perjantai 26. huhtikuuta 2013

Pienet ilon aiheet

Positiivisten ajatusten kasvattelua kannattaa harjoitella, kun sää kääntyi taas sateiseksi. Tiet ovat märkiä, koirat matalia ja Artulla on iho-ongelmia siitä johtuen. Eikä emäntää hirveästi aina innosta lenkin jälkeinen, hiostava pesuoperaatiokaan, joka on tehtävä. Tätä negatiivista ryöppyä vastaan nostan positiivisuutta seuraavalla:

-Kuraiset koirat odottavat kiltisti tuulikaapissa, kunnes kutsun ne kylppäriin.
-Ne myös tulevat, eivätkä lähde haahuilemaan ympäri asuntoa.
-Pesu onnistuu vuoroperiaatteella hyvin, olen havainnut jopa tunkua suihkun luo, mustasukkaisuudesta johtuen tietysti.
-Molemmat ovat oppineet tulemaan näyttämääni kohtaan, jossa suihkutellaan ensin takatassut ja minuun päin oleva kylki.
-Varsinkin Arttu osaa nostaa tassuja hyvinkin loogisesti: ensin sen verran, että pestään varpaat, sitten niin, että putsataan kainalot tai takatassujen kohdalla kalleudet ;)
-Kun toinen kylki on valmis, pyydän "käänny", ja kumpikin pyörähtää 180 astetta, toinen kylki minuun päin.
-"Arttu valmis" antaa luvan mennä pois suihkun alta, ja toinen tulee tilalle.
-Pesun jälkeen osataan väistää kylppärin ovelta jo pois, kun laitan lattialle kuivan pyyhkeen ja otan kuivattavat siihen yksitellen.
-Kun ensimmäinen koira on kuivattu, se istuu ovella, odottaa ja ampaisee vasta, kun sanon "Arttu vapaa".

Suihkun jälkeinen hepuli, toinen toisilleen annettu löylytys ja kilpajuoksu ympäri asuntoa on vailla vertaansa :) Viimeistään siinä vaiheessa tulee hyvä mieli siitä, että ulkona on märkä keli, mutta meidän pieni porukka saa olla nyt sisällä, asiat on hoidettu, varpaat kuivattu ja edessä hyvä ateria :)

Iloista viikonloppua kaikille!

20 kommenttia:

 1. ♥ Ihania koiruleita! Mukavaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Ihania ja raivostuttavia koiruuksia, vuorotellen, mutta se on elämää :)
   Samoin sinne mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Heh, meillä oli myös varsin automatisoitu pesuprosessi kahden koiran kanssa - se oli oikeastaan aika hassua, kun ne asettuivat automaattisesti jonoon ja sitten pesu eteni kuin liukuhihnalla. Kun Miralla oli kerran haava tassussa, mitä piti sitten suihkutella, niin Mauri istui silloinkin aina kuin tatti jonossa odottamassa vuoroaan, ja minä muodon vuoksi sitten suihkautin vähän mäyräkoiraakin. Ja kaikki oli tyytyväisiä :-)

  Positiivista (jos ei aurinkoista) viikonloppua teille, t. Laura ja Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo jonottaminen hoitotoimenpiteisiin on liikuttavaa :) Jos putsaan Bassen korvia, Arttu teputtaa ympärillä (palkkion toivossa), kunnes putsaan muodon vuoksi senkin nahkaläpsät ;)

   En muista, tykkääkö Mauri vedestä/uimisesta. Vai halusikohan se vaan muuten kaikki samat henkilökuntaedut kuin siskokin :)

   Iloa sinnekin viikonloppuun :)

   Poista
 3. Oijoi, pitäis varmaan Lemmyllekin opettaa "käänny" :D Hienosti A ja B osaa pesuhommat. Kumma juttu kun täälläkin suihkuttelusta ja etenkin kuivaamisesta on tullut koiralle rutiini. Samalla tavalla täälläkin kylppäriin tullaan ihan mukisematta ja pyyhkeen kun heittää lattialle niin Lemmy tietää että hetken aikaa joutuu nostelemaan tassuja ja oottelemaan jos tulis joku hyvä palkinto kun on nätisti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näytän koirille aika paljon kädellä tai sormella, mihin pitää mennä. Kääntyminenkin opittiin ihan helposti, kun piirsin sormella puoliympyrää koiran nenän edestä sinne päin, samalla kun sanoin "käänny".

   Eihän nuo kaikki jutut aina täydellisesti mene, mutta mitä rennompi itse on, sen mieluummin koiratkin toimii.

   Heh, meillä taitaa olla turhankin hyvä palkinto kannustimena, nimittäin sapuska ilmestyy nenän alle usein juuri kuralenkin jälkeen ;D

   Lemmy on oppinut hienosti, vaikka on vielä nuori poika ;)

   Poista
 4. Teil osataan käyttäytyä hianosti. Meil on viäl vähän opettelemista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me voidaan mieluusti lainata mein vääpeliä teille opettajaks... mut älkää sit sanoko, että me ei varotettu!!

   -AB-

   Poista
 5. Pienet ilot on parhaita iloja! Sulla on hieno elämänasenne, kun jaksat huonoilla hetkilä etsiä ja löytää noita elämän pieniä piristyksiä.
  Aurinkoista viikonloppua ja paljon pieniä iloja!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilot on joskus kiven alla, mutta pakko ne on yrittää sieltä kiskoa esille, jos haluaa nauttia elämästä edes vähän :)

   Mirkku on yksi pieni iloisuus, aurinkoa teille viikonloppuun <3

   Poista
 6. Anonyymi26.4.13

  Ihmettelin isosti vähän aikaa sitten. En ollut pessyt Nelliä pitkään aikaan ja aiemmin suihkua vältellyt neitonen oli kauniisti paikoillaan ja nosteli jalkoja suosiolla. Sain hinkata oikein kunnolla. Taisi "tauko" tehdä hyvää, tai sitten Nelli hiffasi että tästäpä tulee hyvä olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usko tai älä, mietin juuri samaa tänään, että kun nämä kurakelit alkoi talven jälkeen, ekat pesut meni ihmeen hyvin, vaikka välissä oli pitkä talvi :) Ja varmasti tuleekin kiva olo, kun saa kutisevat kurat pois masusta. Luulenpa, että pyyhkeellä kuivaaminen onkin sitten jo ihan kivaa, huomiota koiralle :)

   Poista
 7. Anonyymi26.4.13

  Aih, kyllä Palvelijattarellekin kelpais noin hieno käyttäytyminen. Osaan toki olla melkein yhtä fiksu tassujen huljuttelun ajan, mutta ennen paljuun joutumista on ihan pak-ko tassuella ympyrää suihkuhuoneen kaakeleilla kuratassuilla ja hieroa kylkiä seiniin ; )
  Suihkuttelun jälkeen minut kääräistään isoon pyyhkeeseen ja kuivataan. Siitä kun pääsen vapaaksi nelistän miljoonaa ja pistän matot rullalle. Se on tassupesun hauskin osuus ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai-jai, siitä kuratassuttelusta keskustelette varmaan vielä monta kertaa ;)
   Sanoitko palju... yritin aikani sitä, että eteisessä on vesivati, johon laitan Artun tassu kerrallaan. Mutta se meni niin tiiviisti kylkimyyryä pitkin seinänvieriä, tuli liian monta tahtojen taistelua, että nykyisin isot kurat suihkutellaan kylppärin lattialla, pienet tomut pyyhitään eteisessä märkään rättiin.

   Tassupesun jälkipyykki on koirien mieleen, rullaa mattoja vaan sydämesi kyllyydestä ;))

   Poista
 8. Todella hienosti olet kouluttanut pojat, tuohan toimii kuin kuulopuheiden mukaan armeijassa. Vilikin on melko kouliutunut tuohon tassunpesuoperaatioon, ja kun käytän aina samoja sanoja, niin tulemme kielellisestikin hyvin toimeen.
  Viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt jo häkellyn kehuista, kun minun koulutukseni on toisinaan tainnut olla juuri sen kuulopuheiden mukaisen armeijan tasoa... mutta kylläpä nuo ovat oppineet enemmän hyvällä kuin hermoilulla, joten ilmeisesti ollaan myös päästy yhteisymmärrykseen :)

   Vilillä on tassu-massukarvoja vielä enemmän, siinä joutuu operoimaan suihkun kanssa menemmänkin märällä kelillä. Vili ymmärtää kyllä viksuna koirana sun sanat, eri asia on, tahtooko koirapoika aina olla ymmärtävinään :)

   Wochenende!

   Poista
 9. Hienolta kuulostaa teidän touhut :) Itsellekkin tekisi hyvää tällä hetkellä opetella ajattelemaan vähän positiivisemmin, kun tuntuu että itse negatiivisuuden ilmapiiri pyörii minun ja koirien ympärillä tällä hetkellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin just lukemassa blogissasi kuulumiset, enkä ihmettele, jos alavireisyys tahtoo ottaa vallan. Sulla on kurjia vastoinkäymisiä koirien terveyden ja harrastusten suhteen. Epäreilua, että koiranomistaja, jolla on energiaa aktivoida koiria, ei voi sitä tehdä...

   Paranemista ja muutenkin hyviä uusia kokemuksia teille kevään myötä!

   Poista
 10. Tervehdys Mai. Myönteisyyttä on pakko yrittää viljellä. Silloinkin, kun kaikki myönteinen tuntuu paenneen nurkan taakse:) Ihanasti AB tottelevat. Taidankin lähettää Ossin sinulle kertausharjoituksiin:) Terkkuja M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka. Odota. Vapaa! Tästä se lähtee ;D)
   Ossi voi tulla testaamaan, olenko pomo, vai luulenko vaan ;)

   Täytyy todeta vielä, että tuo edellä hehkuteltu käyttäytyminen onnistuu vain häiriöttömässä tilassa, kuten muutkin opetetut asiat...

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)