tiistai 25. maaliskuuta 2014

Rauha maassa

Arttu on napostellut viikon verran Serene UM -tabuja, suuri kiitos vinkistä HooPeelle! Johtuuko sitten juuri noista luontaistuotteista vai mistä, mutta Sir Arthúr on rauhallisempi kuin ehkä ikinä. Ei mikään flegu tai masis, mutta seesteinen, tasapainoinen, sopivan iloinen ja vilkas, leikkisä, mutta se hermostuttava hinkuminen ja sähellys on poissa. Ja mikä parasta: naapuri tiesi kertoa, että viime ja tällä viikolla ei ole kuulunut ulvomista :)

Analyysini mukaan tyttökoirat sekoittivat talvella Artun pään. Mutta jotain kummallista on tapahtunut, koska myös lenkit sujuvat nykyään paremmassa yhteisymmärryksessä kuin koskaan. Otin käyttöön pisimmän fleksimme, ja silti Arttu teputtaa välillä vierellänikin. Useimmiten se menee edellä, mutta enää harvoin fleksi kiristyy. Välillä koira kurkkaa minua olkansa yli: "Tuletkos perässä." Remmiräyhääminen on lähes historiaa. Vain erittäin ärsyttävät tyypit saavat kuulla kunniansa ;)

Näihin iloisiin uutisiin päätämme tänä iltana, hyvää yötä blogikoirat omistajineen!

14 kommenttia:

 1. Auttaisikohan meilläkin remmiräyhäämiseen nuo tabut? Tai sitten mä lähetän Ossin sulle pariksi viikoksi ja mä otan Artun:) Kauniita unia Artulle ja sulle. Ossi jäi eilen illalla jostain syystä alakertaan ja sitten se alkoi pitää hirveää haukkua, joten hain sen peiton jota herra tietty seurasi. Sillä välin, kun minä kävin vessassa Ossi suoritti tutkimusretkeä meidän makkarissa, mikä tietty ärsytti mun miästä, joka yritti saada unta.(oma vika, kun jäi ovi auki). Terkkuja vielä, M-L ja Ossikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remmiräyhy lähti jo ennen tabuja :) Muutettiin vaan kaupunkiin ja lähetettiin Basse maalle... no, jotain vahtimista se räyhy osaksi oli, nyt on ilo mennä lenkille, kun ei tarvi joka mutkassa hermoilla.

   Voisi olla mielenkiintoinen viikko Ossin kanssa :) Eikä sinänsä hassumpi idea, mutta mahtaisko viikko riittää... ? =D

   Makkarissa retkeilevä koira ei ole ärsyttävä, että terveisiä vaan miähelle :) Mutta aikamoinen vetovoima on siinä Ossin peitossa. Hassu Ossi, kun ei tullut ilman houkutuspeittoa ylös :)

   Kauniita unia sinnekin, Ossille rapsutuksia, kun aamu koittaa.

   Poista
 2. Olen myös todennut, että niissä tabuissa on jotain tehoa. Wuppe selvisi vuodenvaihteesta ihan iisisti, mutta nyt kun toisinaan ulkoa kuuluu kova pamaus, niin Wuppe älähtää heti siihen ja on ns. hermona. Elikkä joulun jälkeen alkaa Wupella taas tablettikuuri.
  Muistaakseni niitä tabuja pitää hitaasti vähentää, kun lopettaa, vaikka kuinka ovatkin luonnonlääkkeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta, lopettelen niiden käytön sitten puolikkailla, jos ovat niinkin "vahvoja". Tosin viikonloppuna jo pidin taukoa, enkä ainakaan huomannut mitään muutosta koirassa. Pitkät lenkit tietty teki asiansa. Toivon, että koira saisi noista apua mielenmalttinsa kanssa ja voisi jatkaa sitten ilman tabletteja, kun on saanut parikin viikkoa niiden avulla hyviä kokemuksia yksinolosta. Eiköhän noi stressaamiset ole usein sellainen kierre toimintamalleja, joista ei pääse pois ilman vähäistä apua.

   Wuppe reagoi varmaan nuorena koirana muutenkin eri päivinä eri tavalla. Olen huomannut, että joskus isotkaan ryskeet ulkona (rakennustyömaa) ei aiheuta mitään reaktiota, mutta joskus koiran pitää kommentoida joka pieni rapsahdus.

   Poista
 3. Hiano homma, kun apua löytyi. Kaikilla parempi mieli.

  Joo, kyä toi HooPee-täti on viksu, tiätää monesta tärkeestä asiasta paljon. Tykätään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhutte. Ja kun on parempi mieli, tehdään yhdessä kaikkea kivaa, josta tulee vielä parempi mieli :)

   Älä muuta sano, HooPee-täti on tarkka ja huolellinen, ja jakaa meillekin tietojansa.

   Poista
 4. Hienoa, ku löyty joku mikä auttaa koiraa :) On paljon parempi mieli, kun tietää ettei koira stressaa kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja vastassa on silti niin iloinen kiemurakoira pallo suussa, että ei mitään jalan sijaa :)

   Poista
 5. Oi, kuulostaa mahtavalta, miten hyvin Artulla on mennyt!
  Auttaisivatkohan nuo tabletit myös mäyräkoirien levottomiin emäntiin? kysyy nimim. "Mielenrauhaa etsimässä..." ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos meistä tulis tyyniä leppoisia, mäyräkoirat alkais käyttää tilannetta hyväkseen ja vedättäis vielä enemmän... ;)
   Pidetään mieluummin päänuppimme luomuna ja mäyräkoirat varpaillaan...

   Poista
 6. Juu kyllä meijjän mamma nyt tarvihtis tuommosija. Sillä kiämit kärähti ku huomas että meejjän muutennii takkuilova sivusto ol hävittännä eelisen päevän jutun hevon kuuseen! Sinne män kaekki kommentit ja vastaaksettii! Kyllähän tuo nyppii minuahhii.
  Hyvä ku Artulla männöö hyvin. Se ku tuo emäntähhii on ilosempi ku määräkoera on hyvällä piällä :) Ja päevvaston.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai-jai, netti pöllöilee taas! Muistan ikuisesti sen, kun parin blogikamun koko blogit kärähti kuin tuhka tuuleen. Siinä vasta olis mielenrauhassa etsimistä!

   Sellainen parivaljakko meistä on Artun kanssa muodostunut, että ilot kertaantuu, kun ne jaetaan :) Ja päinvastoin ;)

   Poista
 7. Párek ja Palvelijatar30.3.14

  Meillä on tuo sama tuote kaapissa 'erikoistilanteiden' varalta. Otetaan käyttöön viikko ennen h-hetkeä, esim. raketit tai johonkin sellaiseen paikkaan menoa, mikä pistää uroksen räyhäämään. Taidetaankin kokeilla myös eroahdistukseen, jos joskus joutuu jättämään tuntia pitempään yksin. Párek sietää tunnin kauppareissut, mutta eipä juuri sen pitempiä yksinoloja. Suoraa huutoa ei enää kilju, mutta protestoi kuitenkin.
  Terveisiä Sir Arthurille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikutus tuntui jo parissa päivässä - tai sitten se oli monen asian summa. Jatkossa ajattelin kyllä aloittaa korkeintaan edellisenä iltana (1-2 tabl päivässä). Olen tietty jo kehitellyt syyllisyyttä koiran huumaamisesta, sen mielialaan vaikuttamisesta, mahdollisista vieroitusoireista... mutta eipä ole näkynyt merkkejä mitään noista :)

   Artulla on kuulemma aamupäivä ankeinta aikaa. Klo 10-12 ulvahtelee, myöhemmin iltapäivällä harvemmin. Mutta jospa se tästä, kun nuo mäyriäiset aikuistuu ja rauhoittuu.

   Aurinkoa Párekin huudeille myös!

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)