keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Meri tuli lähelle

Olen aina rakastanut merta, vain haaveillut asuvani joskus lähellä sitä. Nyt katson hotellin ikkunasta suoraan merelle, joka tummenee illassa. Iso valkoinen laiva lipuu hitaasti ohi, kaksi pientä majakkaa on jo syttynyt vilkuttamaan, lokit kirkuvat... 

Matkalaukkuelämä ei ole yhtään hassumpaa näin väliaikaisesti. Tosin ne viiden hengen makuusalit viime viikolla nostattivat etukäteen hiukan paniikkia, mutta kokemus oli loppujen lopuksi aika mainio. 

Takana on taas kaksi ympäripyöreää työpäivää. Suljen läppärin ja antaudun unten maille. Oma koti häämöttää päivä päivältä lähempänä. Avaimen saan jo perjantaina.

Ja meri on sitten uudessa kodissakin ihan meitä lähellä... Olen niin kiitollinen kaikesta.

16 kommenttia:

 1. Heti kosketti tuo viimeinen lause. Pidän arvokkaana sitä, että huomataan olla kiitollinen. "Kaikkea" pidetään itsestään selvänä, mutta kiitollisuudelle on kyllä aihetta enemmän, kuin äkkipäätä osataan ajatellakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullut merenrantahuvilaa, ei omakotitaloa ja hedelmätarhaa. Tuli niin paljon pieniä palasia unelmoiduista asioista, että olen ylikiitollinen :) Huomaan myös ilokseni, että olen aika sopeutuvainen, ikäni "maalla" asuneenakin. Aika näyttää, koska alkaa kitinä tästä hulinasta. Mutta ainahan voi mennä sinne rannalle tai vetäytyä oman kodin rauhaan. Pienen, pienen kodin ;)

   Poista
 2. Anonyymi29.5.13

  Onnea uuteen kotiin! Meren läheisyys on todella hieno juttu. Jotkut rannikolla asustelevat valittavat tuulesta, mutta ei se minua eikä Palvelijatarta yhtään haittaa. No, nykyisin joudumme kyllä kävelemään melkoinen matka päästäksemme merenrantaan. Palvelijattaren suuri unelma olisi asua rantatalossa.

  Kaikkea hyvää sulle ja porukoillesi. Kesäkin näytti tulleen, joten nyt vain nautitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuli on kiva, koska meillä emäntä ei kestä kesällä kuumuutta! Eli taas yksi iloinen yllätys :)

   Kesä tuli ja kesä ON just nyt! Nautitaan siitä joka tassulla :)

   Poista
 3. Haa, sama täällä, meri on kiehtova elementti. Sitä pitää päästä Räpsööseen katsomaan tämän tästä, kesät talvet! Varsinkin syksyn raivoava meri on kiehtova, vaikken syksystä muuten pidäkkään. Onneks toi matkalaukkuelämä alkaa sulla pian olla takana, ja pääset neuttimaan oman kodin rauhasta. Onnea siis uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Suomessa on merenrantoja senkin verran. Ja sisämaassa nautitaan tuhansista järvistä :)
   En taida osata enää asettuakaan, kun viikon tarvittavat kulkee laukussa mukana. Ainakin oppii suunnittelemaan muutaman päivän eteenpäin ;)

   Poista
 4. Wou, kuulostaa ihanalta ja mielenkiintoiselta! Odottelen täällä into piukassa lisätietoja muutoksista. Until then.. voi hyvin ja nauti kaikesta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisätietoja varisee vähitellen kesän mittaan ;) Jos nyt raaskimme pysyä poissa meren rannoilta =D

   Poista
 5. Onnea sinne uuteen kotiin ja onnea uuteen työpaikkaan, terkkuja M-L ja Ossi. Poitsuille rapsutuksia, sitten kun näet ne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirapojat varmaan vielä tunnistan, kun taas näen ne, mutta uuteen kotiin kävelen sisälle ensimmäistä kertaa ja se on sitten siinä :) En ole nähnyt edes kuvia sisältä, mutta luotan siihen, että sinne me koirien kanssa sulloudumme ja pistämme hetkessä paikan näköiseksemme :D

   Sain mielenkiintoisen kommentin eräältä stadilaiselta, jolta kyselin koirahoitoloita ensi viikoksi. "Ei KUKAAN käytä sellaisia, ne on ihan p..."
   No hyvänen aika, jättävätkö ne sitten koiransa kotiin virumaan, vai onko täällä(kin) kaikilla vahva verkosto ympärillään.

   PS: kumma juttu muuten, kun jokainen niistä hoitoloista joihin soitin, alle sadan kilsan säteellä, oli kumminkin täynnä...

   Poista
 6. Kaikkea hyvää elämääsi, jossa taitaa olla aikamoisia muutoksia menossa.
  Olen aikaisemminkin tainnut kirjoittaa, että ihailen elämänasennettasi, mutta sanon sen nytkin. Kaikki ihmiset eivät osaa olla kiitollisia koskaan.
  On lahja osata nähdä hyviä asioita elämässään ja sinulla ilmiselvästi on tuo lahja.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä yllätti kyllä melkoisesti muutaman väsähtäneen vuoden jälkeen :) Maalta kaupunkiin, pienestä yrityksestä suurempaan työpaikkaan, erakoitumisesta vilinään. Ja se meri, se on täällä kaikkialla =)

   Tiedän ehkä, mitä tarkoitat ihmisillä, joille ei riitä mikään. Mutta tiedän myös, miltä menetykset tuntuvat, tai kun matto kiskaistaan jalkojen alta. Siksi tuntuu niin uskomattomalta, että saa lahjaksi näin monta uutta asiaa yhtä aikaa, samassa paketissa.

   Kiitos kauniista sanoistasi, toivon ainakin että elämä olisi kasvattanut ja antanut ihan muita kuin itsekkäitä lahjoja.

   Poista
 7. Anonyymi3.6.13

  Olen lapsena kaikki kesät viettänyt meren äärellä mutta mikä ihme siinä on että järvet vetoaa paljon enemmän kuin meri. Ehkä meren "äärettömyys" vastaan järven vastarannan näkyvyys on se pointti. Toivottavasti vähän raotat uutta elämääsi :)

  Minullapa oli koira hoitolassa viime viikonloppuna (noh, minähän muutin maalle ja stadilaisuudesta on aika pitkä aika) ensimmäistä kertaa. Hyvin meni Nellillä, ei neiti mököttänyt kotiin tuotaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järven rannalla on ihan oma tunnelmansa, se on kotoisa siinä kun meri on avara ja mukaansa tempaava :)

   Hyvä Nelli, rohkea tyttö voi olla vähän hoidossakin, se voi olla mukavaa vaihteluakin.

   Basse stressaa paljon enemmän muutoksia, pitää tehdäkin postaus aiheesta, niin eri tavalla nuo kaksi suhtautuvat uusiin asioihin.

   Olen kovastikin miettinyt, miten saisin otettua kameran mukaan, kun viikon päästä alamme koirien kanssa taas yhteisen elämän ja lenkit :) Niiden avulla on helpompi kertoa kuulumisia.

   Poista
 8. Helteistä kesäkuun alkua:)
  Sinäkö muutat!? Onnea uuteen kotiin ja työpaikkaankin! Onko pojat olleet jossain hoitolassa nyt? Pojille muiskut ja rapsutukset:)
  Tiitu ei päässy hoitolaan, kun oltiin reissussa, sille tuli hoitaja kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pojat on olleet viikkokaupalla hoitolassa, viikonloput kotona. Ensi maanantaina olemme taas kokonainen perhe :I
   Kotihoitaja on paras, mutta niitä ei tässä reissurallissa voi ajatella, kun piti nimenomaan saada koirat pois kotoa täksi viikoksi...

   Tiitulle kesäterkut ja rapsutukset :)

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)