perjantai 22. elokuuta 2014

Lomaltapaluu


Kerron heti kärkeen, että kuva on tärähtänyt, koska minulla on tässä hirveä nälkä! Pistelin puhvelia ja mahapullia menemään mahdottomalla vauhdilla. Kun vihdoinkin saa ruokaa, on paras olla nopea. Tämän kupillisen eteen jouduin nimittäin tekemään aika paljon töitä...

Ihmisille annetaan lomaltapaluurahoja, kun ne suostuvat menemään takaisin töihin kesäloman jälkeen. Mutta mitä tehdään lomalta kotiutuville koirille?!

Kotimatkalla jouduin takapenkille häkkiin. Ilmoitin viimeiset kymmenen kilometriä, mitä olen asiasta mieltä.

Olisin halunnut naapurirappuun moikkaamaan naapurin Kallea. Mutta se ei käynyt.

Emäntä vaihtoi sisällä lenkkivaatteet, mutta suuntana ei ollut lenkkipolku vaan lähin ell-asema, jossa menin ovesta sisään ihan vahingossa. Paikalla oli juoksut aloittanut rodesialaistyttö. Vaikka hajut pyörryttivät päätä, tajusin kavalan tilanteen ja yritin kiivetä emännän syliin.  Kynnet leikattiin kuitenkin, vastusteluistani huolimatta. Ja yhdestä tuli verta. Itkin niin kovaa, että paikalla olleet kissanomistajat kääntyivät katsomaan. 

Kun palasimme kotiin, pääsin Kallen kanssa riehaamaan... mutta nyt oli jo hirveä nälkä ja olisin halunnut kotiin! Korvat Kallen kuolassa, maha mouruten yritin tavata emännälle, mitä koira loman jälkeen eniten kaipaa: iso ruokakippo ja oma peti! 

Ihminen on lomani aikana taantunut. Heti huomenna alan kouluttaa häntä, mutta nyt nukun ja sulatan tämän aterian...

8 kommenttia:

 1. Párek22.8.14

  Voi sinua kamu parka, onpa ollut kurja lomaltapaluu. No, sinähän tiedät kyllä miten palveluskunnan saa takaisin ruotuun. Pian elämä on taas raiteillaan. Lomilla on tapana sotkea rutiinit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjuutta oli, mutta lauantai on sitten ollut jo ihan toista :)

   Poista
 2. Aikas karmea loman loppu. Jouduit kynsienleikkuuseen. Semmoista sattuu, Arttu. No selvisit kuitenkin hengissä. Mai, me kerettäisiin vielä kattoon Tovea:) Terkkuja M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olis ollut edes pehmeä lasku, mutta ei. Kerralla vaan maan pinnalle.
   Emäntä pyysi sanomaan, että Tove ei taida olla nyt in... Teidän pitää keksiä jotain muuta, arvelen... ja voin minäkin tietty olla mukana <3 Terv. Arttu

   Poista
 3. Oho, se on aina vaikeata tuo loman jälkeinen arki siinä alkumetreillä. Älä murehdi kohta se turvallinen arki rullaa taas omalla painollaan. Moneskohan kerta kun mainitsen mutta pakko taas.....tuo turkki on niin kaunis ja kiiltävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos vaan. Tällainen tumma turkki on hyvä, kun siinä näkyy noi kiillotukset paremmin :)

   Poista
 4. Voe rihvel kuitennii! Ompa ollu ankee lomaltapalluu sulla. Het vielä kynnelleekkuuseennii.
  No äkkijä se pallaatuu uomiisa tuas elämä. Koeta kestee vähä vielä. Emännillä se kääp hittaammin ku meellä. Varsinnii jos on ollu liesussa iha ulukomaeta myöte :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano. On kuulemma emännälläkin ollut joskus alkuvaikeuksia kesän jälkeen. Mun mielestä sillä on aina. Joko se ei ymmärrä alottaa (lenkille meno esimerkiks) tai sitten ei lopeta ollenkaan (tassujen pyyhkiminen, korvien putsaus ja mitä kaikkee sitä nyt onkin, turhanpäivästä).

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)