perjantai 6. kesäkuuta 2014

Helppo lelu(koira)


Pallo hanskaan sisälle, pitävä ote hanskan sormesta, ja uusi lelu on valmis! Parvekkeelle pitää vilkuilla, siellä ropisee sade, ettei vain ukkonen tulisi...

25 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar6.6.14

  Tuohan on loistoidea. Pitääkin etsiä olisko jossakin poisheitettävässä kunnossa olevat hanskat, tai joku pariton... ai niin, eihän meillä ole palloakaan, kun yksikään ei ole ollut hampaankestävää lajia. Tennispallo ei kestä hetkeäkään ehjänä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osta sellainen "namipallo", Trixien aktivointipallo joita on ainakin punaisia ja sinisiä erikokoisia. Meillä lienee keskikokoinen ja pieni. Ne on vahvaa, mutta joustavaa ainetta, sisältä ontto, ja sinne voi tiputtaa nameja sisälle. Niitä myydään vähän joka paikassa. Niistä palloista ei ole yksikään mennyt rikki. Niitä on kyllä kiva mussuttaa, mutta jostain syystä eivät houkuttele järsimään.

   http://www.lemmikkimaailma.fi/trixieaktivointipallo-eri-kokojavareja-p-2389.html

   Poista
 2. Ooo...ompa hieno keksintö! Kestikö minkä aekoo määkyn hampaeta? Äet aeko ehtijä jonnii vanahan lapasen eli muun ja laenata teejjän hyvvee iteata :) Ku mulle sitä virkinettä koettaa keksijä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossa edellä Párekin emännälle kerroinkin pallosta.

   Eihän hanska tietty kauaa kestä, jos mäykky jää yksin sen kanssa ja innostuu järsimään :) Mutta kun pallo on hanskan sisällä, sitä on kiva myös kantaa hanskan sormista, viskellä ja tuoda heiteltäväksi.

   Nilkkasukka ajaa hyvin saman asian :) Siitä saa kivan vetolelun, jota voi välillä heittää. Koirat on tietty erilaisia, mutta toivottavasti toi lelu kiinnostais Iivariakin. Mitenkä teillä toimis namikätköt? Nenä sais töitä :) Pieniin pahvirasioihin tai muuten vaan ympäri kämppää piiloteltuna. Sitten annetaan koiralle lupa etsiä (tota pitää tietty vähän ensin harjoitella, että malttaa odottaa niin kauan kun emäntä "kätkee" nameja). Artun mielestä toi on parasta aktivointia.

   Poista
  2. Párek6.6.14

   Hyvänen aika! Meillähän on tuollainen pallo, sininen. Oltiin unohdettu kokonaan. Äsken ryömittiin kimpassa kaikkien huonekalujen aluset ja siellähän se oli, tietokonepöydän jalan ja seinän välissä. (Miten Se oikein täällä siivoilee, kun ei ollut palloa löytänyt???).

   Poista
  3. Hienoa! Ja pallon ryömiminen on myös kivaa yhteistä tekemistä :) Arttu otti äsken iltalenkin jälkeen kunnon ruokariehat hanskapallon kanssa. Asiaan kuuluu paljon päätöntä juoksemista ympäri kämppää, innostunutta uloshengitystä (vaikea kuvailla) ja pientä ärinää =D Emäntä tykkäs kuulemastaan, koska tiesi, että taas koira syö kuppinsa tyhjäksi, kun noin intoilee jo etukäteen. Pieniä, mutta tärkeitä rituaaleja.

   Poista
 3. Halvat jutut ovat usein juuri niitä parhaita.
  Pelkääkö Arttu ukkosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :) Ja hanskan sisälle voi laittaa mitä vaan, meillä nyt sattui olemaan toi namipallo hollilla.

   Arttu sai sätkyn viime kesänä ilotulituksesta ja ukkosesta... on siitä asti pelännyt ja tänäänkin jo kiipesi mun lahjetta pitkin, kun ne pari jyrähdystä kuultiin. Onneksi ei tullut kummempaa rajuilmaa, makoisan pitkät päikkärit vaan painostavan ilman vuoksi :)

   Poista
 4. Vanhat hanskat sun muut hyötykäyttöön! Kierrätystä ja rahaakin säästyy. Yksinäiset sukat ovat myös käteviä, varsinkin pallonheittoon, pallosukka lentää kauas, kun on se varsi linkona.
  Kiva, että toit tämän pula-ajan idean esille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrätyslelut näyttää olevan koirallekin mieluisia. Ainakin jos on kyse näistä parittomiksi jääneistä, ihmisen sukista ja hanskoista :) Meillä leikitään loppuun myös kaikki postipakettien kuplamuovit, Arttu rakastaa niiden paukuttelua =D Pahvilaatikot on hyvä repiä pieniksi ennen kierrätykseen viemistä: koira kyllä auttaa mielellään. Näistä pienistä silppureista on siis hyötyäkin.

   Poista
 5. Olipa hyvä idea, täytyy kokeilla. Tosin Nelli haluaa että palloa heitetään, noutoleikki on parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nellin emäntä, sukkapalloversiosta saa hyvän heittolelun :)

   Poista
 6. Komia lelu ;) Ei sitä tartte aina mittään superhyper aktiivileluja kaupasta. Rapsuja sulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotikutoiset on parhaita! Kaupan hyperlelut jaksaa kiinnostaa hetken, niin lapsilla kuin koirilla :) Tuplarapsutukset teille <3

   Poista
 7. Hanskapallo on oikein hyvä idea. Tarttee vissiin löytää jostain vanha tennispallo. Tai sitten ostaa. Parittomia hanskoja löytyy ihan varmasti:) Terkkuja teille, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanskan sisälle voi laittaa mitä vaan. Vaikka vanhan köysilelun rippeet, farkkukangasta, namikätkön... luovuutta peliin, ja kohta voidaan esitellä parhaat kierrätyslelut joka blogissa :))

   Poista
 8. Joo, tota hanskapalloo vois kokeilla. Joskus äippä pani pallon sukkaan, mut aika nopsaan me se pallo siältä sukasta nakerrettiin ulos. Mukavaa menoo sulle ja Maille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sukka on pariton ja vanha, eipä haittaa. Pääasia, että on uutta ja erilaista tekemistä :) Kestää aikansa ja sitten otetaan uusi (vanha) sukka.

   Poista
 9. Tarttee testaa tätä. Meillä ei osteta juurikaan enää hetken ilon tarjoavia leluja joten, kiitti vinkistä. Olemme huomanneet, että farkkujen lahkeet joihin tekee solmuja ovat kestäviä vetoleluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun laitoin laatikkokaupalla turhaa tavaraa kierrätykseen, lähetin Hesylle peittojen lisäksi aika paljon niitä "hetken leluja", joita on tullut ostettua. Niiden pitäisi kestää koiran hampaissa, joissakin on jopa takuukin! Mutta solmitut farkunlahkeet on paljon mielenkiintoisempia, eikä harmita sitten, kun on aika heittää loppuun leikityt risat roskiin.

   Poista
 10. Joskus yksinkertainen vain on parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis osata ajatella yksinkertaisesti, koiran tavoin. Silloin kivet ja kävytkin muuttuu mielenkiintoisiksi :)

   Poista
  2. Pitäis osata ajatella yksinkertaisesti, koiran tavoin. Silloin kivet ja kävytkin muuttuu mielenkiintoisiksi :)

   Poista
 11. Jee, hyvä vinkki! Kiitos kamut! :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkaa hyvät :) Iloisia leikkejä teillekin <3

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)