lauantai 6. joulukuuta 2014

5/56 Kun peruna vaihtui salaattiin

Hyvää Itsenäisyyspäivää! Lippu on salossa tänään hyvästä syystä.

Päivän raportti sisältää pitkät yöunet (Arttu veteli sikeitä 12 tuntia ja heräsi vasta, kun kuuli minun pukevan lenkkivaatteita, klo 12:10...).

Olen kysellyt ja lukenut, ollut korvat hörössä joka suuntaan tämän allergiaruokinnan kanssa, ravinteita ja tulevaisuutta silmällä pitäen. Ja tullut siihen tulokseen, että koska en aio jatkaa perunan syöttämistä, se vaihtui tänään jäävuorisalaattiin. Keitetty peruna ei ole raakaruokaa, se on ravintoköyhä juures ja vielä hankalampi valmistaakin kuin blenderillä soseutettava salaatti...

Ongelmia tulee varmasti, kun kortisonikuuri päättyy, ja Artun ruokahalu laantuu. Mutta ainakin viikon voin vielä huijata sille vähän vihreää hepan joukossa, ja mistä tietää, vaikka makuaisti tottuisi.

Kuonon hieromista ja silmien punotusta lukuun ottamatta kaikki alkaa olla paremmin kuin aikoihin. Nuokaan oireet eivät ole lisääntyneet, ja niihin kiinnittää nyt ehkä paremmin huomiota, kun oletan, että vähitellen kaikki kutinat voisi loppua. Mutta jos silmiä ja kuonoa ärsyttääkin ihan joku muu kuin kainaloita... Ne ulkoiset allergeenithan ei mihinkään katoa. Lumi auttaisi varmaan vähän, mutta sitä ei tähän eliminaatioon nyt saatu tilattua!


Itsenäisyyspäivänä klo 12:10. Kun koira päätti nukkua, ihan itse.

4 kommenttia:

 1. Tuttuva hommoo nuo kahentoesta tunnin yöunet :) Taekka oes jos saes raahassa muata. Yks immeenen konkoeloo ylös kyllä minummielestä liijja aekasi.
  Ee se tuo pottu kaekille sovi. Eekä riisikkään vaekka siitä sanotaannii etton hyvvee mahalle.
  Sallaatissa aenahhii on vaekka mittee hyvijä aeneeta. Että hyvä homma jos maestuu. Mulle maestuu jos ihampieniks laetettaa. Ennen ee maestunna :)
  Toevottaan teellehhii lunta että hävijjäes nuo kuonon ja silimmiin ärsyttäjät. Ja huutija toevotellaan kaekille maha- ja muille oereille!
  Ja teelle hyvvee Ihtenäessyyspäevee! :)
  Äet sano että Artun turkki näättää ihan sattiinille...ja Artulla on kuulema semmoset unelmoevan näköset silimät <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on niin laiska ihminen aamujen suhteen, että antaa koiran uneksia rauhassa :) Arttu on ollut pienen ikänsä niin äkkivirkku aamuisin, että rauhallisemmat päivän aloitukset on nyt ihan juhlaa...

   Pyydä laittamaan sinunkin salaattisi blenderillä (vesitilkka joukkoon, että menee paremmin terien joukkoon ja silpuksi) soseeksi. Siinä on kyllä vahvempi maku kuin pienissä paloissa, mutta sulaa paremmin koiran elimistössä ja ravinteet tulee käytettyä tarkkaan ;)

   Kerro äiteelle, että Artun turkki myös tuntuu satiinilta, silkiltä, sametilta, kaikelta ihanalta <3

   Poista
 2. Párek7.12.14

  Palvelijatar: Artun turkki on todella kaunis ja upean värinen. Kovasti olen sitä aina ihaillut. Ja tuntuu olevan koirapojan luonnekin vallan mainio : )

  Párek: Mulla ei ole aamuisin mihinkään kiire, mutta tuo ihminen väittää päivän menevän sekaisin, jos puolille päivin haahuillaan kotosalla. Mitähän tähdellistä Se kuvittelee tekevänsä ennen puoltapäivää yleensäkään. Outo ihminen.
  Aha, että salaatti naamioidaan soseeksi blenderissä? Täytyypäs olla tarkkana. Ties mitä meille syötetään sapuskan seassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arttu on niin mainio pakkaus kokonaisuudessaan että siinä taas yksi syy, miksi tuskin koskaan ottaisin toista mäyräkoiraa...

   Párek, kyllä se tahtoo olla niin, että jos ei päivää käynnistä ajoissa, se loppuu liian pian. Mutta siitä olen sinun kanssasi yhtä mieltä, että mihinkään ei olisi kotoa kiire silloin, kun ei ole pakko :)

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)