maanantai 1. joulukuuta 2014

Välipäivitys

Kolme päivää Artun kortisonikuuria takana, viikonloppuna annos oli 2 tabl / päivä, tämän viikon ajan 1 tabl / päivä, mutta...

Tähän mennessä Artulla on jo ollut kaksi täystyhjennysoksua (toinen osui kahdelle matolle, koska Arttu yritti taas olla paljaalla lattialla, mutta poloinen liian lähellä mattoja), parit ripeät juoksut ulos kakille, väsymystä, pientä tärinää (pahoinvoinnista), luvattua lisääntynyttä juomista, mutta ruokahalu ei ole erityisesti muuttunut.

Tähän päälle huokaus. Jos en olisi itse ollut nämä 3 päivää puolitajuton migreenistä, olisin jo tänään soittanut ellille: pitääkö kortisonikuuria jatkaa, helpottaako pahoinvointi kun annostus puolittuu tästä päivästä, johtuuko kaikki kortisonisuihkeen (mahdollisesta) nuolemisesta kainaloista... Apua!

Eliminaatiodieettiä ei olla arvatenkaan aloitettu. Kaikki energia on nyt mennyt ihmisen pään koossa pysymiseen (yhtenä yönä se jo hajosi tuhansiksi sirpaleiksi, mutta ihme kyllä, aamulla se keikkui taas hartioiden välissä entistä sumuisempana). Eikä tässä hajuille herkistyneessä olotilassa lattioiden siivoaminenkaan ole ollut ihan helppoa. Eniten kuitenkin säälittää ja mietityttää Artun vointi. Kortisoni väsyttää, tietenkin, mutta on niin kurja nähdä koira noin vetämättömänä. Ja huonovointisena.

Dieetin pitäisi alkaa huomenna. Kainalot ja korvat ovat alkaneet rauhoittua niihin kaadetuista myrkyistä, joten tulehdus saadaan aisoihin varmasti. Lähikaupasta löytyi tänään onneksi pakasteena heppaa, monessa muussakin lemmikkiliikkeessä on kuulemma eri merkkejä ja hepan luu-lihasekoituksia. Mielipiteet vaan jakautuvat: pitääkö antaa pelkkää lihaa ja pitää kaikki ylimääräinen kuormitus poissa elimistöstä. Vai voinko antaa myös hepan luita. Annanko parasta ikinä löytämääni kuivamuonaa, Escapuren heppa-nappulaa (ilman lisä- ja säilöntäaineita), vai uskonko vaistooni, että nyt ei kannata pelleillä minkään teollisen, prosessoidun kanssa, jos haluaa selvittää, miten koira reagoi eri lihaproteiineihin.

Niin, ja miten saan Artun syömään perunaa, jonka pitäisi näytellä hiilareiden osuutta.

Nyt pois koneelta, ettei silmissä vilistävä valoilmiö leviä taas säryksi ympäri päätä... Palaan kertomaan, miten heppa maistuu, jatkammeko kortisonikuuria ja onko tässä mitään järkeä.

9 kommenttia:

 1. Voe kurjuus! Vuan helepottaa ne vaevat ku annos pienennöö. Sillonku minä söen tuota kortisoonija nuilla annoksilla ni sama homma olj mullae. Käski elli antoo mahansuojaliäkettä. Ku sitä ottaa immeesettii kortisoonin aekaa. Se on herkälle mahalle paha aene se kortisooni.. Äet anto mulla vaavvoelle tarkotettuja maetohappotippoja ja ne aatto.
  Oesko siitä Artullehhii apuva? Ee pahenna aenakkaa jos kokkeeloo.
  Tsemppijä teelle kummallehhii! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän ell sanoi samaa, suositteli Pepcid-tabletteja. Mukavan pieniä pudotettavaksi mäyriksen kitaan :)
   Muistatko minkä merkkistä oli ne maitohappotipat?

   Tänään on jo vähän parempi päivä, kerromme siitä kohta...

   Poista
  2. Ne on semmosija ku Rela. Ja sillä vaavvoen annoksella saen niitä. Liekkö ollunna 8-10 tippoo päevässä ennen syöntijä.

   Poista
 2. Voi onpas teillä nyt vaikea ajanjakso :(
  Pikaista toipumista sekä Artulle että emännälle.
  Sieltä se valo taas tunnelin päästä tulee ennemmin tai myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kohta lopettaa blogin päivittäminen, kun sairaskertomusta riittää, ei mitään kiinnostavaa luettavaa enää aikoihin...

   Kiitos, yritetään tirkistellä, josko sitä valoa pilkottaisi :)

   Poista
 3. Párekin Palvelijatar2.12.14

  Voi teitä kahta potilasta! Kovasti toivotaan kummallekin tosi pikaista paranemista. Jotenkin ajattelen sinun vaistosi olevan oikeassa ruokinnan suhteen. Ehkä tosiaankin on parasta nyt unhtaa teolliset tuotteet, jotta selviää erilaisten lihaproteiinien sietokyky.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt päätin, että teolliset pysyköön pussissa, nyt tehdään kunnolla tämä dieetti, tai sitten ei ollenkaan.

   Poista
 4. Luumäärä kalsiumin lähteenä on niin pieni,että uskaltaisin antaa sitä lihan kanssa. Jos Arttu syö kaksi kertaa vuorokaudessa niin toisella annoksella antaisin sitä luullista lihaa. Onko pakkauksessa sanottu paljonko siinä on luuta? Sillä koko annoshan ei tarvitse olla sitä luulihaa vaan osa siitä yhestä annoksesta.

  Peruna taas...oletko ajatellut tehä siitä vaikka muussia? Keitin liemeen survot sen. Aloita se perunan anto pienestä määrästä ja sotke lihaan. pikku hiljaa nostat perunan määrää. Tässä tietenkin pitää olla tarkka ettei koira mene ummelle. Itse olen tarpeen tullen tehny mössöä lihasta, hiilarista ja vedestä. Silloin on mahoto erotella se hiilari sieltä pois. Raisalle teen parsakaalesta mössöä ja puuroa. Parsakaali on sen mielestä jo niin herkkua,että syö sitä raakana :)

  Heti, kun kykenet niin soita ell ja kerro Artun oireista. Uskoisin,että siinä menee useampi päivä tottua kortisooniin, koska alaku annos on aika tujakka. Raisahan ei ollu moksiskaan ja jo seuraavana päivänä oli entistä ehompi ja valamis kirmailemaan Viljon kanssa. Ihme ipana :D

  Tsemppiä sinulle migreenin kanssa(se on yks hirvee kiusankappale) ja toivottavasti Arttu ei saa pahempia oireita ja kykenee lääkekuuri jatkamaan.

  ps. niin jätä se nappula toistaseksi pois, jotta tilanne rauhottuu. Se ei koira siitä kärsi. Oliko Artulla jokin öljy käytössä? Omega-3 on paras ihon hyvinvoinnin kannalta ja ehkäisee tulehdusta. Ainakin näin ovat tutkineet, ken tietää. Ainakin Raisalla lohiöljy on ollut kaikista paras ihon kuntoon. Jos Arttu ei voi syödä lohiöljyä niin vaihtoehdoksi jokin kapseli omega-3 olisi hyvä tuki iholle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä ostanut sitä luulihaa. Mutta joku vaan ehti jo pelotella, että koko eliminaatio on pilalla, jos koiran elimistöä kuormittaa nyt jollakin ylimääräisellä...

   Arttu syö 2-3 kertaa päivässä, jolloin on tosi helppo antaa vähän erilaisia annoksia tarvittaessa, myös sitä luuta silloin vähemmän.

   Perunassa ajattelin lähinnä Artun nirsoilua. Mutta yllätyin iloisesti, kun ruoka todellakin maistuu paremmin, kuten kortisoninkuurin aikana kuulemma yleensä :)

   Mahdanko nyt mitään öljyjä antaa tämän 8 vko:n aikana...? En ainakaan sitä lohta, kun se ei kuulu tässä vaiheessa dieettiin.

   Toi Omega-3 -kapseli onkin hyvä idea sitten jatkon kannalta. Artulla on pari erilaista öljyä (Yumega ja Calmer) joita yritän ujuttaa ruokaan aina silloin, kun ruokahalu on paremmalla tolalla. Jos laitan "vääränä" päivänä vielä öljyä ruokaan, jauhelihakin jää syömättä :(

   Arttukin on joskus syönyt parsakaalia mielellään. Sitähän voisi kokeilla sitten seuraavaksi, kun ruokavalioon lisätään joku toinen hiilari. Olisi ainakin helppoa ruokaa, kun tykkään itse parsakaalista, saisimme molemmat samalla höyryttämisellä sapuskaa :)

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)