perjantai 21. kesäkuuta 2013

Tilaa kaikille

Tänä aamuna etanoista ei ollut jälkeäkään! Miten niin hitaat otukset ehtivät kadota 8 tunnin aikana jäljettömiin, kun illalla koko tienpientare kuhisi... tai no, oli aivan täynnä kotiloita.

Koirat leikkivät sisällä keskenään huomattavasti enemmän kuin ennen! "Leikkiminen" on Artun puolelta alistamisen sävyttämää, mutta kyllä joukkoon mahtuu mäyräkoirien pystypainia, petin ravistelua, leluista nahistelua ja hetkittäin myös kaulat ristissä makoilua, jota en ole nähnyt noilla koskaan aiemmin.

Puolta pienempään tilaan ahtautuminen on merkinnyt muutamien huonekalujen luovuttamista eteenpäin (lainaksi, varastoitavaksi tai omaksi) ja häkkivaraston täyttymistä laatikoilla, joissa lukee "keittiö", "askartelu" tai muuta ennen niin tärkeäksi luokiteltua.

Pienessä asunnossa piti keksiä muitakin keinoja, että tila riittää kaikelle tarpeelliselle. Niinpä emännälle ostettiin parvisänky, jonka alla on yksi lipasto, tietokonepiste ja työtila. Oikea minitoimisto, mutta ajaa asiansa.

Tila-asioista vain pieni aasinsilta siihen, miten tässä uudessa kodissa tuntuu olevan kuitenkin enemmän tilaa kuin entisessä! Kun pujottelen itseni parvisängyn alle minitoimistooni ja teen töitä tietokoneella, koirat painivat keskenään pitkän tovin "olohuoneessa". Tänään sitten kokeilin, muuttuvatko ne takiaisiksi, jos menenkin sohvalle läppärin kanssa. Heh, koirapaini jatkui, eikä kukaan kaivannut minua :) Olinko siis ennen liian kaukana laumasta, kun välimatka oli useita metrejä... Myönteinen muutos, koska tässä kämpässä ei pääsisi mäyräkoiratuijotusta ja loputonta kerjäämistä pakoon kuin parvisängylle.

12 kommenttia:

 1. Mai :)

  Nyt onkin taas niin paljon luettavaa, että tässähän tämä päivä menee kun kahlaan läpi näitä sun postauksia - ja muidenkin, tietty :)

  Isoja muutoksia teillä, kaikille kolmelle. Hauskaa lukea, miten elämä asettuu takaisin uomiinsa, vaikka maisemat ovatkin muuttuneet :) Näppärät naiset ja sinnikkäät koirat pärjäävät aina! =)

  Iloista Juhannusta ja AB-yksikölle rapsut ja pusut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukemaan :) Istut mukavasti (mieluummin pari mäyräkoiraa vieressäsi) ja aloitat kirjaston kahlaamisen ;)

   Mukavaa ja hauskaa juhannusta myös AA-osaston väelle :)

   Poista
 2. Anonyymi21.6.13

  Onnea uuteen kotiin ja superhienoa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Samoin teille, nauttikaa hienosta kesäviikonlopusta.

   Poista
 3. Mukavaa juhannusta meren rannalle, täältä lammen rannalta. Kiva kuulla, että AB ovat mukavasti sopeutuneet kerrostaloon. M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AB tuntuu olevan aika joustavaa rotua ;)
   Ihanaa - ja turvallista! - juhannusta teille ja Ossille myös.

   Poista
 4. Sadekuuron ropinaa,
  pottujen porinaa,
  hyttysten ininää
  ja karvakuonojen vikinää.
  Aurinkoista juhannusmieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanuus, saimme ihan oman runon =)
   Kaksi ensimmäistä säettä on vielä toteutumatta, mutta vielä ehtii ;)
   Aurinkoa teillekin, kyllä juhannus on siellä, missä tekin.

   Poista
 5. Sulla onkin siellä jännät paikat, kun saat koko ajan tehdä uusia havaintoja koirista. Kestää varmaan vähän aikaa, ennen kuin arkirutiinit muotoutuvat lopulliseen muotoonsa uudessa kodissa. Hassut, ihanat, korvaamattomat koirat!
  Iloista juhannusta teille kaikille!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanotaan, että koirilla kestää parikin kuukautta sopeutua uuteen paikkaan. Yritänkin aina muistaa sen, kun karvakorvat käyvät hermoille...
   Koirat ovat tosissaan korvaamattomia :)
   Ihanaa juhannusta sinnekin :)

   Poista
 6. Mukavaa juhannusta ja kivoja lenkkeilyjä sinne uusiin maisemiin!
  Muiskut pojille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusia polkuja riittää enemmän kuin tänä kesänä jaksamme edes tutkia.
   Muiskaukset Tiitulle, meiltä kaikilta :)

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)