sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Lempeät lääkkeet herkkäihoisille lemmikeille

Ihoa uudistavaa ja sen ärsyyntymistä ennaltaehkäisevää voidetta:
Equipur - dermaloxin forte -ihovoide
Sisältää: mm. kalanmaksaöljyä, sinkkiä, deksapantenolia, E-vitamiinia, palavankivenöljyä, Aloe veraa, vaselinea ja lanoliinia.
Käyttö: hevosilla satulahiertymiin ja riviin,
koiralla olen käyttänyt hyvin tuloksin ärtyneisiin ja ihottumaisiin kainaloihin/jalkoihin ja varpaisiin. Voi käyttää muutaman päivän kuurina, jopa ennaltaehkäisevästi, jos on huonot kelit tai muuta tiedossa olevaa ärsytystä. Hoitaa ja rauhoittaa ärtyneen ja kutisevan ihon nopeasti kuntoon, uudistaa ihoa.

Kosteuttava geeli kuivuneelle silmäympärysiholle tai ärtyneille silmille:
Lubrithal-silmägeeli
Käyttö: Allergiselle koiralle olen käyttänyt punoittaviin silmiin tippoina, ja rohtuneisiin silmäluomiin siveltynä kosteuttavana ja rauhoittavana voiteena.

Molemmat tuotteet ovat kohtuullisen hajuttomia, joten eivät houkuttele koiraa nuolemaan niin paljon.

Tarvittaessa voin neuvoa, mistä ihovoidetta saa tilata, itselläni ei ole myytävänä enkä kerää provikoita ;) Sähköpostilla annan yhteystiedot, jos joku kaipaa eikä toimituksella ole kiire. Silmägeeliä saa apteekeista tai eläinlääkäriasemilta.

10 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar20.4.14

  Kiitos! Tällaiset tiedot ovat aina tarpeen kaiken varalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on hyviä kotikonsteja takataskussa, ei mene tass... eikun sormi suuhun :)

   Poista
 2. Kiitos! Me pannaan tähän juttuun linkki meijän sivuille heti huomissapäivin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu, noita tuotteita suosittelee mielellään muillekin, koska tehoavat oikeasti. Kiitos teille :)

   Poista
 3. Sitä minun piti vielä kirjoittaa noista matosista, että hevosethan on ihan pakko madottaa vuosittain. Niiden matoja ei pysty estämään, kun ne syövät tuoretta heinää ja saavat ties mitä pieneliöitä vatsaansa laitumilta. Mikäli koira ei syö raakaa kalaa tai raakaa lihaa eikä teurasjätteitä, niin se ei ihan helposti matoja saa.

  Tuo voide on varmaan hyvää ainetta, mutta rivikin ja satulahiertymät ovat {(melkein)} aina seurausta huonosta hoidosta, kurasta jaloissa ja epäsopivasta satulasta. Mutta pitääpä pitää mielessä voiteen käyminen koiralle kanssa:) Terveisii M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet varmasti oikeassa, ja hevonen elääkin enemmän "luonnontilassa" tallissaan ja laitumella. Koira on sisällä ja ulkoilee hallitummin.

   Mutta tuohon ruokintaan: Arttu syö pelkästään raakaa lihaa (kun lopetin nyt tähän episodiin taas kerran sen yhdenkin nappula-aterian päivässä), joten madotus on varmasti aiheellinen, mutta hiukan miedommilla aineilla ;/

   Voide on ehdoton koiralle/hepalle, joka tosissaan kärsii herkästä nahasta. Olin itse vähän epäluuloinen, mutta en enää kokeiltuani. Voisin sanoa, että sen rauhoittava teho on kortisonin luokkaa, ilman sen sivuvaikutuksia. Ja teho on myös "pysyvä" siinä mielessä, että iho alkaa kuntoutua, kun jaksaa rasvata. Meillä on valitettavan paljon kokemusta iho-ongelmista ja turhista voiteista, tämä rasva on helpottanut elämää kovasti.

   Poista
 4. Ja minä puolestan suosittelen tuota voejetta! Ja kiitettään vielä hyvästä vinkistä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Iivari, voidellaan me pojat kainaloita, ei tule ikävä kutina ja emännille harmaita hiuksia ;)
   Terv. Arttu

   Poista
 5. Tulpa tässä mielee että nykyvvään kuulemma on hevosilla semmonen homma ettee aatomaattisesti maoteta. Vuan otetaa näätteet kakkaroesta ja sittä jos niitä matoja on, ni täsmäliäkkeet suap!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täsmätestit sitten vaan koirillekin! Turhaa kemiaa pitäis välttää ruuassa sekä lääkepurkissa.

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)