lauantai 31. toukokuuta 2014

Mäyräkoiralla on kiire

Minulla on ollut viime päivinä kova kiire. Kuten näette, ulkomuotonikin on muuttunut eteenpäin suuntautuneeksi, vauhdikkaaksi, lähes sporttiseksi. Kuvassa minulla on kiire havaita kaikki ötökät, jotka lentävät auringonpaisteessa.

Sen lisäksi kiirettä on pitänyt hoitaessa seuraavia tehtäviä:

Tietokoneasentajan hoputtaminen hyppimällä häntä vasten. Yritin pitää asentajan hereillä, koska tuntilaskuri kuulemma raksuttaa koko ajan, ja se on taas suora uhka minun herkkuannoksilleni. 
Kiittämätön emäntä sulki minut kevythäkkiini, jossa päästelin tunnin levon jälkeen liikuttavia ääniä. Emäntää ne eivät liikuttaneet.

Pesukoneen korjaajan vahtiminen.
Hän oli oikein mukava ihminen, omisti itsekin koiran.
Pyrin tekemään lähempää tuttavuutta, mutta sekin kiellettiin ennen pitkää.

Bussissa istujien matkustuskelpoisuuden tarkastaminen.
Edessäni istuvaa on helppo lähestyä kuonolla nilkoista tai niskasta.
Emäntä ei taaskaan ole samoilla aaltopituuksilla,
kummankaan tarkastustavan suhteen.

Hevosten lasku laitumelle.
Ensin laskettiin ruunat vapauteen, sitten tammat.
Minä valvoin tilannetta autosta käsin.
Sitten tulin laitumen laidalle tarkastamaan porukan
ja tarjolla olevan ruohon laadun.
Ilmapotkuja ja kiljahduksia en ymmärtänyt, pyrin emännän syliin.

Hevosen ulkoilutus.
Olen ennenkin kertonut hepasta, jota käyn joskus ulkoiluttamassa.
Kiipeilemme metsissä, kallioilla, kahlaamme heinikossa, pellolla...
Heponen seuraa minua ihan mihin vaan. Emäntä voisi joskus ottaa todistusaineistoksi valokuvan. 
Mutta yleensä se kulkee jonon hännillä, keskittyy pysymään perässä kompuroimatta...• Tähystin kyläpaikassa terassilla ohikulkijoita.
Haukuin kissan (kahdesti), auton, polkupyöräilijän, jalankulkijan, pari lasta ja lisäksi paljon sellaista, mitä muut eivät edes nähneet. Tosikot.
Kyläpaikan naapurin aidan taakse inisin tyttökoiralle.
Emäntä ei tykännyt mistään edellä olevasta, mutta oli kerrankin hiljaa.

26 kommenttia:

 1. Onpas tosiaan ollut kiire ja vaativia tehtäviä, toivottavasti heinäkuussa helpottaa kuten kaikilla emännillä ja isännilläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäli helteitä on luvassa, helpottaa taatusti :)
   Mäyräkoiralle on välillä kiva tarjota aktiviteetteja. Harmi, kun niitä ei aina voi jakaa tasaisesti monelle päivälle, vaan kerralla tulee sitten viikon tarve, joka johtaa melkoiseen unikoomaan ja totaaliseen väsymykseen ;)

   Poista
 2. Párek31.5.14

  No huhhuh Arttu, onpa sulla paljon vastuita ja hommia! Oletko varmasti merkinnyt kaikki CV:si sivuille? Huolestuttaa miten olet pitänyt huolta palkkakehityksestäsi ja eduista. Ilmaista työtä ei kannata tehdä, ja mäyräkoirathan ovat valioluokkaa, joten palkan on oltava sen mukainen. Tarkistapa tilanne, Arttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. CV on tekeillä, mutta joudun kinaamaan emännän kanssa olellisista kohdista. Esim. emännän ulkoiluttaminen ja sen kunnosta huolehtiminen ei ole kuulemma CV-asia, vaan ihmisen hermoja raastavaa naukumista kolme kertaa päivässä... Pääsisin kuulemma ulos ilman emännän painostamistakin. En uskalla kokeilla...

   Niin että valioluokan työntekijän palkat odottavat vielä kauan kehitystään. Olenkin jo ajoittain siirtynyt kiristystoimiin, kuten ruokailun vieroksumiseen.

   Kiitos neuvoista, Párek. Koirien asianajajaliitto tai ammattijärjestö olisi varmasti kiinnostunut Sinun osaamisestasi :)

   Poista
 3. Jopa on ollunna haepakkata! Joskus nuita kertyy samalle päevälle, kaekellaesija tärkeetä hommija.
  Kannattaa se nuista evuistasa pittee kiini. Ja tarkistoo sitä työehtosopimusta. Otitkos huomijjoon yltyölisät? Entäs pekkaspäevät?
  Párek on perillä nuista asijoesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastuu painaa kyllä kun näitä hommia kertyy yhdelle koiralle liiankin kanssa. "Edut" on visusti kaapissa, kannen alla. Vain vieno tuoksu kantautuu kaapin oven raosta, siellä se herkkulaatikko on... ei kuulemma tipu ennen kuin syön taas kunnolla. Tässä meitä onkin sitten kaksi kovaa luuta, emäntä ja minä.

   Nyt meni jo pää pyörälle! Vai vielä ylityölisät ja pekkaset! Kas kun ei vuosiloma... Ehei, meidän emäntää ei voi jättää yksikseen hetkeksikään, eikä siitä saa mitään korvausta, vaikka joskus keskellä yötäkin käyn tarkistamassa, onko poloinen hengissä. Otan yhteyttä Párekiin, jos tilanne vielä kurjistuu...

   Poista
 4. Ooh, sullapa on ollu hirmeesti kaikkia toimintoja! Ihmisväki ei aina tajuukaan, kuin paljon meillä nelijalkasilla on kaikkee hommaa päivän mittaan. Kyllä siinä on ansaittu palauttavat päikkärit jos toisetki, herkuista puhumattakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Päikkärietu meillä on kyllä voimassa, herkut toistaiseksi pannassa :(

   Poista
 5. Kyllähän tuossa on yhdelle mäyräkoiralle valtavasti hommaa! Mutta onpahan se hyvä, että tärkeitä rooleja, tuntee ittensä tärkeäksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä nuo ihmiset saa huomata, kuinka tärkeitä me ollaan! Kuka tuonkin kaiken olisi tehnyt, jos ei mäyräkoira?

   Poista
 6. No on sulla Arttu ollut homelia. Varmaan on pää aika pyörällä moisesta menosta. Mutta se on mukavata, kun on sopivasti hommaa. Terkkuja teille, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustavalkoisen emännän kanssa se nyt on tällaista. Joskus ei ole mitään tekemistä, joskus liian kanssa. Mutta kyllä meillä oli kivaa koko ajan, sitä ei voi kieltää :) Onneksi meille koirille ei tuu migreeniä valvomisesta ja paikasta toiseen rientämisestä. Ei näytä emännän vointi hääppöiseltä...

   Poista
 7. Siis WAU ja WUF - onpas sulla tosiaan ollu paljon puuhaa!! Ja ihme palautetta siltä sun emännältä, vaikka oot noin hianosti hoitanu kaikki kinkkisetkin tilanteet.. :D:D

  Terkkuja sinne teille molemille ja tytöt lähettää etenkin Sir Arthurille satsin märkiä muiskuja *smak* <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihminen ei tunne kiitollisuutta kovin helposti. Mutta kyllä se minusta on ylpeä ja tykkää, vaikka esittääkin tiukkista joskus <3

   Lähetän ihan ittekseni teille kaikille tytöille (ihmisille ja koirille) laajan pusuvalikoimani, kun emäntä ei ole paikalla sensuroimassa: *ssssMMMMMacKKKK* <3

   Poista
 8. Sulla on ollu tosi monipuolisia puuhia, Arttu armas! Ei käy aika pitkäks, ku on paljon harrastuksia. Yritä kuitenkin ehtiä huilaamaan välillä ja herkuttelemaankin, jookos? <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih ;) Mirkkuliininen, sinä se aina huolehdit toisista <3
   Samaa huilausta toivon sinulle, koska Murmelin kasvattaminenkaan ei ole ihan kevyttä hommaa.
   Terkut teille molemmille <3

   Poista
 9. Anonyymi2.6.14

  No kyllä on ollut haipakkaa - hevosta ei meikä kyllä ole ikuna nähnyt. Mitenköhän siihen pitäisi reagoida...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen olemaan ihan rauhallisesti ja tarkkailemaan aluksi kauempaa :) Jos heppa tykkää koirista, sitten voi omistajien kanssa nuuskutella lähemmäs. Mutta se mitä Arttu teki kerran sekunda-valjaiden takia, on kiellettyä. Nimittäin valjaista riisuutuminen ja hevosen takaa-ajaminen kiljuen...

   Poista
 10. Kylläpäs sulla puuhaa piisaa. Vaan veikkaanko oikein, että toi öttiäisten paimentaminen on kyllä kaikkein mieluisinta hommaa sulle?

  Ja sun ulkomuotos on kyllä huisin magee, oli se sitten suuntautunut eteenpäin tai mihin suuntaan tahansa! Muiskutuksia sulle, Arttu!
  -Elli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öttiäiset on ykkösiä, kun on kesä ja paistaa aurinko :)
   Kröhöm, kiitos vaan Elli ja muiskaus sullekin ;)
   -Arthur-

   Poista
 11. Ja koskas ei mäyrällä kiire olisi? Ihan sumeana tapahtumia kalenteri väärällään - sitä ei koskaan tiedä mitä lukujärjestyksen ulkopuolistakin sinne ilmestyy, kun pitää pitkäselät niin kiireisinä. Öisinkin on niin paljon toimitettavaa, ettei naisihmisnenkään aina saa nukuttua kun täytyy esittää reklamaatioita ja muuten vaan selvittää tapahtumia.

  Ja auta armias jos joku liikkuu ulkona ilman lupaa aamuyöllä. Vähintään on murahdeltava. Silleen kuuluvasti, kita riittävästi raollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tuntuu, ettei mäyrä osaa edes kävellä, kun juosten on mentävä joka paikkaan, sisällä ja ulkona :)

   Oi, teillä onkin aktiivisia yövahteja :) Artulle on tullut vissiin ikää tai järkeä ;) kun yöt on kuorsaamista varten ja päivälläkin kommentoidaan nykyään hyvin valikoidusti ulkopuolelta kuuluvia asioita.

   Tosin tänään koira kommentoi varovaista ovikellon soittoa niin samalla sekunnilla ja kovalla haukahduksella, että itse ovikello jäi minulta kuulematta =D Onneksi soittaja laittoi viestin, ja pääsi sisälle =D =D =D

   Ja vaikka yöllä ei haukuta, tänä aamuna pieni mäyrä ulvoi unissaan... oli ihan pakko mennä heti sen pedin luo ja laittaa käsi rauhoittavasti posken alle, johon se sitten nukahti välittömästi uudelleen <3

   Poista
 12. Kaikenlaista hommaa sulla Arttu on riittänyt. Mutta hauskaahan se on, että on erilaista touhuamista tarjolla. Pitää mielen ja kropan virkeänä. Mukavia kesäpäiviä sinulle ja emännälle!

  Typyn emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut hommaa paljon kerralla :) Mutta kyllä tässä taas ehditään pitkästyä ja aloittaa mäyräkoiratuijotus ennen seuraavaa kiireistä jaksoa. Sekin kasvattaa luonnetta ja kärsivällisyyttä ;)

   Aurinkoisia päiviä sinnekin!

   Poista
 13. Ettei sulle vaan tulis stressi?! Siis sehän on hyvinkin yleistä, jos yhen äkin tulee kauheesti tärkeitä juttuja peräkkäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Touhua oli niin paljon, että Arttu nukkui melkein koomassa pari päivää eikä ollut havaittavasti stressaantunut. Stressiä on kyllä huomattu joskus, kun on reissattu liikaa lyhyessä ajassa. Mutta jos palataan yöksi kotiin palautumaan, stressikin pysyy aisoissa. Tämä koirahan rakastaa kotiaan yli kaiken. Joskus kylässäkin ilmoittaa minulle, että nyt riitti, tahdon kotiin :)

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)