tiistai 31. joulukuuta 2013

Meidän vuosi Artun sanoin

Isken tassuni näppiksille, koska emäntä on keskittynyt syömään chilimaustettuja pähkinöitä ja juomaan kuplivaa Bonaquaa. Vuosi vaihtuu ennen kuin se tokenee kertomaan yhtään mitään.

Meidän vuosi ei ollut tylsä. Vaihdoimme kaupunkia, saimme uuden kodin ja lenkkipolut ja sitten Basse muutti vielä kerran.

Olimme Bassen kanssa tänä vuonna aika usein hoidossa. Meitä on hoidettu hyvin ja paljon emännän työkiireiden vuoksi, vaikka emme tietääksemme ole olleet kipeitä. Vain vailla emäntää aina välillä. Siksi varmaan ne kivat ihmiset veivät meidät omaan kotiinsa.

Bassen muuton jälkeen mulle keksittiin uusia harrastuksia: agility, Karva-Kaverit, Dobo-pallo, näyttelyt... Metsälenkillä hypellään nykyisin kaatuneiden puiden yli, kiipeillään hankalia mäkiä ja välillä joudun pönöttämään vasemmalla sivulla... Joudun kiikkumaan myös silityslaudalla! Ennakoidaan kuulemma jotain keväällä ilmestyvää näytelmää. Höh. Ei niitä tuomarin kommentteja mun mielestä kannata niin vakavasti ottaa. Mulla on vetävä askel, jos niin haluan. Siellä kehässä tykkäsin töpöttää lyhyemmin, se siitä.

Kaiken kaikkiaan olen vuoteen kovin tyytyväinen. Emäntäni on paras maailmassa. Meillä koirilla on vain yksi emäntä, muistakaa kamut se aina. No, Basselle niitä emäntiä on kertynyt jo kolme, vaikka se on vielä ihan kakara, mutta se onkin aina ollut sellainen lellivauva...

Raketeista en tykkää. Viime vuonna pistelin ulkona nokka maassa eteenpäin. En edes vilkuillut raketteja, vaikka emäntä houkutteli! Mutta elokuussa täällä uudessa kodissa sattui niin, että ihmiset oli kai katsoneet kalenteria väärin. Luulivat, että on uusi vuosi ja posauttivat kovat ilotulitukset päälle! Keskellä kesää!! Minä säikähdin, enkä vieläkään tykkää raketeista. Tänään iltalenkillä olisin halunnut emännän syliin, tein kakat ihan heti kun pääsimme ulos ja yritin päästä heti takaisin kotiin. Emäntä jatkoi vaan matkaa ja tunki aina välillä nameja mun suuhun... Vähemmästäkin rakettipelko unohtuu hetkeksi. Nyt olen jo puoliunessa sohvalla, emännän kylpytakin päällä...

Iloista uutta vuotta koirakamuille ja emännille, Basselle ja sen uusille ihmisille!Yours,

Sir Arthur


20 kommenttia:

 1. Teil oli tapahtumien täyttämä vuosi. Hyvin taaplasitte!

  Oikein upeaa ja uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taaperretaan säihkysäärin ;)) tämä vuosi yhtä reippaasti.

   Iloa uuteen vuoteen teillekin, upeat tuulipojat!

   Poista
 2. Oikein mukavaa vuodenvaihdetta teille kanssa. Teillä on ollut paljon tapahtumia sisältävä vuosi. Kivoja tapahtumia. No, Bassen muutto oli varmaan emännän kannalta ensin ikävä, mutta kaikkeen tottuu. Iloista vuoden vaihtumista, äläkä kuuntele rakettien paukkumista. Täälläkin paukkuu aikaslailla. Olimme tuossa Ossin kanssa ulkona ja pauke oli jo melkomoinen. Ossi vaan kerran kääns päätään ja ilmeisesti ajatteli, että hirvenmetsästys senkus jatkuu:) Terveisii M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ossi on kyllä ihailtavan tyyni herra, jos ei piittaa paukkeesta :)
   Toivomme teille iloa uuteen vuoteen, itsellemme ehkä hiukan rauhallisempaa tahtia kuin kuluneena vuotena ;)

   Poista
 3. Hyvää yötä Artulle ja emännälle sekä Onnellista Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hienoa uutta vuotta sinullekin :) Kiva kun käyt meitä moikkaamassa!

   Poista
 4. Anonyymi31.12.13

  Kyllä on ollut paljon tapahtumia vuoden aikana. Toivottavasti myös uusi vuosi tuo mukanaan kaikkea kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloista uutta vuotta myös Nellille ja emännälle. Sellaista toivomanne mukaista yhdessäoloa ja eloa :)

   Poista
 5. Voi Arttu, ymmärrän sinua oikein hyvin itä raketteihin tulee. Onneksi selvisit tästäkin vuodenvaihteesta ehjin nahoin ja mielin, toivottavasti. Olet taas vuotta viisaampi, kohtahan sinulla jo synttäritkin pilkistelee. Ilosta ja luisevaa uutta vuotta ja emännälle terkkuja.
  Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieli on ehjä, nahka samoin :) Pauke kesti suunnilleen 8 tuntia, siihen lisäksi muutama hajalaukaus. Arttu tottui ihmeen pian paukutukseen ja halusi leikkiä ja syödä luuta. Tänä aamuna tosin tuli hiukan arastellen ovesta ulos, mutta reipastui saman tien, kun huomasi, että rätinä ei ala saman tien, kun tassunsa ulos pistää ;)
   Ihanaista uutta vuotta Kaisalle <3

   Poista
 6. Ihanaa vuotta 2014 myös teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin teidän iloiselle laumalle :)

   Poista
 7. Teidän vuoteen on mahtunut monia muutoksia, mutta varsin selväjärkisinä näytätte niistä selvinneen. Kurjaa kuitenkin, että vuoden pitää aina päättyä moiseen paukutteluun, kun Arttu ei siitä tykkää. Mirkku ei ole paukuista millänsäkään, neiti ei eilen huomannut koko asiaa vaan pureskeli tyytyväisenä luutaan.
  Toivomme tälle uudelle vuodelle paljon iloisia elämyksiä ja levollista mieltä!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tämä oli alkaneen vuoden paras kommentti ;)) selväjärkisinä muka =D

   Artun kohdalla näytti onneksi illan mittaan siedätys toimivan varsin hyvin. Ulos meneminen oli jännittävää, mutta sisällä toimi radio hyvänä taustaäänenä, ja luu maistui täälläkin paukuttelusta huolimatta. Alku näytti siis pahalta, kun edellisinä iltoina poksahdelleet raketit saivat Artun lenkillä pois tolaltaan. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin, viime vuosikin :)

   Mirkulle ja emännälle myös iloista uutta vuotta <3

   Poista
 8. Kyllä teillä olikin tosi paljon tapahtumia ja oikea muutosten vuosi!
  Nuo paukuttelut on kyllä inhottavia, ei tuo Tiitu näyttänyt kovasti pelkäävän, vaikka sattui tuolla iltalenkillä muutamia paukkuja aika lähelle. Kotona katsottiin ikkunasta naapurin paukutteluja.
  Iloista ja reipasta uutta vuotta muiskujen kera<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiitu on oikea rohkimus :) Arttu ei hätkähtänyt pentuna ja aiempina vuosina kovia ääniä. Yksi pelästys voi pilata ainakin hetkeksi hyvänkin rohkeuden.
   Reippautta teillekin, muiskut Tiitulle <3

   Poista
 9. Paljon mukavia, onnellisia ja hauskoja hetkiä teidän pesueelle tänä alkaneena vuonna 2014!

  Typyn emäntä

  VastaaPoista
 10. Kaikkea hyvää alkaneeseen vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin teille kaikille :)

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)