perjantai 21. kesäkuuta 2013

Villi juhannusaatto

Lyhyesti listattuna tänä juhannusaattona:

-Arttu ajoi takaa hevosta (koira luikahti irti uusista valjaistaan ja ajovietti laukesi saman tien, kun se näki tarhassa juoksevan hevosen)
-teimme tunnin metsälenkin toisen hevosen kanssa; kukaan ei jahdannut ketään
-olimme piknikillä kertakäyttögrillin kanssa, joka ei ensin halunnut syttyä, ja lopuksi oli kova työ saada se sammumaan ja jäähtymään ilman vettä (hiekka on hyvä apukeino)
-Basse on aivan puhki 7 tunnin liikkeellä olosta ja ulkoilusta
-olemme kaikesta huolimatta ehjiä ja menossa kohta nukkumaan ;)

Ihanaa juhannusta kaikille!

14 kommenttia:

 1. Onpa siellä ollut sattumuksia:)
  Hauskaa juhannuksen jatkoa sinnekkin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listalta unohtui vielä kertakäyttögrillin pohjan pettäminen. Eli kannattaa ottaa todesta varoitukset siitä, että grilli pitää sytyttää ehdottomasti palamattomalla alustalla.
   Jäsenet hellinä vietämme oikein laiskaa juhannuspäivää ;)

   Poista
 2. Anonyymi22.6.13

  Villiä on ollut :) - onpas Arttu rohkea kun hevosen perään lähti. Nelli olisi vetänyt järkyttävän haukkukohtauksen ja perääntynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun nostin Artun hevosen turvan kohdalle, koira käänsi pään mun kaulaa vasten ja potki peloissaan. Mutta heppa oli lempeä ja olis halunnut vaan puhaltaa lämmintä ilmaa koiran naamalle :))

   Poista
 3. Onpa teillä ollut hurja päivä! Onneks tuollaista ei satu ihan joka päivä. Tänään teillä on ollut todellakin ansaittu lepopäivä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Levätty ollaan, koirat on aivan taju kankaalla.
   Ensi kerralla otetaan paremmat valjaat, ettei kivan tallireissun sirkusosuus toistu!

   Poista
 4. Anonyymi22.6.13

  Ai, apua, tosi hurja mitä menoa siellä ollaan pidetty! Kuulostaa vaaralliselta, hevosen kaviot tekevät pahaa jälkeä, vaikka hevonen ei tarkoituksella potkaisisikaan. Juu, valjaat on oltava hyvin istuvat ja niiden olisi parasta pysyä päällä. Mäykky on kyllä taitava pujottautumaan valjaista irti, nimimerkki pariin kertaan kokenut ; )
  Sujuvaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulin, ettei Arttu osaa pujotella valjaista pois, se on ollut Bassen heiniä. Mutta ehkä Artulla ei ole ollut aiemmin tarpeeksi hyvää syytä... Totta puhuen, ne uudet valjaat oli aivan hepposet. En nyt kehtaa mollata täällä, minkä merkkiset olivat, mutta joko ostin liian isot tai sitten ne ei ole mäykyn kestävät!
   Kesäistä pyhäpäivää sinne :)

   Poista
 5. Olipas teillä grillaukset ja ajot. Hevonen on melkein niitä ainoita eläimiä, joista Ossi ei ole kiinnostunut "ajomielessä".Onnistuin totuttamaan sen aika pikkupentuna heppoihin, kun raahasin sitä tallille muutamaan otteeseen. Sitten tuossa naapurissakin oli laitumella hevosia moneen otteeseen eikä Ossi ollut niistäkään kiinnostunut, onneksi. Mukavaa juhannusviikonlopun jatkoa, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arttu on suhtautunut hepoihin parina kesänä oikein hyvin. Mutta laukkaava heppa oli sille liikaa :/ Mutta jatkamme tallireissuja, kun nyt siihen on mahdollisuus, paremmilla valjailla ensi kerralla.
   Hienoa, että Ossi on päässyt tallopojaksi jo pentuna :) Jokos teidän tienoilla on niitä uusia hepoja laitumella?
   Iloista viikonvaihdetta!

   Poista
 6. Voi ei! Meilläkin on nähty pannoista ulospujottautumista, sitten Alphonsen tyyliin on noustu seisomaan takajaloille, otettu nopeasti tiukka takakeno ja nykäisty itsensä vapaaksi - ja ei kun jäniksen perään.

  Aina ei voi, eikä ehdi ennakoida kaikkea. Onneksi mitään onnettomuutta/vahinkoa ei kuitenkaan päässyt tapahtumaan. Mutta ovat nuo aina vähän sellaisia tilanteita, että sydän alkaa väpättää miten sattuu, kun kaikki katastrofin ainekset keikkuvat ilmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsesyytökset on ihan ruhtinaalliset, vaikka mitään ei tapahtunutkaan. Ainakin hävettää, että taas MUN koirat järjestää härdelliä...

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)