan olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surullista, eikö. Nimittäin kaikki se suomalaisten naisten uurastus kuorrutettuna itsensä mitätöinnillä, mitä haaskausta.

   Toinen pointti runossa on se, että jos ei jaksa ottaa vieraita vastaan ilman koko päivän siivousta ja leipomista, kannattaa ennemmin levätä se päivä. Eli rima alemmas ja puheenaiheet ylemmäs :)

   Poista
 2. Anonyymi7.2.13

  Ai että on sopiva - lauantaina tulee kylään lauma naisia ja olen siivonnut joka ilta tällä viikolla... josko nyt lopettaisi tähän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätä pari asiaa rempalleen ja katsele niitä sitten onnesta myhäillen vierailun aikana, ajattele että pystyinpän olemaan epätäydellinen :)
   Mukavaa lauantaita, iloinen lauma naisia kuullostaa kivalta ohjelmalta!

   Poista
 3. Toi runo kyllä osui ja upposi! En ehkä löydä juuri itseäni siitä niinkään, mutta esim. edesmennyt äitini oli pitkälti juuri tuollainen. Etenkin ruokiensa suhteen. Ja moni muu tuntemani nainen. Surullista tosiaan. Nim. Kukas kis.. koiran hännän nostaa ellei se itse ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, jos oikein ymmärsin kommenttisi, olen aivan samaa mieltä. Joskus ne mahdottomimmat voivottelijat odottaa kehuja... toiset kai ihan surkean itsetunnon vuoksi. Mutta mieti, mitä sellainen emäntä menettää joka vierailussa. Ihmisten kohtaamisen, rentouttavan yhdessäolon...

   Poista
 4. Viime lauantaina ystävä tuli kylään. Tein olemassaolevista hedelmistä salaatin ja mokkapaloja oli ennestään. Villakoirat saavat olla rauhassa - mäyräkoira seuranaan. Onneksi runo ei siis kertonut minusta viime viikonloppuna, vaikka tunnustan olevani suorittaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomiset vieraani saavat lohikeittoa ja laskiaispullia, ja heillä on seuranaan AB:n lisäksi muutama villakoira ;)
   Viime aikoina on ollut pakko hellittää tahtia. Ja olen oppinut oikeasti olemaan kohtuullinen suorittamisessakin, suosittelen muillekin.

   Ihailtavaa improvisointia sulla tarjottavien suhteen. Joskus vaan tahtoo olla kaappi (ja hedelmäkulho) niin tyhjä, että improvisointi ei auta ;)

   Poista
 5. Kivaa. Runotorstaista tuli siis perinne. Nyt sun Mai on jatkettava runotorstaita. Näinhän se taitaa olla, että ne jotka vähättelevät itseään tietyssä mielessä kuitenkin odottelevat niitä kehuja, tai ainakin kaipaavat niitä.

  Minä kyllä tunnustan siivoavani aikalailla ennen vieraiden tuloa, mutta muuten olen kuin Ellun kana, joten sitä sitääkin vähän siivota. Ei tätä "boheemielämää" kestäisi kukaan:) AB:lle rapsutuksia M-L ja kuorsaava Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa-aika-boheemina on joskus rankkaa, kun ainakin mulla siivottavaa kertyy yli tarpeen :) Eikä askartelukaan olen siistein harrastus, silppua ja sotkua syntyy, vaikka istuis paikallaan koko illan.

   Blogi rönsyilee kuin villiviini kesällä... askarteluista mäyräkoirien kautta koruihin ja runoihin. Yritetään pitää perinne voimassa, materiaalia kyllä riittää.

   Kauniita unia Ossille ja sulle :)

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)