lauantai 4. lokakuuta 2014

Kennelyskä

Pitkän tauon jälkeen pitäisi olla upeita kuvia, hienoja tarinoita ja vaikka mitä...


...mutta meillä on vain itse kyhätty teltta...


...ja pieni höyryhengittelijä.


Hengittelyn ja kakomisen jälkeen voi hetken levätä kylpyviitan lämmössä.
Kunnes uusi yskänpuuska pakottaa jalkeille.

Kun aamu koittaa, harkitaan lääkäriin menoa.
Koirakamut eivät ole selvinneet ilman ab-kuuria.

14 kommenttia:

 1. Voi Arttu, ihan surmeeta. Toivotetaan sulle jaksuja ja pikasta paranemista.

  VastaaPoista
 2. Voe ee! Kylläpä on nyt surkee homma tuo että oot kippeeks tullunna! Myö on jo kovasti teejjän kuulumisija ooteltu. Ja nyt sitte tuommosta männeellää... Määhhän vuan liäkärriin! Kyllä tuo niimpaljo varmaa voemille ottaa ja huonoks olon tekköö että liäke pittää suaha. Pikasta paranemista, ja koetahhan sinnitellä!

  VastaaPoista
 3. Voi pientä...tuli ihan tippa silmäkulmaan. Näkyy onneksi olevan hyvässä ja asiantuntevassa kotihoidossa ja sitten vielä lääkärin ohjeet ja lääkkeet niin varmaan toipuu pikaisesti.
  Pikaista paranemista.
  t. Nero ja emäntä

  VastaaPoista
 4. Kuinkas se nyt reippaan Artun selätti moinen köhä? Paranemisia!
  Meillä on kahdella koiralla ollut kennelyskä, eri aikaan. Toinen oli aikuinen ja toinen pentu, molemmilla kesti kauan, oisko ollut 3-4 viikkoa, mutta paranivat ihan itsekseen. Kennelyskästä taitaa jäädä immuneetti, en ole varma, mutta kumpikaan ei ainakaan enää sairastunut uudestaan siihen. (Sehän on virustauti, ei kai siihen antibiootti auta...?)

  VastaaPoista
 5. Kiitos <3

  Yö valvottiin, kun toinen kakoi ja toinen luuttusi :(
  Aamulla soitin eläinsairaalaan, että minä TULEN nyt sinne... varmuuden vuoksi en jättänyt tilaa liian usein annetuille "seurailkaa tilannetta" -ohjeille. Oletan, että minulla on unettoman yönkin jälkeen selvä järki ja tilannetaju koiran voinnista. Se piti paikkansa tälläkin kerralla. Sain jopa lääkäriltä kiitosta oikeanlaisesta kotihoidosta :)

  Saimme ab-kuurin, koska lääkärin mielestä tilanne on kehittymässä ja voi johtaa keuhkokuumeeseen hyvinkin pian. Mikä taas ei syvärintaisilla koirilla ole ollenkaan hyvä juttu. Ja se liman määrä, jota tosiaan olen luutunnut eilisestä asti... nestepatti niskassa palautti tasapainoa, koska kokeiden mukaan kuivuminen oli alkanut, vaikka Arttu joi vielä eilen illalla hyvällä halulla paljon lämmintä kanalientä. Niin herkkä on nestetasapaino, kun vointi on muutenkin heikko.

  Tässä taloudessa ei näytä kukaan selviävän yskästä helpolla. Ja valitettavasti kennelyskäänkään ei voi hankkia immuniteettia :( Se on kuin flunssa; uusia kantoja ja virus-bakteeri -yhdistelmiä tulee koko ajan.

  Pysykää kamut terveinä. Emme ole ylpeitä tai itsekkäitä, vaikka emme ole kommentoineet kenellekään aikoihin. Nyt on ollut elämässä vähän koettelevaa aikaa, yllätyksiä tulee puun takaa kuin mörköjä lastenkirjoissa, mutta kunhan tästä päästään taas jaloillemme, ehkä palataan taas paremmin kirjoittelemaankin jotain.

  VastaaPoista
 6. Kennelyskäänhän on rokote. Ossillahan on ollut orokote kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiinkin tauteihin. Juuri pohdin tuota kennelyskärokotetta, kun tuli muistutus, että nyt olisi aika rokottaa. Jos se on virusperäinen, niin siihen ei ab auta, kuten Hanne jo tuossa totesikin. Tietty, jos se esim. sattuukin olemaan jo tulehdus, esim keuhkoputkentulehdus, niin siittä sitten selviää sillä ab-kuurilla. Parantukaahan pian, toivottelevat Ossi ja M-L.

  VastaaPoista
 7. Kennelyskässä voi siis olla yhtä aikaa sekä viruksia että bakteereja, jolloin niiden yhteisvoima vielä moninkertaistuu. Samoin tautikannat muuttuvat moneen kertaan rokotteen saamisen jälkeen, vaikka rokote voikin auttaa, että tauti tulee joillekin lievempänä. Juuri tuo bakteerien mukanaolo selittää ab-kuurin, ja ilman kuuria siis lääkärin mukaan meillä olisi ollut kohta käsissä vielä keuhkokuumekin. Ylähengitysteistä syvemmälle valahtanut tauti olisi vielä vaikeampi selättää. Nyt ollaan jo jaksamisen rajoilla, varsinkin Arttu.

  Toinen asia on sitten se, että siellä missä asuu paljon ja tiiviisti ihmisiä ja koiria, siellä on myös tarttuvia tauteja satakertainen määrä...

  Vain vajaan parin tunnin yöunet eivät ainakaan auta toipumisessa, mutta eiköhän huomenna näytä jo hiukan paremmalta. Nyt päivällä Arttu on jo pystynyt nukkumaan pieniä pätkiä kerrallaan. Tuo peitoista kyhätty höyryteltta on kova sana, muistakaa se jos sattuu omalle kohdalle jotain näin ikävää!

  VastaaPoista
 8. Jaksuja Artulle <3

  VastaaPoista
 9. Párek ja Palvelijatar4.10.14

  Arttu, meiltä lähtee sulle isona virtana hyvää energiaa ja voimahaleja. Olet hyvässä hoidossa ja varmasti paranet, toivottavasti vauhdilla. Ja voimia myös palveluskunnalle.

  VastaaPoista
 10. Voi pieni Arttu-parka, tosi kurjaa olla noin kipeänä. Yritähän, poika, parantua pikaseen, ettei tarvi olla huolissaan susta. Elliltä isot ja lämpimät paranemisterkut.

  VastaaPoista
 11. Voimia emännälle ja Artulle <3 Onneksi "pidit pääsi" Mai ja veit Artun lääkäriin ja saitte lääkkeet!
  Paranemismuiskuja ja haleja laitellaan sylintäydeltä :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos kaikille <3

  Nukuimme yön makeasti, nyt jaksaa taas hoivata uusin voimin :) Yskä tuntuu tasoittuvan. Tämä oli kyllä pahin tauti, mitä Artulla on ollut. Ripulit ja muut jää kauas kakkoseksi. Voimattomuuden voi päätellä jo ulos asioille lähtemisen innottomuudesta. Ja pieni pissareissu köpötellään ihan kuin sitten joskus hamassa tulevaisuudessa, kun Arttu on pappaiässä... toivottavasti selviämme jatkossakin sinne asti ja selätämme kaikki taudit.

  Pitäkää kamut huolta, että ootte tarpeen mukaan lämpimästi puettuja ja kiertäkää pöpöt kaukaa. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 13. Moi!En jaksa lukea kommentteija.Kerron vain omasta ed.koiran sairastelusta.Yleensä koirat selviävät kennelyskästä.Joskus se vain iskee nieluun tulehduksena.Niin kävi Kanelille,pitkään sairasti,mutta loppu hyvin,kaikki hyvin.Parani täysin vaikka oli tosi kipeä.
  Olemme palanneet taas blogimaailmaan.

  VastaaPoista
 14. Ja vielä:meillä auttoi kamaliin limayskäkohtauksiin lusikallinen hunajaa,tai pikkasen mehujäätelöä.Liukasti mukavasti kipeätä kurkkua ja jäätelö puudutti.

  VastaaPoista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)