tiistai 6. toukokuuta 2014

Pieni aamupäivitys

Vaikka ei meillä toki enää aamu ole. Neljättä tuntia ollaan oltu hereillä ja aamlenkki on tehty, aamupala syöty ja emäntä on hoitanut asioita koneella jo tovin.

Uusin hankinta on langaton lämpömittari. Sen pitäisi näyttää ulko- ja sisälämpötila, mutta noista luotan vain jälkimmäiseen. Aamulla kahdeksan aikoihin ulkolämpötila oli mittarin mukaan +6°, mutta vain tuntia myöhemmin muka jo yli +13°. Ja jos minä palelen aurinkoisella aamulenkillä, lämmintä ei voi olla noin paljon. Tuo parvekehan imee ulkonevan alemman kerroksen "katolla" olevasta mustasta pikihuovasta lämpöä maaliskuusta alkaen, eikä loppua näy ennen kuin talvi taas tulee. Se sitten selittääkin sen hautovan parvekelämpötilan, mikä moninkertaistuu helteillä.

Niin, se sisälämpötila. Sälekaihtimet ovat alhaalla, samoin jo talvella ostetut Screen-verhot, jotka heijastavat valoa ja lämpöä takaisin ulos. Ilmanvaihto on keskimmäisellä viuhinalla. Mittarissa on +25,3°. Voitte vaan kuvitella, mitä täällä on kesällä... Heh, tuli vähän hoppu, kun postipoika soitti ovikelloa ison paketin kanssa, Arttu mylvi ovella ja emännällä oli melko kevyt asu...

Aamulenkillä Artun nenään mahtui harvinaisen paljon hajuja. Seisoskelin kuuntelemassa linnunlaulua monen ruohotupsun vieressä, kun Arttu luki päivän posteja. Ja teki aamutulostuksen sellaiseen leimasintyyliin (pylly vasten korkeata mätästä), että pyykkiähän siitä sitten kotiin palattuamme tuli.

8 kommenttia:

 1. Emännällä on sähköposti, tietokone ja tulostin. Artulla puskaposti, sähkötolppa ja luomutulostin. Molemmat lukevat innoissaan viestejä, molemmat vastaavat lähes joka viestiin ja aina silloin tällöin on pakko jotakin tulostaakin. Olette kuin toisilleen luodut. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ollaan lukevaa ja kirjottavaa porukkaa, samiksia ihan :) Mutta onneks vain toinen meistä menee eteisen lattialle maate odottamaan, että pääsis lukemaan ja postaamaan ;)

   Poista
 2. :D :D Leemasintyyli! Mulle on yhen kerran sattunna sama, eekä satu toesta kertoo! Jalat harallaan kävelin kottiin. Äet naaro että mitähän tuohii tyyli eistää ku se leema ol sielä takalistossa :D Ilikeelle tuntu.
  Tiälä on ulukona lämmintä +26 , ku aarinko paestaa mittariin :) Oekeesti alle viijjen varmaan. Sisällä + 24 ja makkoon peetteen alla. Ee oo mulle tarpeeks lämmintä. Tulis jo kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisetkin laitto ennen vanhaan sinetin tärkeisiin lähetyksiin. Kyllä me pojat tiedetään, koska asia on painavaa ja vaatii leimausta :) Nuorempana tykkäsin leimata puita aika useinkin... Mutta sulla on tolla kihara pehva (niinku Bassellaki), etten ihmettele, jos oli kurjaa.

   Kylmä on täälläki (+25,3 muka...), kun emäntä retuuttaa parvekkeen ovea alvariinsa auki ja kiinni. On kuuma ja kylmä, eikä se osaa päättää. Onko ihme, kun sisällä on helle ja pihalta tuulee meriviima, pitäis ukset ja ovet kiinni mokoma. Kesä saa tosiaan tulla. Mutta se villitsee meidät koirapojat taas enemmän ja ihmiseltä menee hermo. Miten päin tässä nyt taas olis.

   Poista
 3. Párek6.5.14

  Hehe, haluuttekos kuulla mun aamullisesta tulostustyylistäni? Ei se mitään, kerronpa kuitenkin. Vartin tepastelun jälkeen alkoi illallinen matokuuri pyrkiä ulos. Minä hoksasin hyvän tulostuspaikan, katekuorikkeella peitetty istutusalue vieressä verkkoaita! Peruutin siihen aitaan ja tulostus asettui oikein mallikkaasti sen aidan rakosiin noin 10 senttiä maasta. Näytti ihan tilataideteokselta... paitsi Palvelijattaren mielestä. Sillehän ei tunnetusti kelpaa juuri mikään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah-haa, leimasintadetta! Sinetöit sen verkkoaidan kevään riemuksi, ihan oikein :) Ollaan muuten niin helpottuneita, kun sulle ei tullu D-lierolääkkeestä mitään pahempaa kuin tää taidepläjäys ;)

   Poista
 4. +25 on melekoisen kuumaa sisällä. Me pihit omakotitaloasujat asustellaan maksimissaan +22. Eikä kesälläkään tuu liian kuuma, kun käännetään lämmitykset pois päältä. Sitten, jos tulee kosteaa, niin on pakko lämmittää muutaman kerran kakluuneita. Terveisii teille sinne merenrantaan, toivottelevat M-L ja Ossikainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ja kesällä tuohon saa lisätä vielä pari-kolme astetta surutta. Mulla on muuten lämmitys ollut jo kauan pois päältä... Kerrostalossa kyllä tarkenee eikä tule kosteutta, mikä oli rivitalossakin vielä tuttua, jos piti kämppää liian viileänä (pihinä minäkin). Teillä taitaa varjostaa puutkin sopivasti, ettei kesällä aurinko paahda sisälle. Ja omakotitalo hengittää, selvähän se.
   Terkkuja toiseen laitaan kaupunkia teille.

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)