lauantai 12. maaliskuuta 2016

Hymyni on häikäisevä


Aurinko tekee tänään parhaansa ja jouduttaa tulevaa kevättä. Koirapojan tähystyspaikkaankin paistaa lämpimästi :) Aihetta hymyyn siis on, vaikka kuva onkin pitkänaamainen vakavakuonoinen.

Itseäni huojentaa ja hymyilyttää koiran purukaluston häikäisevä kunto. Kävimme kuluneella viikolla ultraäänipuhdistuksessa ja se oli hyvä kokemus. Koiralta nyt ei kysytty, enkä toki saanut olla paikan päällä puhdistuksen aikana. Mutta ammattilaisen kertomus tilanteesta ja tuloksista vakuutti. Itse laite on sähköhammasharjan näköinen, mutta ei surise, tärise eikä siis pitäisi tuntua epämiellyttävältä. Laitetta pidetään vain paikallaan hammasta vasten. Ultraääni hajottaa hammaskiven, joka irtoilee laattoina, myös ientaskuissa piileskelevät röhnät saavat kyytiä.

Erityisen hyvä mieli tuli siitä kommentista, että Artulla on oikein hyvä hammaskiille, ja että hammaskiveäkin oli keskimääräistä vähemmän, uudelleen ei kannata mennä puhdistukseen ainakaan vuoteen! Hmm... koko hammasprosessi lähti liikkeelle siitä, kun ell suositteli viime syksynä varaamaan aikaa heidän hammaspuhdistukseensa hyvin runsaan hammaskiven vuoksi. Siellä koira olisi rauhoitettu - taas kerran - ja toimenpide olisi maksanut 5 kertaa sen, mitä tuo löytämämme tutustumistarjous (valitettavasti nyt jo päättynyt) ja kolminkertaisesti normaalihintaankin verrattuna.

Kysyin putsauksen tehneeltä, mitä eroja hän on huomannut koirien hampaissa ruokavalion mukaan. Vielä lisää hyvää mieltä kannoin kotiin, kun hän totesi, että raakaruuan syöjillä on parhaat purukalustot. Vaikka Arttu syö harvoin oikeita luita, jotain hyvää ruokavalio ja muut puruluut ovat sitten saaneet aikaan.


Oliko tää vouhotus nyt tässä..
sopiiko että katselen noita ohikulkijoita,
vai haluatteko vielä,
että väläytän hymyn.


Hetken kuluttua:23 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar12.3.16

  Wautsi, sulla on ihan suuren hurmurin ilme tuossa ekassa kuvassa! Nyt kun vielä väläytät nartuille vitivalkoisen hymysi niin johan tytöiltä menee jalat alta ja taju kankaalle. Tuohan on mahtava systeemi hammaskiven poistoon, kun ei tarvita mitään nukutuksiakaan.
  Ottaa tuo ikkunapäivystys näköjään voimille, kun päikkärit piti välillä ottaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäyris tietää vetovoimansa. Vaikka poseeraaminen alkokin nukuttaa :) Vitivalkoisia on väläytelty, haukotellessa ainakin =D

   Poista
 2. Ettäkö ihan tuostavuan lähti hammaskivet eekä mittää raahotusta tarvittu?? Voe juupelj,minkätähe ee tiälä oo tuommosta! Kyllä on kamu hyvä sulla nyt varmaan tytöt pyörtyilemässä nokan eissä ku on vilimitähtihymy :)Meellä ee luppauksista huolimata aarinko näättäätynnä. Elän toevossa josko oes huomenna parempi päevä.Kyllä sevuan kevätaarinko on mukava :)
  Ilosta viikolloppuva teelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o, kyllä karisi hammaskivet hoitopöydälle. Ja jos ei koira sinne nyt suorastaan pyydä päästä uudelleen, nukutus olisi ollut tokkuroineen paljon suurempi stressi.

   Poista
 3. No, olipa uutine, Arttu! Sulla komia valkohymy ja ilman rauhotusta. Jopas nyt jotakin. Nautihan lämmöstä ja auringosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja niin kun pelättiin, että hampaat on jo ihan pilalla, kun ei olla jaksettu hoitaa niitä. Onpa tuossakin koirassa joku terve kohta: hampaat ja häntä ;)

   Poista
 4. Hienoa, että on hampaat hyvässä kunnossa! Silloin on koiran hyvä olla. Voi ottaa vaikka torkut vartioinnin välillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano muuta. Purukaluston on syytä pysyä muonavalmiudessa!

   Poista
 5. Ohoh, lähteekö ne kivet hampaiden sisäpuoliltakin? Ja ilman nukutusta? Huimaa! Mun hampaat harjataan päivittäin ihmisvauvojen harjalla. Silti kertyy hammaskiveä, varsinkin, kun mä syön luita aika vähän. Tommonen puhdistus kuulostaa kyllä hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ultraääntä ei pääse plakki pakoon edes ientaskuihin. Kaikki tärisee pois, ihan ilman nukutusta :)
   Hirvennahkapuruluut on aika kovaa vastusta hampaille, kokeilepas niitä joskus, Jalo :)

   Poista
  2. Korjaan: ei siis tärise sanan varsinaisessa merkityksessä. Mutta miten sitä nyt kuvailee asiaa, joka ei tunnu miltään, mutta silti saa jonkin hyvin tiukassa kiinni istuvan irtoamaan... lohkeilee? Mutta hampaat säilyy tiettävästi ehjinä ;)

   Poista
 6. Näyttää olevan aurinkoinen ikkunapaikka sulla, ei siitä tähystys- ja lepopaikka parane :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on luksusta. Muissa kodeissa ei olekaan näköalapaikkoja löytynyt.

   Poista
 7. Valloittava hymy ja poseeraus. arttu, supersuloinen.
  Terkut Sulolta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo <3 kevätterkut sulle ja emännällesi!

   Poista
 8. Hyvä, että hampaat ovat kunnossa. Kyllä ne raakaluut ovat ihan parasta ruokaa. Kunhan vain vatsa ei kovettuisi. Meillä on äipältäkin otettu joskus hammaskiveä pois tuolla laserilla vai mikä se oli ja tykkäsi että on mukavampi tapa kuin se tökkiminen. Joten toimii varmasti myös meillä koirilla. Se on rankkaa hommaa tuo tarkkailu, mutta jatketaan sitä edelleen. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raakaruuassa on yleensä vähän luumursketta joukossa, sillä pysyy vatsa hienossa kunnossa. Niistä järsittävistä luista olisi toki hyötyä hampaille, mutta niiden syöminen on harmillisen sotkuista puuhaa.

   Poista
 9. Hei!, tykästyin blogiisi todella paljon! kivoja kuvia ja mukavan mittaisia tekstejä! Olisiko mahdollista että kävisit äänestämässä minun sekartuista piskiäni vuoden 2016
  showhauksi täällä : http://koti.kapsi.fi/~villep/kuonokirja/jarppi/

  oon todella kiitollinen ja kaikki äänet on todellakin tarpeen!
  rullaat siis vähän alaspäin ja painat vihreää ympyrää :3

  - Sara sekä Jarppi
  - www.jellonat.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Poikkeahan toistekin.

   Poista
 10. Hei sinne! Mitä Artulle kuuluu, onko emännällä kiireitä, kun ei kerkeä kirjottelemaan?
  Hupaisaa huhtikuuta :)
  Artulle paljon muiskuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katujen harjausta ja kevättä odotellessa :)

   Poista
 11. Ihanat kuvat Artusta. Nakertelu teee pahaa hammaskivelle, joka on siis hyvä asia:) Selkokielellä. Mitä enempi nakertaa, sitä vähempi hammaskiveä. Toisaalta varmaan syljen laatukin voi vaikuttaa hammaskiven määrään, ihan niinkuin ihmisilläkin. Ossilla ei ole hammaskiveä lainkaan ELL tarkastaa aina, eikä tartte raspata eikä poistaa. Ja tiedätkö mitä, tunnustan. En pese Ossin hampaita. Tarttisi ehkä tehdä se. Tunnen oloni huonoksi koiranomistajaksi. Toisaalta voi kuulua sarjaan näitä toimenpiteitä, joita ei tehdä Ossille. Täytyy joskus nyt oikeasti kokeilla. Jos se ultra on samanoloinen kuin iohmisten laite, niin se on ihan karmea vehje. Oma hammaskivi poistetaan manuaalisesti. GÖÖK ensi viikon operaatio, kuten mahdollinen juurihoitokin. Terkut Ossilasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei harjata täälläkään koiran hampaita. Mutta onneks kaikille ei sit kerry paljoo hammaskiveä.
   Tosiaan se koirien ultraäänilaite on erilainen, kuten tossa jollekin kommentoin. Ei surise eikä tärise, joten ei varmaan mikään hirveä kokemus koiralle. Tunnin verran pöydällä seisoskelua ja suun availua. Kannattaa googlettaa, operaatiosta on jossakin mainosvideokin, ehkä youtubessa.
   Tsemppiä sulle hammashoitoon, se on jo puoliksi käyty kun saa ajan varattua ;)

   Poista

Kiitos tassunpainalluksestasi :)