perjantai 21. elokuuta 2015

Potilas päättääKoirapojalle on vihdoin toteutuneen kastroinnin jälkeen annettu aika monta petivaihtoehtoa...


...mutta hoitohenkilökunnan itselleen sijaama päivystyspaikka vei voiton.

Helpoista helpoin kokemus kaiken kaikkiaan. Operaatio hoitui työpäiväni aikana, aamulla vein ja illalla hain potilaan kotiin. Vastassa oli varsin vilkkaasti omin jaloin autoon rientävä koira. Reilun puolen tunnin kotimatka ja loppuilta kotona toki menivät vielä torkkuen. Iltapissi tuli ongelmitta ja ruoka maistui heti, kun silmät pysyivät auki.

Yöllä heräsin pari kertaa, kun koira seisoi lattialla tuijottamassa minua. En osaa arpoa, oliko syynä kipu, hankala uimarengas kaulalla vai ikävä  mammaa. Tilanne rauhoittui kuitenkin sillä, että koirapoika pääsi taas peiton alle polvimutkaan lepuuttamaan päätään. Kuorsauksesta päätellen kivut eivät olleet kovin sietämättömät ;)

Aamulla elämä on jatkunut samaa rataa. Jalannosto ja maan kuopiminen sujuivat ongelmitta, aamupala maistui ja ensimmäinen tulehduskipulääke upposi raakapullien joukkoon hienonnettuna. Nyt jatketaan unia. Jäljelle jäänyttä kesälomapäivää viettävä ihminen ei malta enää nukkua, mutta muuten kyllä rauhallisesti sujuu tämä päivä. Koirapoikaa tarkkaillessa ja eilisiä migreenin oireita vääräksi hälytykseksi toivoessa.

Me selvisimme. Arttu ON kova luu ja minäkin pysyin rauhallisena, vaikka allergisen koiran nukuttaminen tuntui ajatuksena ihan kauhealta. Kun samalla reissulla hoituivat myös kynsien leikkuu, varpaan furunkuloosin toteaminen, kainaloiden teippinäyte (ei mikrobeja) ja itse operaatio, koko paketti ei ollut edes päätähuimaavan kallis.

30 kommenttia:

 1. Hienoa, että operaatio kaikkine lisähommineen sujui hyvin. Mukava kuulla ja nyt vaan potilaalle pikaista toipumista! Minäkin suorastaan kauhulla pelkään aina, jos Typy on jouduttu rauhoittamaan. Enemmän pelottaa kuin omissa leikkauksissa uneen joutuminen.

  Kovasti terkkuja toipilaalle meidän Typyltä ja Hipulta! Emännälle mukavaa lomapäivän jatkoa.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toipuminen lähti vauhdilla alkuun. Toivotaan ettei mitään takapakkia tule, tulehdusta tai muuta.

   Terkut Typylle ja Hippulalle ja emännälle <3

   Poista
 2. Hyvä juttu, että operaatio sujui hyvin. Pikaista toipumista toivottaa koko meidän lauma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toipuminen on mukavaa, voi nukkua paljon, ja syödä =D

   Poista
 3. Teilläpä oli hyvin toteutunut läääkärikeikka. kaikki asiat kerralla, kunnollinen kauluri ja reipas Arttu. Ja jokainen päivä on askel eteenpäin eli kohta jo heittää Arttu "niskatyynynsä" huithelkkariin ja elämä jatkuu huolettomana ilman moisia hormonihuolia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh-hee, niskatyynyt ja huolet lentelee parvekkeelta alas, hauska mielikuva =D
   On nämä "niskatyynyt" vaan tuhannesti mukavampia kuin ne muovilieriöt, kaikuvat ja joka paikkaan törmäilevät avaruuskaulurit! Arttu painelee täällä niskatyynynsä kanssa ihan onnellisen näköisenä, syöminenkin onnistuu sen kanssa hyvin kupista.

   Poista
  2. Kysynpä vielä, onko tuo kauluri puhallettava?

   Poista
  3. On puhallettava. Tosin... en ole edes kurkannut, mitä päällimmäisen kankaan ja vetoketjun alla on, mutta selvästi ainakin ilmaa siellä on =D

   Poista
 4. Pikaista toipumista Artulle toivoo Sulo ja Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kohta ollaan taas kuosissa :)

   Poista
 5. Hienoa Arttu, sä kestit sen kuin mies! Pikaista toipumista! Paljon rapsutuksia ja muiskuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun ei tajua, mitä on tapahtunut, ei osaa panikoida että tikit repeää yms. kuten ihminen leikkauksien jälkeen.
   Ellille paluupostina Arttu-muiskuja :)

   Poista
 6. Párek ja Palvelijatar21.8.15

  Arttu sä oot kunkku! Tosi äijähän ei pienistä hätkähdä. Hienosti toivut ja kohti parempaa olet vauhdilla menossa, niin me Palvelijattaren kanssa uskotaan. Hieno kauluri, mistä niitä saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Operaatio ei tosiaan paljon jälkiä jättänyt. Ainakaan koiran paraatipuolelle =D Väsymys iskee vielä vähän väliä, mutta kipulääkekin vaikuttaa siihen. Mutta välillä saa rauhoitella riehaantuvaa koiraa, joka hyppisi jokaisen päälle rappukäytävässä ja ottaisi muutenkin ulkoilun jälkeen saman hullun hepulilaukan kuin aina ennenkin.
   Kaulureita saa ainakin Aurinkolahden Animagista :)
   Meidän kauluri on tosin Kallelta lainassa ;) Mutta niin kätevä tämä on, että kontrollikäynnillä olisi viisainta ostaa oma, tassu- ja kainalohämminkien varalle.

   Poista
  2. Anonyymi21.8.15

   Olet Arttu kyllä hienosti selvinnyt! Pikkujuttu meille koiranpojille, mammat panikoi aivan turhaa :D Tosin nyt muistat ottaa kaiken ilon irti toipilaan elämästä <3 t. Kalle joka osti oman kaulurinsa Mustista ja Mirristä :)

   Poista
  3. Kalle-kamu, sinä olit tässä vähän niin kun esimerkkinä. Kuljetaan yhtä tassua kennelyskät ja miesten vaivat, tää on vissiin aitoa kaveruutta tämä =D
   Suurkiitos kaulurista. Kun sellanen nyt on pakko kärsiä, mieluummin sinulta ja pehmustettu kuin lautasantenni. Palautan kyllä pikana, heti kun mamma ei huomaa ;) Iloista viikonloppua, huilaa välillä harrastuksilta sinäkin =D

   Poista
  4. Tämä on varmaan sama kauluri?
   https://www.mustijamirri.fi/buster-puhallettava-kauluri-c109626-1

   Poista
  5. Joo, sama on =D

   Poista
 7. Pikasta paranemista tiältähhii! Tiijjän kokemuksesta miltä tuntuu.
  Tuo kaalurj on sittä hyvä. Se kuuppa on iha hirvee. Ikuna en sitä ennee huoli.
  Nyt vuan sittä hyppimätä ja loekkimata se parj viikkoo. Ja ku tikit otettaan poekkeen ni emäntä voes tarkistoo ettee vuan yhtää jiä sinne. Niinku mulle jäe.Tulloo vuan yljmiärästä harmija.
  Hieno homma että on kaekki männy hyvin :) Siitä se elämä selekennöö. Huolettomat poekamiespäevät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinä kyllä tiedät, mitä täällä nyt podetaan. Mutta miten se loikkimattomuus onnistuu mäyräkoiralta!! Pyydäpä vaan, että sullekin ostetaan tällainen "uimarengas", jos joskus tulee tarvetta. Tietysti toivomme, ettei näitä kukaan tarvitsisi, mutta eiköhän tuolla emäntien kaapeissa ole paljon muutakin "kaikevvaralta" ;)

   Ahaa, pitää siis syynätä tarkkaan tikkejä ennen ja jälkeen poiston, että miltä näyttää.

   Kysyisimme Iivarilta neuvoa. Miten tosissaan tuo leikkaushaavan suihkuttelu pitää ottaa? Jos ei ole mitään vaivaa, onko se kumminkin tehtävä? Ei sillä, että se olisi hankalaa, mutta asiantuntevilta kohtalotovereilta pitää kumminkin varmistaa asioita :)

   Poista
  2. No kuulehhan. Meejjän liäkärj sano tuas niimpäen ettee sua kastella huavoo ennenku on tikit otettu. Ja niihhennii oton jäläkeen vasta vuorokaavven piästä. Ja sterriilj lappu pittää olla piällä. Tästä on kaks erj kantoo. Toeset käsköö suihkuttammaan ja toeset kieltää.
   Meellä tehtii nii että ulukona olj huavan piällä veenpitävä huavalappu. Ja tuppaan tultuva otettiin poekkeen. Eekä suihkuteltu.Sittä suihkuteltii ku otettiin myöhäjunassa se viiminen tikki. Ku olj vähä tulehtunna se reekä sillon.
   Äet olj sitämieltä että mitä vähempi sitä huavoo rassoo ni sen parempi. Ku jos suihkuttaa ni pittää sittä pyihkijä nii " puhtaasti" ettee piäse mittää pöpöjä sinne... Vuan tämä olj vuan nyt se meejjän tapa. Ee ihajjustiisa niinku liäkärj sano :)

   Poista
  3. Kuulostaa järkevältä. Näin tehdään sitten meilläkin. Tarkkaillaan tietty, että jos haava likaantuu ulkona, laimennetulla Betadinella voi taputella puhtaaksi.

   Poista
 8. Pikaista parantumista! Näin uroskoirana kyllä vähän hirvittää tommonen. Toi uimarengas näyttää musta ihan kätsyltä, ei tartte erikseen tyynyä, kun on semmonen koko ajan mukana omasta takaa. Nautit nyt vaan potilaana olosta, siihen kun tietysti kuuluu kaameesti kaikkia ihania herkkuja... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuoma, tunnistan sanat "kaamee" ja "herkut", mutta en samassa lauseessa ;) ;) ;) Kyllähän täällä hoito ja huolto pelaa, pääsee useammin uloskin, vaikka vaan pienen kiepin kerralla. Kaulus on kyllä hyvä leukatyynyki, mutta voit uskoa, että yötä myöden alkaa painaa kaulaa...

   Poista
 9. Paljon toipumishaleja ja rapsutuksia Artulle :) Tuo kauluri näyttää kyllä kätevälle, jostain pitäs Tiitullekkin tuommonen hommata, jos sattuu tarviimaan.
  Lämmintä ja aurinkoista elokuun viikonloppua ja muiskuja Artulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa ylempänä Kalle ko kertoi, että M&M:stä löytyy ainakin. Ja onhan noita Animagi-asemiakin kautta Suomen.
   Tiitulle superit rapsutukset ja lämmin muiskahdus Arttu-herralta <3

   Poista
 10. Toipumista, Arttu! Sulla meni kaikki hyvin ja kohta oot taas pirteenä poluilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pian takas baanalla, lupaan teille kuomat =D

   Poista
 11. Ai nyt lakkasivat kulkuset kilkattamasta. On ollut niin vauhdikasta menoa näiden ranskisten kanssa, ettei ole tänne blogistaniaankaan kerennyt. Pikaista toipumista Artulle! Terkut Ossilasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä kävi. Turhan kauan asiaa on jo lykätty ja jossiteltu. Kaikki sujui niin hyvin, että ei voi kuin suositella. Ja samalla ihailla niitä koiranpoikia, jotka pysyy kuosissaan hormoniensa kanssa.

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)