sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Bassen siivoussunnuntai

Kyllä me koiratkin osataan auttaa siivoomisessa. Emäntä yritti hypätä moppauksen yli tänä viikonloppuna, mutta kun me Artun kanssa autettiin, ottihan se lattiarätin esille ;)

Toi Artun vatta on niin herkkä, että melkein vaan kun sitä päin näyttää jotain sopimatonta ruokaa, se on jo ruikulilla. Mä väitän, vaikka puoliks terrieri olenkin, että mäyräkoiran maha kyllä kestää kanankoivet, joista myyntipäivä on jo menny ohi! Eihän me sitä myyntipäiväystä syöty, vaan ne koivet. Ja ne oli hyviä.

Artun maha oli varmaan tosi kipee, kun se kehtas kyykistyä melkein emännän edessä siihen matolle! Pari kertaa se ensin ulvahteli ovella, mutta kun emäntä on hidas ja sen täytyy aina tehdä sata pikkuhommaa matkalla olkkarista eteiseen, ei Arttu sitten jaksanutkaan odottaa. Ensin se suunnisti takaovelle, ajatteli kai, että sieltä pääsee aina nopeemmin ulos, mutta sitten se vaan tapahtu.

Emäntä jätti meidät sitten lenkin jälkeen oman onnemme nojaan, tuli vasta neljän tunnin päästä kotiin. Pakko sen oli jo ulko-ovella haistaa, mitä oli taas tapahtunu. Matto oli mennyt jo niin pahaks, että tarvittiin lattiarätti (joka lensi vähän myöhemmin roskiin), ja suihkuttelu kylppärin lattialla ennen pesukoneeseen tunkemista. Päästiin toisen kerran tänään pitkälle lenkille, mutta ei Artulla mitään hätää siellä ollut.

Nyt me vaan mietitään, käytämmekö jatkossakin mattoja hyväksemme, kun haluamme nuuskutella useammin kevätsäätä. Kun ovella notkuminen ei aina tuota tulosta.

Tosin, emäntä kyllä sanoi, että kuuli sillon aamulla Artun äänestä, että sillon oikee hätä. Olis sit nopeempi, mokoma nainen.

Nyt mä päätin testata, kuinka säikky emäntä on. Kun en päässy sohvalle, menin tähän mun taittopatjalle kerälle ja rupesin murisemaan. Ihan vaan silleen monotonisesti, kun ei emännän sävelkorvalle kannata mitään nuotteja tapailla. Vähän aikaa se jakso tuijottaa tietokonetta, mutta mun mielestä sitä nauratti. Yritti muka peittää kädellä suunsa, mutta näin, että silmänurkka nyki. Ja mä lisäsin kaasua! Ei auttanu.

Mukavaa maanantaita kaverit, taidan torkahtaa. Pyykkikone jatkaa työtään, meillekin tuli siivouspäivä!

- Basse -

14 kommenttia:

 1. Onpas teillä ollu kiireiset päivät! Ootte juoksuttaneet emäntää ihan urakalla. Pysyypähän vetreessä kunnossa ja skarppina!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vetreetä tuosta ei saa, mutta yritämme parhaamme ;)

   Poista
 2. Meilläkin Ossi auttoi siivoomisessa. Se siivosi mun villasukan jonnekin, salaperäiseen paikkaan. Eikä ole vieläkään löytynyt...Tosin siivous oli vasta tänään, että ehkä se sukka löytyy ja onneksi puikoilla on jo tulemassa uudet.. Terveisii ahkerille siivouspojille, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sukka löytyy ilman ylimääräisiä tuuletusaukkoja :)

   Poista
 3. Voi, Arttu on sitten yhtä herkkämasuinen kun Tiitu! Mitään erikoista ei voi antaa, heti tulee jotain oireita:(
  Hyvä, että autoit siivoomaan:)
  Kiitos siitä sydäntervehdyksestä, emäntä on ollu vähän hitaalla ja laittoi vasta eilen blogiin.
  Mukavaa vapun odottelua:) Muiskut;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkkiä on nämä masut, mutta yritetään kestää :)
   Iloista vappua! Muisk <3

   Poista
 4. Teil on haisupäivä, mut onneks ei Artun vatta ollu pidempään kipeenä. Mattoja tulee ja menee. Me ymmärretään. Meilläkin sattuu ja tapahtuu, juu.

  Ilosta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei enää kovin isoja mattoja käytetä. Liukumaton pohja ja konepestävyys ovat kriteerit!

   Vappen!

   Poista
 5. Anonyymi29.4.13

  Noin meidän karvaiset kaverit pitää emännän varpaillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, yölläkään ei uskalla vaipua sikiuneen, koska taas kuului ykä-ääniä...

   Poista
 6. ♥ :) Mukavaa Vappua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloista Vappua sinne, myös sille tassukaverille :)

   Poista
 7. Kuullostipa tuo kirjoitus niin tutulta... Hauskaa Vappua koko teidän poppoolle!

  Pimun ja Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä kokemuksia ei mielellään jakaisi muiden kanssa, mutta kohtalotovereita riittää...
   Iloista Vappua!

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)